Η αλήθεια είναι ότι ποτέ η ΕΡΤ δεν τα πήγαινε καλά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Μετά βίας παίζονται οι δηλώσεις του και οι δραστηριότητές του, συνήθως στο τέλος του δελτίου και σαν να κάνουν «αγγαρεία», παρά το εξαιρετικό ρεπορτάζ της έμπειρης συναδέλφου Χρύσας Ρουμελιώτη.

Θα θυμούνται όλοι το κορυφαίο αρνητικό παράδειγμα, στις 7 Μαρτίου 2017, όταν ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος πήγε στην ακριτική Ψέριμο- ουδείς Πρόεδρος ως τότε το είχε κάνει- και έστειλε μήνυμα στην Τουρκία.  Τότε το ρεπορτάζ κόπηκε από το δελτίο ειδήσεων, με τον υπεύθυνο -όλοι στην Αγία Παρασκευή θυμούνται το όνομά του- να λέει επιδεικτικά: «Σιγά μην παίξουμε τον Παυλόπουλο για να κάνει πόλεμο με την Τουρκία…».

Όπως επίσης αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία των υπεύθυνων του δελτίου της ΕΡΤ είναι «παλαιοπασόκοι» συνάδελφοι, οι οποίοι κάθε άλλο παρά συμπαθούν τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Βλέπετε οι συνήθειες του «Πασοκ» έναντι του Κώστα Καραμανλή και του Προκόπη Παυλόπουλου δεν «κρύβονται», όποια «λεοντή»και αν φορέσουν οι δημοσιογράφοι του, ακόμη και κείνη του «Συριζαίου».

Όταν πήγε στην ΕΡΤ ο καθηγητής κ. Γιάννης Δρόσος, σοβαρός άνθρωπος, θεσμικός και προσωπικός φίλος, από χρόνια, του Προκόπη Παυλόπουλου, όλοι θεώρησαν ότι τα πράγματα θα αλλάξουν.

Κάθε άλλο.  Όχι μόνο δεν άλλαξαν, αλλά έγιναν χειρότερα.

Σούσουρο γίνεται στην ΕΡΤ για το πόσο υποτιμητικά μιλάνε στη σύσκεψη για το δελτίο, όταν υπάρχει ρεπορτάζ της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Και ενώ τα ιδιωτικά κανάλια -όλα ανεξαιρέτως- αποδίδουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίαςόσα θεσμικά και πολιτικά του ανήκουν, οι υπεύθυνοι του δελτίου της ΕΡΤ το χαβά τους.

Παίζουν «πρώτο τραπέζι πίστα» τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, ύστερα -«φυσικά» λιγότερο αλλά παίζουν κάπως- τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, και ό,τι περισσέψει -αν περισσέψει- «λίγο» από Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μαζί με τους «λοιπούς» Πολιτικούς Αρχηγούς….

Αυτό όμως που συνέβη την Κυριακή του φετινού Πάσχα ξεπέρασε κάθε όριοαπό πλευράς δελτίου της ΕΡΤ και ισοδυναμεί όχι μόνο με προσβολή αλλά με μια στάση -ακόμη και αν μπορεί, που δεν μπορεί, να χαρακτηρισθεί αθέλητη- ταπεινωτικής υποβάθμισης του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας, και όχι μόνο του προσώπου του κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Και για να το κάνουμε«λιανά».  Στα πασχαλιάτικα δελτία ειδήσεων (στις 3 και 9 μμ, και ιδίως στο τελευταίο) η ΕΡΤ ξεκίνησε με την δραστηριότητα και τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και μετά με την δραστηριότητα και τις δηλώσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το σχετικό ρεπορτάζ, αντίστοιχα, ήταν κοντά στα πέντε λεπτά για τον κ. Τσίπρα και κοντά στα τρία λεπτά για τον κ. Μητσοτάκη.  Και ως εδώ, θα μπορούσε κανείς να πει καλά έκανε η ΕΡΤ, αφού έτσι το εκτίμησε από πλευράς πολιτικής σπουδαιότητας.

Ας έρθουμε όμως στη συνέχεια: Η συνάδελφος που είχε το δελτίο ειδήσεων ανέφερε έπειτα, βιαστικά και σχεδόν βαριεστημένα: «Δηλώσεις για την Ανάσταση έκαναν επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι λοιποί Αρχηγοί Κομμάτων»!

Και φθάνουμε στο κυριότερο: Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας από την Καλαμάτα, το βράδυ της Ανάστασης, ήταν 1΄και 8΄΄ (ένα λεπτό και οκτώ δευτερόλεπτα). Πολύς χρόνος για τους υπεύθυνους του δελτίου της ΕΡΤ!  Έσπευσαν λοιπόν και την «έκοψαν» στη μέση , μεταδίδοντας μόνο τα τριανταπέντε δεύτερα!! Όσο, περίπου, και οι λοιποί Πολιτικοί Αρχηγοί, και συγκεκριμένα η κα Γεννηματά, ο κ. Κουτσούμπας, ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, ο κ. Βασίλης Λεβέντης και ο κ. Πάνος Καμμένος.

Να πούμε ότι εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αδικήθηκε και ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος «έπαιξε» 15΄΄.

Πάλι καλά που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «έπαιξε» το διπλάσιο από τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, και μάλλον αυτή θα είναι η δικαιολογία της ΕΡΤ…

Αυτό θα πει σεβασμός της ισότητας.

Τόσο δημοκρατική η ΕΡΤ, για να μην υποστεί την επίπληξη του καθηγητή του συνταγματικού δικαίου και προέδρου της κ. Γιάννη Δρόσου.

Εκτός από τον κ. Τσίπρα, λίγη τσίπα κύριοι της ΕΡΤ…

europost.gr