Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Σε λίγες ώρες η ανθρωπότητα θα πληροφορηθεί το “μήνυμα” που θα στείλει ο σουλτάνος από το “κοινοβούλιο” του ψευδοκράτους. Αρχικά χρησιμοποίησε τον όρο mesaj για το μήνυμα του. Όρος που περικλύει απειλή, πυγμή, δύναμη. Λίγες ώρες, όμως πριν το ταξίδι του  χρησιμοποίησε τη λέξη mesaj που σημαίνει χαρμόσυνο μήνυμα.

Πριν ακόμα φτάσει στη “βουλή” χαμήλωσε τις εθνικιστικές κορώνες….

Όλοι τώρα προσπαθούν να ανακαλύψουν ποιο θα είναι αυτό το περιβόητο μήνυμα.  Οι εικασίες πολλές. Επίσης πολλά και τα στοιχήματα. Συνοπτικά έχουν καταγραφεί τα εξής:

-Θα ανακοινώσει την αναγνώριση του ψευδοκράτους από το Αζερμπαϊτζάν και το Πακιστάν.

-Θα καλέσει τους Ε/Κ να επιστρέψουν στα σπίτια τους στα Βαρόσσια

-Θα εγκαταστήσει βάση drones στο αεροδρόμιο Λευκονοίκου

-Θα φτιάξει ναυτική βάση στην Αμμόχωστο

-Θα γνωστοποιήσει τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

-Θα ανακηρύξει 82ο νομό της Τουρκίας τα κατεχόμενα

-Θα φτιάξει ένα σαράι για τον Τ/Κ “πρόεδρο”

Ο Χασάν Καχβετζίογλου ειρωνευόμενος γράφει ότι θα υποσχεθεί την κατασκευή γέφυρας μεταξύ Κερύνειας –Αναμούρ μήκους 90 χλμ. Κάτι που ταιριάζει στα φαραωνικά οράματά του.

Επίσης , ο Νιγιαζί Κιζίλγιουρέκ υποστηρίζει ότι πρόκειται για μια νέα κατάκτηση , η οποία όμως δεν είναι αποδεκτή από τους Τ/Κ. Οι Τούρκοι πολίτες χάρηκαν και συσπειρώθηκαν γύρω από τον Ετζεβίτ με την κατάκτηση μέρους του Νησιού. Ήταν μια πρώτη εδαφική επέκταση μετά τις απώλειες της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η νέα αυτή κατάκτηση αποβλέπει στην λαφυραγωγία των Βαρωσίων και την άλωση της Τ/Κ κοινότητας. Για αυτό και δεν είναι αποδεκτή από τους Τ/Κ.

Ο Μπουλέντ Κανόλ τονίζει ότι το χαρμόσυνο μήνυμα θα είναι να κατάλαβε το νόημα των αντιδράσεων των κομμάτων και των κοινωνικών φορέων . Να εγκαταλείψει την πολιτική των παρεμβάσεων στα εσωτερικά του ψευδοκράτους, να παύσει να συμπεριφέρεται σαν αφέντης και να συνάψει σχέσεις με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό.

Ο πανταχόθεν στριμωγμένος σουλτάνος δεν έχει περιθώρια να προκαλέσει μεγάλες κρίσεις στην εξωτερική του πολιτική. Μια διέξοδος χαμηλού ρίσκου ήταν η Κύπρος. Οι εθνικιστικές κορώνες για ένα θέμα που δυστυχώς δεν αποτελεί προτεραιότητα της διεθνούς πολιτικής , μπορεί να του προσέφερε τη διέξοδο και να συσπείρωνε τους οπαδούς που χάνει καθημερινά στο εσωτερικό της χώρας του.

Αλλά κι εδώ σκοντάφτει στους αδελφούς Τ/Κ που πάει να διαλύσει…

https://www.militaire.gr/erdogan-katehomeni-kypros-liana-mystakidou/