Ο πρώτος νόμος που πέρασε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν αυτός του επιτελικού κράτους, μέσα από τον οποίο περνούσαν στην ευθύνη του πρωθυπουργού η ΕΥΠ και τα κρατικά ΜΜΕ. 

Συγκεκριμένα η ΕΥΠ είχε πλέον μόνο ένα πρόσωπο στο οποίο λογοδοτούσε, τον πρωθυπουργό. Το ίδιο έγινε παράλληλα τόσο για την ΕΡΤ όσο και για το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα δύο δηλαδή κρατικά ΜΜΕ.

Το 2019, δηλαδή την εποχή που ψηφίστηκε ο συγκεκριμένος νόμος, ο παλιός υπουργός Δημήτρης Τσοβόλας σε τηλεοπτική του συνέντευξη έλεγε ότι όλο αυτό δεν του αρέσει, καθώς η ΕΥΠ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον πρωθυπουργό για την παρακολούθηση πολιτικών αντιπάλων, κάτι που όπως αποδείχθηκε έγινε με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Δεν ανήκω σε κανένα κόμμα γι’ αυτό είμαι ελεύθερος να λέω την άποψη μου. Δεν μου άρεσε ότι η κρατική τηλεόραση πάει απευθείας στον πρωθυπουργό, όπως και κυρίως η ΕΥΠ πάει στον πρωθυπουργό. 

Εμένα αυτό, επειδή είμαι παλιός στην ιστορία της πολιτικής, μου λέει ότι ενδεχομένως, ότι δυστυχώς δεν παρακολουθεί μόνο τα εθνικά θέματα, έχει χρησιμοποιηθεί για να παρακολουθεί κομματικούς αντιπάλους», έλεγε χαρακτηριστικά.

Αποδείχθηκε προφητικός…

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/profitikos-d-tsovolas-to-2019-den-mou-arese-pou-i-eyp-perase-ston-k-mitsotaki-exei-xrisimopoiithei-gia-na-parakolouthountai-politikoi/