Ποιος είναι ο Σερντιούκοφ, ο στρατηγός που έστειλε ο Πούτιν στο Καζακστάν

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια για τον στρατηγό Σερντιούκοφ, τον διοικητή των Ρώσων αλεξιπωτιστών που έστειλε ο Πούτιν στο Καζακστάν!

Gözde Nur Bayar

Ο κόσμος στο Καζακστάν εξεγέρθηκε, η κυβέρνηση παραιτήθηκε. Μετά από πρόσκληση του Προέδρου Τοκάγιεφ, Ρώσοι στρατιώτες έφτασαν στην περιοχή. Ο στρατηγός Andrey Nikolaevich Serdyukov, ο οποίος ηγήθηκε των ρωσικών στρατευμάτων, είναι μια προσωπικότητα με πλούσιο παρελθόν.

Μία από τις πιο αξιόπιστες προσωπικότητες από το χώρο των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας που εμπιστεύεται ο Πούτιν, είναι ο στρατηγός Σερντιούκοφ, ο οποίος είχε στο παρελθόν παίξει σημαντικό ρόλο στον Πρώτο Πόλεμο της Τσετσενίας, στον Δεύτερο Πόλεμο της Τσετσενίας, στον Πόλεμο του Ντονμπάς και στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.

Οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν με την αύξηση της τιμής των καυσίμων στο Καζακστάν, δεν σταμάτησαν, παρόλο που η κυβέρνηση παραιτήθηκε. Ο Πρόεδρος Τοκάγιεφ ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στις αρχές επιβολής του νόμου και τον στρατό να ανοίξουν πυρ για να σκοτώσουν τρομοκράτες χωρίς προειδοποίηση. Ζητήθηκε επίσης βοήθεια από τον Οργανισμό Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), ένα στρατιωτικό μπλοκ υπό την ηγεσία της Ρωσίας.

ΕΠΑΙΞΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν διόρισε τον Διοικητή των Αερομεταφερόμενων Στρατευμάτων, Αντρέι Νικολάεβιτς Σερντιούκοφ, ως επικεφαλής των δυνάμεων του CSTO που έφθασαν στο Καζακστάν για να αποκαταστήσουν την τάξη στη χώρα.

Ο στρατηγός Σερντιούκοφ είναι μια σημαντική προσωπικότητα, με μεγάλη πολεμική εμπειρία, αφού έπαιξε σημαντικό ρόλο στον Πρώτο Πόλεμο της Τσετσενίας, στον Δεύτερο Πόλεμο της Τσετσενίας, στον πόλεμο του Ντονμπάς και στις στρατιωτικές επεμβάσεις της Ρωσίας στον συριακό εμφύλιο πόλεμο.

ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΜΕΛΗ ΤΟΥ CSTO ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ

Το κοινοβούλιο της Κιργιζίας ενέκρινε επίσης την αποστολή ειρηνευτικής δύναμης, αποτελούμενης από 150 στρατιωτικούς, στο Καζακστάν, στο πλαίσιο του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO). Επίσης, η Εθνοσυνέλευση του Τατζικιστάν αποδέχθηκε το ψήφισμα που προβλέπει την αποστολή 200 στρατιωτών στο Καζακστάν.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ;

Τα σύνορα μεταξύ Ρωσίας και Καζακστάν εκτείνονται για σχεδόν 7.000 χιλιόμετρα, καθιστώντας τα τα μεγαλύτερα αδιάλειπτα διεθνή χερσαία σύνορα στον κόσμο και σημαντικό παράγοντα στη στρατηγική ασφάλειας της Μόσχας.

Η πολιτική σταθερότητα στο Καζακστάν είναι εξαιρετικά σημαντική για τη Ρωσία. Επειδή η αστάθεια εκεί το καθιστά ευάλωτο σε κάθε είδους απειλές από το νότο, όχι μόνο επειδή τα σύνορα είναι εκτεταμένα, αλλά κυρίως επειδή εκτείνονται κατά μήκος αραιοκατοικημένων στεπών και επομένως είναι εξαιρετικά δύσκολη η πρόσβαση.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι το Baikonur, μισθωμένο από τη Ρωσία και έδρα του περίφημου Cosmodrome. Η άλλη διαστημική εγκατάσταση της Ρωσίας, το Vostochny, χτίστηκε πρόσφατα και μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιηθεί μόνο για την εκτέλεση μη επανδρωμένων αποστολών. Μέχρι να είναι έτοιμη να αντικαταστήσει πλήρως τη χωρητικότητα του Μπαϊκονούρ, η Ρωσία θα χρειαστεί τόσο το Μπαϊκονούρ όσο και την πολιτική σταθερότητα στο Καζακστάν που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία της τοποθεσίας.

Το Sary Shagan, ένα σημαντικό πεδίο δοκιμών για την ασφάλεια της Ρωσίας, βρίσκεται επίσης στο Καζακστάν. Είναι η πρώτη και μοναδική τοποθεσία όπου δοκιμάζονται συστήματα αντιβαλλιστικών πυραύλων (ABM) στην Ευρασία.

Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, ορισμένες εγκαταστάσεις στο Sary Shagan έχουν μισθωθεί στη Ρωσία, ενώ άλλες έχουν μεταφερθεί στο Εθνικό Κέντρο Ραδιοηλεκτρονικής και Επικοινωνιών του Καζακστάν. Η δυνατότητα χρήσης αυτού του χώρου δοκιμών παίζει σημαντικό ρόλο στην αμυντική ικανότητα της Ρωσίας.

Πηγή: Haberler.com/infognomonpolitics.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα