Που υπάρχουν αγριογούρουνα;

19/5/21 | 0 | 0 | 167 εμφανίσεις
Λένε πως ήρθε ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Και, κατά τα ειωθότα, θα προβεί και σε εξαγγελίες.
Έστειλε, μάλιστα, πριν λίγες μέρες και τον υπουργό οικονομικών να κάνει επαφές, να δοθεί και μια εικόνα οργάνωσης και σπουδαιότητας της επίσκεψης.
Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις.
Έχουν καταντήσει την Θεσσαλονίκη μια άμορφη μάζα. Χωρίς όραμα, χωρίς ενέργεια, χωρίς δράση. Μια μάζα που ικανοποιείται με το ελάχιστο που θα πέσει από το Συμπόσιο.
Αλλά έχουν και στη Θεσσαλονίκη τους ανθρώπους τους. Αυτούς που πρόθυμα θα δεχθούν να υποβαθμίσουν θεσμούς που δόθηκαν αγώνες να στηθούν και να αποκτήσουν μια μικρή αυτονομία από την φεουδαρχική, αποικιακή λειτουργία του Κέντρου.
Έχουν καλά δεμένο και δουλεμένο το σύστημα. Αρκεί να προτείνεις μια θέση, υπεράνω των προσόντων του, σε κάποιον και θα σου κάνει και κυβιστήσεις.
Η Κύπρος έχει τον μισό πληθυσμό από την Θεσσαλονίκη. Και έχει αναδείξει σε όλους τους τομείς- και στην πολιτική- σπουδαίες προσωπικότητες.
Τι κάνει, λοιπόν, μια πόλη1,5 εκατομμυρίου να λειτουργεί ως φθίνουσα ακολουθία με όριο το μηδέν;
Ο ευνουχισμός.
Ο Μητσοτάκης σχεδιάζει εκλογές και έχει ανάγκη και την ψήφο των αφελών.
Θα του την δώσουν. Όπως και θα επιτεθούν και σε όσους επισημαίνουν την ανυπαρξία τους.
Η μόνη λύση για να ανασάνει η πόλη και να αρχίσει να αναζητά κάποιο μέλλον είναι να δημιουργηθεί πολιτική κίνηση εκτός Αθηνών με βασικό πρόταγμα την ανάπτυξη της Περιφέρειας.
Φεύγοντας ο Μητσοτάκης θα μας πει ωραία λόγια και θα δώσει εκ νέου υποσχέσεις. Όχι τίποτε σπουδαίο. Μικρομεσαία πράγματα από τα οποία θα ενθουσιαστούν οι ιθαγενείς. Αλλά ούτε αυτά θα υλοποιηθούν.
Δεν είναι, όμως, μόνο η κυβέρνηση. Τι μπορεί να περιμένει μια χώρα απο ένα πολιτικό σύστημα που έχει αξιωματική αντιπολίτευση το Συριζα.
Και επειδή βλέπω την επόμενη μέρα, το συμπέρασμα είναι. Δεν υπάρχει ελπίδα.
ΥΓ1.-: Τέρμα το δούλεμα. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε αλλά σας γνωρίζουμε καλά. Ο Μητσοτάκης φρόντισε και στέρησε απο την πόλη οποιοδήποτε θεσμό ξέχασαν να απαλλοτριώσουν οι προηγούμενοι.
ΥΓ2: Τα ζητάμε όλα. Γιατί μας πήρατε τα πάντα.
ΥΓ3. Που κυκλοφορούν αγριογούρουνα; Στα βουνά και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Category: Προτεινόμενα άρθρα

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    21/6/21 | (0 σχόλια)
    Της Άννας Κωνσταντινίδου* Οι περιφερειακές εκλογές που διενεργήθηκαν χθες στη Γαλλία απογοήτευσαν τα δύο πιο δημοφιλή "στρατόπεδα", του Γάλλου Προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν και της Μαρί Λεπέν. Η αποχή άγγιξε το 66,5%, αποδίδοντας οι Γάλλοι δημοσιογράφοι και αναλυτές το αποτέλεσμα ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο