Προ των πυλών η σημαντικότερη ανακάλυψη του 21ου αιώνα: Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν τούνελ που οδηγεί στον τάφο της βασίλισσας Κλεοπάτρας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Μια σήραγγα λαξευμένη σε βράχο, 13 μέτρα κάτω από έναν αρχαίο ναό, ανακάλυψαν επιστήμονες στην Αίγυπτο, οι οποίοι εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να πρόκειται για τον τόπο ταφής της Κλεοπάτρας.

Η σήραγγα κρύβεται κάτω από τον αρχαίο ναό Taposiris Magna της Αιγύπτου, ή τον «Μεγάλο τάφο του Όσιρι» και ο λαξευμένος βράχος που εκτείνεται για περισσότερα από 1,4 μέτρα, λέγεται ότι μοιάζει με το Ευπαλίνειο όρυγμα στο ελληνικό νησί της Σάμου που τιμάται ως ένα από τα τα σημαντικότερα επιτεύγματα μηχανικής του κλασικού κόσμου.

Η αρχαιολόγος Kathleen Martinez από το το Πανεπιστήμιο του San Domingo, είναι πεπεισμένη πως για περισσότερο από μια δεκαετία η Κλεοπάτρα και ο εραστής της Μάρκος Αντώνιος, αναπαύθηκαν μέσα στο ναό και το τούνελ θα μπορούσε να είναι ο δρόμος προς αυτήν την ανακάλυψη.

Όπως είπε στο Heritage Key, υπάρχει 1% πιθανότητα η βασίλισσα να έχει ταφεί εκεί και αν ισχύει κάτι τέτοιο, αυτή θα είναι «η πιο σημαντική ανακάλυψη του 21ου αιώνα». Η Μαρτίνεζ μπορεί τώρα να είναι στο σωστό δρόμο αφού ανακαλύφθηξε η σήραγγα κάτω από τον ναό.

Ομάδες που εργάζονταν στην τοποθεσία βρήκαν ένα τμήμα της σήραγγας που βυθίστηκε κάτω από το νερό της Μεσογείου, ενώ μια σειρά από αγγεία και θραύσματα αγγείων βρέθηκαν κάτω από το ίζημα της λάσπης, καθώς και ένα ορθογώνιο μπλοκ από ασβεστόλιθο. Η ερευνητική ομάδα πιστεύει ότι τα θεμέλια του ναού Taposiris Magna, που βρίσκονται κοντά στην αρχαία αιγυπτιακή πρωτεύουσα της Αλεξάνδρειας, είναι επίσης υποβρύχια λόγω των τουλάχιστον 23 σεισμών που έπληξαν τις αιγυπτιακές ακτές μεταξύ 320 μ.Χ. και 1303 μ.Χ.

Η Μαρτίνεζ αποκάλυψε επίσης αρκετά σημαντικά αντικείμενα μέσα στο ναό, συμπεριλαμβανομένων νομισμάτων που έφεραν τις εικόνες και τα ονόματα της βασίλισσας Κλεοπάτρας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πολλών αποκεφαλισμένων αγαλμάτων, καθώς και αγάλματα της θεάς Ίσιδας.

Η Κλεοπάτρα, η πρώτη διασημότητα στον κόσμο οπως είναι γνωστή ήταν η τελευταία ενεργή βασίλισσα της Αιγύπτου, μέλος της δυναστείας των Πτολεμαίων, μίας ελληνικής οικογένειας, μακεδονικής καταγωγής, που κυβέρνησε την Αίγυπτο μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά την Ελληνιστική περίοδο.

Μετά τη βασιλεία της, η Αίγυπτος έγινε επαρχία της νεοϊδρυθείσας τότε Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Κυβέρνησε από το 51 π.Χ. έως το 30 π.Χ, μέχρι την ημέρα που πέθανε. Η Κλεοπάτρα ερωτεύτηκε τον Μάρκο Αντώνιο, ο οποίος ήταν ανιψιός του Ιουλίου Καίσαρα και κληρονόμος της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας μετά τη δολοφονία των θείων του.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ο Μάρκος Αντώνιος αυτοκτόνησε μετά την ήττα από τον Οκταβιανό αλλά πριν από την αυτοκτονία της, η Κλεοπάτρα είχε καταστρώσει λεπτομερή σχέδια για να ταφούν και οι δύο εκεί.

Σύμφωνα με το National Geographic: «Η Κλεοπάτρα διαπραγματεύτηκε με τον Οκταβιανό για να της επιτρέψει να θάψει τον Μάρκο Αντώνιο στην Αίγυπτο. Ήθελε να ταφεί μαζί του γιατί ήθελε να αναπαραστήσει τον θρύλο της Ίσιδας και του Όσιρι.

«Το αληθινό νόημα της λατρείας του Όσιρι είναι ότι δίνει την αθανασία. Μετά το θάνατό τους, οι θεοί θα επέτρεπαν στην Κλεοπάτρα να ζήσει με τον Αντώνιο σε μια άλλη μορφή ύπαρξης, έτσι θα είχαν αιώνια ζωή μαζί ».

Παρόλο που ήταν ικανή και δαιμόνια μονάρχης, έμεινε στην ιστορία και γιατί κατόρθωσε να γοητεύσει δύο από τους ισχυρότερους άνδρες της εποχής της, τον Ιούλιο Καίσαρα και τον Μάρκο Αντώνιο, αλλά και για την ομορφιά και το τραγικό της τέλος.

Ο Αντώνιος πέθανε στην αγκαλιά της Κλεοπάτρας αφού μαχαίρωσε θανάσιμα τον εαυτό του, προτού αυτοκτονήσει κι εκείνη, σύμφωνα με αναφορές αφήνοντας ένα δηλητηριώδες φίδι να τη δαγκώσει.

Ο Οκταβιανός επέστρεψε στην Ιταλία όπου έγινε ο πρώτος Αυτοκράτορας της Ρώμης, ενώ η Κλεοπάτρα και ο Αντώνιος θάφτηκαν στην Αίγυπτο.

ΠΗΓΗ: DailyMail

Προ των πυλών η σημαντικότερη ανακάλυψη του 21ου αιώνα: Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν τούνελ που οδηγεί στον τάφο της βασίλισσας Κλεοπάτρας [videos]

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα