Που βρήκε τα χρήματα για το διυλιστήριο η κ. Αλ. Μπακογιάννη;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
ΔΗΛΩΣΗ: Στ. Κασσελάκης: Ο κ. Μητσοτάκης είναι στυγνός και η πολιτική του επικίνδυνη
ΣΧΟΛΙΟ: Όχι, μόνο, πρέπει να αποφευχθεί μια νέα τετραετία Μητσοτάκη αλλά ει δυνατόν να εξαναγκασθει σε πρόωρες εκλογές. Ο Μητσοτάκης είναι καταστροφή για την Ελλάδα. Την αποδομεί ποικιλοτρόπως και, κυρίως, αποδομεί τα ηθικά στηρίγματα στα οποία βασίζεται μια κοινωνία.
Ο Κασσελάκης δείχνει έναν δυναμισμό που δεν τον έχει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Όταν ξεπεράσει τα εσωτερικά προβλήματα με τους καιροσκόπους της αριστεράς, ο Κασσελάκης θα εκφράσει περισσότερο την κοινωνία. Δεν έχω, ούτε θα αποκτήσω καμιά σχέση με το χώρο του αλλά δείχνει έναν δυναμισμό που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Κανείς άλλος στον Συριζα δεν θα αναλάμβανε τον ρόλο να καθαρίσει τον Σταύλο του Αυγεία.
(ΥΓ: σε όσους αναρωτούνται αν πάμε σε πρόωρες εκλογές ποια κυβέρνηση θα προκύψει η απάντηση είναι: σαν την σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί να λειτουργήσει οποιαδήποτε κυβερνητική σύνθεση. Επι πλέον, το κυριότερο χαρακτηριστικό του Μητσοτάκη είναι ότι χρησιμοποιεί τον τίτλο του πρωθυπουργού για την προσωπική του διεθνή ανέλιξη και για επιπλέον πλουτισμό. Η κ. Αλεξία Μπακογιάννη πρέπει να μας εξηγηθεί που βρήκε τα δισ για να γίνει μέτοχος στο μεγαλύτερο ιταλικό διϋλιστήριο.)
Π.Σ.
spot_img

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η λύση για τη χώρα κ. Σαββίδη, είναι ο κομήτης από τη Φλόριδα που έχει τακιμιάσει με τον Πολάκη; Σοβαρά τώρα;

    Γενικά μιλώντας, το ακόλουθο βιογραφικό έχει καμία σχέση με τον Σύριζα;

    https://newpost.gr/eidiseis/stefanos-kasselakis-poios-einai-o-ekatommyrioychos-poy-irthe-na-taraxei-ta-nera-ston-syriza-to-viografiko-toy/

    Ξέρετε, αν ερχόταν να δημιουργήσει ένα νέο κόμμα (όπως π.χ. ο Θεοδωράκης), θα του βγάζαμε το καπέλο. Με την Κουμουνδούρου όμως, τι σχέση έχει αυτός ο λεμές;

    • Τι …. “νέο” κόμμα ήταν αυτό; Κάτι μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δεν γνώρισε, παρά μόνον ευρωεκλογές, διότι διελύθη μεταξύ δύο κοινοβουλευτικών περιόδων; Εκεί πήγαν και κόλλασαν όσοι δεν έβλεπαν πια μέλλον στο διαλυμένο ΠΑΣΟΚ (βλέπε Γραμματικάκης και άλλα φαιδρά υποκείμενα) και μάλλον αυτό προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Θεοδωράκης, γνωστό γελοίο υποκείμενο. Ρώτησέ τον γιατί δεν κατεβαίνει στο Ρέθυμνο, την γενέτειρά του.

      Εμένα με απογοητεύει και πικραίνει το γεγονός ότι τόσο εύκολα κάναμε δεκτό έναν ουρανοκατέβατο, προφανώς εντολοδόχο των ΗΠΑ, χωρίς να γνωρίζομε τίποτε γι αυτόν εκτός από το ότι είναι τραλαλάς.

      Ο ελληνικός λαός, η ελληναρία που λες κι εσύ, δείχνει τόση ανωριμότητα και παρακμή, που φαίνεται μάλλον να οπισθοδρομεί (… ίσως ο Κασσελάκης βοηθήσει σ’ αυτό !…)

      • Στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές υπήρχαν άτομα με εμπειρία και βιογραφικά, που πάτωσαν. Ήξερα άτομο με περγαμηνές στον Κεντρικό Τομέα όπως και στον Πειραιά. Όπως ήταν αναμενόμενο, η ελληναρία ψήφισε άτομα από την τηλεόραση, ριαλιτζίδες, ποδοσφαιριστές (π.χ. Σαργκάνης κλπ).

        Θυμάμαι και σε κάποιες ευρω-εκλογές παλιότερα, ακόμα μεγαλύτερα χάλια. Να μένουν απέξω καθηγητές Πανεπιστημίου και να εκλέγεται το περίσσευμα των κομμάτων, όπως ο Μεϊμαράκης. Ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, έχει ν’ ανοίξει το στόμα του από τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ.Αυτή είναι η πάστα των ψηφοφόρων, αντίστοιχο είναι και το πολιτικό προσωπικό που εκλέγεται.

        Όμοιος ομοίω αεί πελάζει.

        • Συμφωνώ απολύτως! Μη νομίζεις, και στην Αμερική τηλεοπτικούς αστέρες ψηφίζουν. Ίδια και χειρότερα χάλια κι αυτοί.

    • Τρολάρισμα; Στο σχόλιο γράφω ρητά πως με τον Συριζα ούτε είχα, ούτε πρόκειται να αποκτήσω σχέση. Σε αντίθεση με του περισσότερους απο εσας. Ακόμη και δεξιούς που την περίοδο της ακμής του τον γλύφανε. Αν καταλάβατε ότι προτείνω τον κομήτη απο την Φλώριδα, τότε υπάρχει κάποιο πρόβλημα κατανόησης αυτών που διαβάζετε. Στην καλύτερη περίπτωση.

      • Ανιχνεύσεις -ΜΑΣ- είστε τόσο έμπειροι πολιτικά και σίγουρα δεν θέλετε να αυτοκτονήσετε πολιτικά στηρίζοντας τον ”διάττοντα αστέρα”κ.Κασσελάκη-. Προσωπικώς εκτιμώ ότι δεν θα αντέξει και θα πάρει των ομματιών του (αν δεν σε θέλουν στο χωριό μη ρωτάς για του παππά το σπίτι μου έλεγε ο πάππος μου ) και θα φύγει ,εκτός αν υποδύεται τον ”Άγιο Πρόδρομο τον Βαπτιστή” για τον ”Μεσία” (όπως περίμεναν τον Χριστό οι Εβραίοι) κ. Τσίπρα-.
        ΟΜΩΣ ας μην εύχεστε -μερικοί προσεύχονται- να υποχρεωθούμε να πάμε σε πρόωρες εκλογές ,που κατά το Σύνταγμα θα γίνου μόνον εάν χάσει την δεδηλωμένη η κυβέρνηση, ή αν έχουμε εσωτερική αναταραχή που θα εγκυμονεί και εθνικό διχασμό .
        ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΜΩΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΜΑΣ ΘΑ ΕΥΧΟΜΑΣΤΑΝ ,ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Η ΦΛΙΤΑΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΣΓΗΡΧΕΤΟ (για να θυμηθούμε και την γλώσσα των εφημερίων, στην οποίαν όλοι γράφαμε ”στα νιάτα μας”).
        Να παρηγορούνται όλοι οι λεγόμενοι Αριστεροί ότι η Αριστερά περνάει κρίση και προσωπικοτήτων και ιδεών ,επειδή επιμένει να καταφεύγει για επίλυση των σύγχρονων προβλημάτων-ιδίως του επισιτιστικού-στον Μαρξ και τον Λένιν, οι δε Έλληνες να θέλουν -εδώ και τώρα- αυτή η ανάκαμψη της να αρχίσει από την Ελλάδα .Λυπούμαι αλλά όπως όλα έρχονται στην Ελλάδα μετά από 30 χρόνια ας μην ελπίζουν όσοι το θέλουν νωρίτερα.
        Ο Καπιταλισμός με σύμμαχό του το Διαδίκτυο θα κατακυριεύσει .
        Χωρίς Κέντρα παραγωγής αριστεράς πολιτικής με μόνο τις διαμαρτυρίες -όπως χρόνια τώρα μετά το 1989- δεν αλλάζει ο κόσμος Κεμάλ .
        ΕΡΡΩΣΘΕ .
        Υ.Γ Η αξιόλογη κόρη- του δολοφονηθέντος από την 17 Νοέμβρη ”φιλοαριστερού” Παύλου -κυρία Αλεξία Μπακογιάννη να υποστεί -και θα υποστεί -τις συνέπειες της παράνομης δράσης της ,αλλά αυτές τις συνέπειες θα τις εντοπίσει και θα τις επιβάλλει η όποια Δικαιοσύνη θα επιληφθεί. Εκκρεμούν ακόμη οι υποθέσεις δύο ευρωβουλευτών μας.

      • Πρόβλημα κατανόησης; Σοβαρά;

        Γράφετε “δείχνει έναν δυναμισμό που δεν τον έχει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ”.

        Δεν είπα ότι θα τον ψηφίσετε. Δεν έχω ιδέα τι θα ψηφίσετε. Δικό σας θέμα.

        Αυτό που γράφετε σχολίασα. Ότι τον βλέπετε ως λύση απέναντι στην “λαίλαπα Μητσοτάκη”.

        Μάλλον θα πρέπει να διαβάσετε πως φέρθηκε το άτομο στην ΚΕ του Σύριζα, την αυθάδεια που έδειξε, τους κλακαδόρους που έφερε μαζί του και πολλά άλλα.

        • Όχι κύριε banned δεν τον βλέπω ως λύση. Κάποιος στο fb έγραψε στην σχετική ανάρτηση ότι ο Κασσελάκης ηχεί όπως ένας τενεκές σε κατηφόρα που κάνει θόρυβο. Και του απάντησα πως δεν είναι καλύτερος ο ήχος του τενεκέ απο την σιγή νεκροταφείου; Αυτό λέω και σε εσάς. Ο Συριζα με αφήνει, απλώς, αδιάφορο. Στάθηκα σκληρά απέναντί του την τελευταία δεκαετία.

          • Τέλος πάντων. Σε περίπτωση που δεν το είδατε, ο Σταθάκης σε μια μακροσκελή ανάρτηση, περιέγραψε με ακρίβεια την περίπτωση Κασσελάκη.

            Εγώ συμφωνώ με την άποψη μιας μετριοπαθούς Συριζαίας στη δουλειά, όπου θα ήθελε κάποιον από τη νέα γενιά να μπουν μπροστά (Χαρίτσης, Ηλιόπουλος), αλλά κάτω από ένα νέο σχήμα.

            Κατά τη γνώμη μου, ο τύπος είναι ένας τσαμπουκαλεμένος, αναιδής και αυθάδης κομήτης που μετράει μέρες.

  2. Ασφαλώς πρέπει η Μπακογιάννη, ή όπως αλλιώς την λένε σήμερα, να δώσει εξηγήσεις. Το ΣΔΟΕ, βλέπετε, δεν υπάρχει για όλους τούς Έλληνες, οι οποίοι εκ τού Συντάγματος προβλέπονται να είναι ίσοι. Κάποιοι φαίνεται πω είναι πιο … ίσοι από τούς άλλους.

  3. Πάσα ανοχή, εναπόθεση ελπίδας ή ιδεολογική συμπάθεια προς οποιοδήποτε από τα κοινοβουλευτικά κόμματα εξουσίας συνιστά αυταπάτη.

    • Συμφωνώ και εγώ μαζί σας. Αλλά μήπως η θέση αυτή, ουσιαστικά, ευνοεί μια ακόμη, τρίτη, κυριαρχία Μητσοτάκη;

      • Μα δεν είναι θέση. Διαπίστωση είναι. Γιατί να ευνοεί μια ακόμη, τρίτη, κυριαρχία Μητσοτάκη;

      • Αγαπητέ κ. Σαββίδη, το σχόλιό μου, όπως επισημαίνει και ο φίλος Επισκέπτης, αποτελεί κατ’ αρχήν μία διαπίστωση, την οποία χάριν διαλόγου μπορώ να επεκτείνω ως εξής:
        Η κοινωνία κατά πλειοψηφία έχει απορρίψει συλλήβδην ολόκληρο το κομματικό-πολιτικό σύστημα. Το γεγονός ότι οι εκλογές βγάζουν κάθε φορά κάποιον ως πρωθυπουργό, αυτό δεν συνεπάγεται αποδοχή ή ταύτιση των ψηφοφόρων με το κόμμα ή την παράταξη που κερδίζει, αλλά καταναγκαστική επιλογή μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης. Η αποστροφή της κοινωνίας προς τα κόμματα εξουσίας (και ο δισταγμός της να ψηφίσει νεοπαγή κομματίδια που δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη για άλλους λόγους, καθώς βρίσκονται στα όρια του ασόβαρου) αποδεικνύεται από τα πολύ χαμηλά πραγματικά ποσοστά τα οποία λαμβάνουν. Στις εκλογές του Ιουνίου 2023 καταγράφηκε ρεκόρ αποχής όλης της μεταπολιτευτικής περιόδου. Σε ειδησεογραφικές πηγές διαβάζουμε ότι η αποχή κινήθηκε μεταξύ 46,26% και 47,17% -το υπουργείο εσωτερικών δεν είναι σε θέση ούτε μία επίσημη καταμέτρηση να μας παραδώσει. Το εκλογικό σύστημα είναι a priori υπονομευμένο, οι δε πολιτικές που χαράσσουν τα κόμματα είναι σχεδόν ταυτόσημες και εξ ίσου αποκρουστικές για την χώρα. Το παρήγορο είναι ότι σημαντικό τμήμα του λαού έχει αρχίσει να το αντιλαμβάνεται αυτό σε όλη του την διάσταση και πλέον ελάχιστοι αυτοαποκαλούνται ανοιχτά οπαδοί του ενός ή του άλλου κόμματος (θα έλεγα ότι ντρέπονται να εκδηλώσουν οποιαδήποτε συμπάθεια).
        Στις εθνικές εκλογές ο Σύριζα πλήρωσε, εκτός των άλλων, τον ανοιχτά εκπεφρασμένο εθνομηδενισμό του και τις ιδεολογικές του αγκυλώσεις. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές, η ΝΔ πλήρωσε την αλαζονεία της. Ίσως τελικά δεν είμαστε τόσο κοιμισμένοι, όσο θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε, προκειμένου να οδηγηθούμε σε εθνική κατάθλιψη για ακόμα μία φορά, όπως επί μνημονίων. Κάτι αλλάζει στις συνειδήσεις των Ελλήνων και αυτό μπορεί να αποτελέσει καταλύτη για μία ορισμένη πολιτική ανάταξη -αρκεί να μην μας προλάβουν άλλα γεγονότα. Ποιες μπορεί να είναι οι μεσοπρόθεσμες εξελίξεις, είναι ζήτημα προς διερεύνησιν. Πάντως μία τρίτη τετραετία Μητσοτάκη μάλλον δεν την επιθυμεί ούτε ο ίδιος.

        • Διαβάζοντας τα ενδιαφέροντα σχόλιά σας μέχρι το τέλος ίσως είναι σωστή η εκτίμησή σας ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα θελήσει την βέβαιη με τα σημερινά δεδομένα 3η δική του 4ετία (στην οποίαν κάθε ηγέτης κινδυνεύει και προσωπικά),αλλά σίγουρα θα θέλει να την κερδίσει η Νέα Δημοκρατία υπό άλλον Αρχηγό -και εμείς όλοι που αγαπάμε την Ελλάδα να το ευχόμαστε και να βοηθήσουμε με την ψήφο μας να συμβεί -,για να μη μπούμε σε πολιτική αστάθεια ολόκληρη την 10ετια του 2030 , αστάθεια που θα επιφέρει ζημιές πρώτα στα εθνικά μας θέματα.
          Τα προεόρτια αυτών των εξελίξεων θα φανούν από το 2025 μετά την εύκολη εκλογή του επομένου Προέδρου της Δημοκρατίας ,για να δοθεί και ο χρόνος στον νέο Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να προετοιμαστεί για να κερδίσει τις εκλογές του 2027.
          ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ”ΒΛΕΠΩ” ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ’27 ΝΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΤΕΙ ΟΛΗ Η-ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΚΚΕ – ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΟΠΩΣ ΘΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ”ΝΕΟΤΕΡΟΙ” ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 1961, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ Ε.Ρ.Ε ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
          Υ.Γ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΛΟΕΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα