Πού είναι ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας; Δεν συνόδευσε τον Πρωθυπουργό στην Αίγυπτο, αλλά και δεν πήγε στο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε στο Λουξεμβούργο, όπου προετοιμάστηκε η ατζέντα των συνομιλιών της Συνόδου Κορυφής – Μεταξύ των θεμάτων οι σχέσεις Τουρκίας – Ευρώπης!

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τις τελευταίες ημέρες, ανώτατες κυβερνητικές πηγές αποκαλύπτουν στο europost.gr ότι οι σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου με τον ΥΠ.ΕΞ Νίκο Δένδια έχουν μπεί σε φάση ‘βαθιάς κατάψυξης!’. Οι συνομιλητές μας, μάλιστα, υποδεικνύουν ως ενδεικτικά γεγονότα, την απουσία του Νίκου Δένδια από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στις Βρυξέλλες και την επίσης, κραυγαλέα, απουσία του από τη Συνάντηση Κορυφής του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι στο Κάιρο.

Βεβαίως και για τις δύο περιπτώσεις έγινε επίκληση ‘εύκολων δικαιολογιών’: Στην πρώτη περίπτωση (συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στις Βρυξέλλες) συνεργάτες του Νίκου Δένδια διοχέτευσαν μέσω του έγκριτου δημοσιογράφου και διευθυντή της «Εστίας» Μανώλη Κοττάκη το πρόσχημα ότι «ο ίδιος ο Έλληνας ΥΠ.ΕΞ ζήτησε να μην συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους δύο ηγέτες να μιλήσουν πρόσωπο με πρόσωπο». Δικαιολογία, που ακυρώθηκε από την ίδια την εξέλιξη των γεγονότων, από τη στιγμή που, ο λαλίστατος κύριος Ερντογάν, βγήκε και ενημέρωσε τα τουρκικά ΜΜΕ ότι συμφώνησαν από κοινού με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνομιλούν ή απ’ ευθείας, οι δυο τους, ή μέσω δύο έμπιστων συνεργατών τους, που ήσαν παρόντες στην συνάντηση: Του Ιμπραχήμ Καλίν και της Ελένης Σουρανή.

Στην δεύτερη περίπτωση της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Αίγυπτο, τα πράγματα εμφανιζόντουσαν πιο απλά και ίσως πιο… ‘αθώα’, από πλευράς ‘πονηρών’ πολιτικών σκέψεων! Η επίσημη εκδοχή ήταν ότι ο Νίκος Δένδιας δεν θα συνόδευε τον Πρωθυπουργό στο κρίσιμο ταξίδι του στην Αίγυπτο, γιατί απλούστατα έπρεπε να βρίσκεται στο Συμβούλιο Υπουργών στο Λουξεμβούργο, για να προετοιμάσει -από κοινού με τους συναδέλφους του- την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε, που θα γίνει την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Έλα, όμως, που ο Νίκος Δένδιας δεν πήγε ούτε και σε αυτή την υπουργική Σύνοδο και εμφανίστηκε ‘στο πόδι του’ ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης!

Σε κάθε περίπτωση, είτε αληθεύουν, είτε όχι, αυτές οι ‘έρπουσες’ φήμες, ένα είναι βέβαιο: Ότι ο Νίκος Δένδιας έχει διαφορετική αντίληψη για την εξέλιξη των Ελληνοτουρκικών σχέσεων και φρόντισε τις θέσεις του αυτές να τις δημοσιοποιήσει πρώτα στην κοινή συνέντευξη, που έδωσε με τον Τσαβούσογλου στην Άγκυρα και μετά με μια σειρά πυκνών δημοσίων τοποθετήσεών του. Ήθελε απλώς ο Έλληνας ΥΠΕΞ να διατυπώσει τις διαφορετικές του απόψεις ως προς τα μείζονα Εθνικά θέματα της χώρας; Ή, μήπως, ήθελε να διαφοροποιηθεί, φανερά και ανοιχτά, ως προς τον κ. Μητσοτάκη, σε ένα τόσο κορυφαίο ζήτημα, ώστε να αναδειχθεί σε αυτόνομο πόλο «ήρεμης αλλά υπαρκτής εσωκυβερνητικής αντιπολίτευσης;».

https://europost.gr/poy-o-ypex-nikos-dendias-synodeyse-ton-prothypoyrgo-stin-aigypto/

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα