Ποιος γράφει τις ανοησίες που υπογράφει ο Μητσοτάκης;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Κάθε Κυριακή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναρτά στο Facebook, σε συνέχειες, το έργο του «Πώς είναι η ζωή στον Παράδεισο».

Εσχάτως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει στις μέρες της Κινέζικης Επανάστασης και εκδίδει… εφημερίδα τοίχου: Κάθε Κυριακή αναρτά στο Facebook, σε συνέχειες, το έργο του «Πώς είναι η ζωή στον Παράδεισο».

Την Κυριακή των Χριστουγέννων αυτός που του γράφει τι έκανε και το υπογράφει για τους Λωτοφάγους, τον εμφανίζει να λέει πράγματα που δείχνουν πόσο άσχετος είναι με τηνπραγματικότητα.

Π.χ.: «Ελπίζω η σημερινή γιορτή να σας βρίσκει με υγεία και χαρά μαζί με τους αγαπημένους σας».

Προφανώς οι κανονικοί άνθρωποι που γνωρίζει είναι οι κομπάρσοι που συναντά …τυχαία στις περιοδείες του. Δεν ξέρει ότι υπάρχουν άνθρωποι στα νοσοκομεία, άστεγοι, άνεργοι και χωρίς τον ήλιο μοίρα…

Αυτή τη φορά, αντί για τον εβδομαδιαίο απολογισμό του, ανάρτησε σκηνές από τον ιδιωτικό βίο του και …προτάσεις για βιβλία.

Για το δεύτερο, καλό είναι ένας πρωθυπουργός να συστήνει βιβλία και για τις επιλογές του ουδέν σχόλιο..

Αλλά για το πρώτο παραμένει αδιόρθωτος. Όταν κρεμάς στα μανταλάκια τα οικογενειακά σου, δεν μπορείς να διαμαρτύρεσαι μετά επειδή τα σχολιάζουν οι άλλοι.

Ποιον ενδιαφέρει το «όμορφο πράσινο βελούδινο φόρεμα που φορούσε στα πρώτα της Χριστούγεννα» η κόρη του Σοφία, όταν «ήμασταν οι τρεις μας, νιόπαντροι ουσιαστικά με τη Μαρέβα και επιλέξαμε να γιορτάσουμε μόνοι μας»;

Δεδομένου, μάλιστα, ότι στα «πρώτα τους Χριστούγεννα» τα παιδιά του ήταν μεταξύ 4 και 6 μηνών, η κοκεταρία τους δεν έχει σημασία.

Πάλι καλά που δεν επανέλαβε όσα έλεγε, το 2015, στην Τατιάνα Στεφανίδου για τη σχέση του με τη σύζυγό του ή τις συμβουλές γάμου που δίνει έκτοτε.

Τα έχουμε αποστηθίσει μαζί με τα γενέθλια, τις γιορτές, τις εγγραφές σε πανεπιστήμια και τις αποφοιτήσεις των παιδιών.

Ουδείς άλλος πρωθυπουργός δεν μας μιλούσε τόσο τακτικά – και επιλεκτικά βέβαια – για τη σύζυγό του, τα παιδιά του, τις ασχολίες τους και τα μεταξύ τους αισθήματα.

Ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς, ο Καραμανλής, ο Τσίπρας, όταν ήθελαν να ευχηθούν στα μέλη της οικογένειάς τους, το έκαναν δια ζώσης, έπαιρναν τηλέφωνο, έστελναν e-mail ή κάρτα. Πάντως, δεν το έκαναν με …αναρτήσεις για να μάθουν όλοι τι εύχεται στο «Μαρεβάκι» κλπ.

Καλές οι αμερικανιές και το πολιτικό μάρκετινγκ, αλλά ας του πει κάποιος ότι σε αυτή τη χώρα, επί των ημερών του, αυξήθηκαν οι άνθρωποι που έχουν πολύ σοβαρότερα πράγματα να σκεφθούν.

Πάντως, μια αυτογνωσία την έχει, αφού λέει «σε όσους από εσάς φτάσατε μέχρι το τέλος, σας ευχαριστώ». Δεν πρέπει να είναι και πολλοί!

Ωστόσο, δεν έχει πολλή λογική να γράφεις «είτε διαβάζετε είτε όχι αυτές τις γραμμές, σας εύχομαι…». Πώς εύχεσαι, σε δεύτερο πρόσωπο, σε κάποιον που δεν σε διαβάζει;

Επιπλέον, δεν μπορείς να εύχεσαι ναγιορτάζουν οι άνθρωποι με «γλυκές αναμνήσεις». Το παρελθόν είναι αυτό που είναι για τον καθέναν, δεν επηρεάζεται από ευχές.

Εκτός αν είσαι Μητσοτάκης και στο προσαρμόζουν ανάλογα οι επικοινωνιολόγοι σου για ψηφαλάκια…

Γ. Λ.

https://www.ieidiseis.gr/parapolitika/178255/poios-grafei-tis-anoisies-pou-ypografei-o-mitsotakis

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να έχει γνώση τής πραγματικής εικόνας τής κοινωνίας, αφού γεννήθηκε στα πούπουλα και με προοπτική να γίνει πρωθυπουργός, όπως όλοι οι γόνοι στην κληρονομική μας “δημοκρατία”. Ούτε ασχολείται, ούτε γνωρίζει για τούς αστέγους που κοιμούνται στους δρόμους και πολλοί εκ των οποίων είναι λαθρομετανάστες, που μέχρι τώρα ζούσαν ζωή και κότα με τα λεφτά τής “ΕΣΤΙΑΣ” (καμμία σχέση με την εφημερίδα). Μάζεψε λαθρομετανάστες στην Ελλάδα και τώρα δεν ξέρουν οι αναρμοαρμόδιοι τι θα τούς κάνουν.

    ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ: Δύσκολες συνθήκες για τους πρόσφυγες

    Φαίνεται ο Δήμος να ξεχνά, ή να μην ενδιαφέρεται για τούς Έλληνες αστέγους, που δεν είναι πρόβλημα τωρινό:

    “Αντίστοιχα γίνεται προσπάθεια να βοηθήσουν πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι μετά το κλείσιμο των προγραμμάτων φιλοξενίας, ζουν σε εξαθλιωμένες συνθήκες μέσα σε παλιά κτήρια που έχουν εγκαταλειφθεί, προσπαθώντας να βρουν δουλειά και να μπορέσουν να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.”

    Βέβαια, τα λεφτά τού προγράμματος “ΕΣΤΙΑ” τέλειωσαν και τώρα τούς έγινε έξωση και κόπηκαν τα επιδόματα. Ζούσαν χωρίς να δουλεύουν και τώρα, αν δεν βρούν δουλειά, θα το ρίξουν στην παρανομία. Για τούς Έλληνες αστέγους, που υπήρχαν ανέκαθεν και πολύ περίσσότερο μετά την χρεοκοπία τού 2010, ουδείς ενδιαφέρθηκε.

    Αν τα πει κανείς αυτά στον Κούλη θα καταλάβει τίποτε, ή θα νομίσει ότι τού μιλούν για την … Ζιμπάμπουε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα