Προεκλογικό δώρο στον Τατάρ το άνοιγμα Βαρωσίων

10/10/20 | 0 | 0 | 125 εμφανίσεις

Η πραγματοποίηση της προς εξαμήνου εξαγγελίας της Άγκυρας για το άνοιγμα των Βαρωσίων ερμηνεύεται ως δώρο του προέδρου Ερντογάν στον εκλεκτό του για το χρίσμα του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Τατάρ στις εκλογές της Κυριακής.

Η είδηση της αποχώρησης και του ερευνητικού Μπαρμπαρός από τη ΑΟΖ της Κύπρου, που μετέδωσαν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης σηματοδοτεί την απόσυρση και του τελευταίου τουρκικού πλοίου από την περιοχή. Κάτι που αν δεν γινόταν στην σκιά του ανοίγματος μέρους της Αμμοχώστου μετά από 46 χρόνια στους εποίκους θα έδινε πολλές ελπίδες για ευοίωνη έναρξη νέου κύκλου διαπραγματεύσεων με στόχο την επίλυση του Κυπριακού.

Προσεχώς οι διερευνητικές στη Κων/πολη

Διαδηλώσεις Ελληνοκυπρίων κατά του ανοίγματος ΒαρωσίωνΔιαδηλώσεις Ελληνοκυπρίων κατά του ανοίγματος Βαρωσίων

Μπορεί αυτή η κίνηση της Άγκυρας την οποία είχε εξαγγείλει εδώ και 6 μήνες να ερμηνεύεται ως δώρο στον εκλεκτό του Ερντογάν για το χρίσμα του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Τατάρ στις εκλογές της Κυριακής. Όμως ακόμη και αν πρόκειται για τμήμα όπου δεν υπάρχουν περιουσίες ιδιωτών, δεν παύει να αποτελεί αρνητική εξέλιξη και εν όψει της έναρξης των διερευνητικών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Όπως συμφώνησαν και εχθές οι δύο υπουργοί Εξωτερικών Ταβούσογλου και Δένδιας θα ξεκινήσουν προσεχώς. Σήμερα ο τουρκικός τύπος μεταδίδει πανηγυρικά την προσέλευση στην χθεσινή πρώτη μέρα της άρσης της απαγόρευσης στην παραλία των Βαροσίων.

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για την πορεία του διαλόγου και την πιθανή απομάκρυνση από τις μέρες της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Ας μην ξεχνάμε ότι η αντιπαράθεση των Navtex που εκδίδονται αμφότερα κρατάει καλά ακόμη και τώρα που φαινομενικά έχουν πέσει οι τόνοι μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ανδρέας Ρομπόπουλος, Κωνσταντινούπολη

DW

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    24/10/20 | (1 σχόλια)
    Χθες διακινήθηκε στο διαδίκτυο ένας κατάλογος βρετανικών πόλεων στις οποίες δήμαρχοι είναι μουσουλμάνοι. Τον αναρτήσαμε και εμείς. Σε μια πρόχειρη δειγματοληπτική έρευνα διαπιστώσαμε πως ισχύει εν μέρει. Σε τρεις πόλεις π.χ. που ψάξαμε στο διαδίκτυο στη μία μουσουλμάνος ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας