Ποιοί προτείνονται για τη νέα κυβέρνηση στα Σκόπια

- Advertisement -

Τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την κυβέρνησή του παρουσίασε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Κρίστιαν Μίτσκοσκι στα Σκόπια.                                                                                                                                        – Υπουργός Άμυνας θα είναι ο Βλάντο Μισαϊλόφσκι, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του ΕΜΕΟ-ΔΚΜΕΕ, βουλευτής και  πρώην υπουργός Μεταφορών. Διατηρεί σχέσεις με το ΝΑΤΟ.

Ο  υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Πάντσε Τόσκοβσκι  παραμένει στη θέση του. Ο Τόσκοβσκι είναι Δικηγόρος. Ήταν  συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορούμενων για την υπόθεση της «εισβολής του λαού» στη Βουλή. Ο Μίτσκοσκι ευελπιστεί ο προτεινόμενος υπουργός του να είναι αποτελεσματικός στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

Στο υπουργείο Εξωτερικών και Εξωτερικού Εμπορίου προτάθκε ο Τίμτσο Μούτσουνσκι, 35 ετών, δήμαρχος του Δήμου Αεροδρομίου. Είναι καθηγητής πανεπιστημίου, και αντιπρόεδρος του VMRO-DPMNE. Ήταν ο  γραμματέας διεθνών σχέσεων του VMRO-DPMNE, και καλλιέργησε πολύ καλές σχέσεις με τον «διεθνή παράγοντα».

Υπουργός Μεταφορών, ο έτερος αντιπρόεδρος του Μίτσκοσκι, ο Αλεξάντερ (Λόντον) Νικόλοσκι. Του ανατέθηκε  να εγκαινιάσει τον αυτοκινητόδρομο που χτίζουν οι Κινέζοι, και να βρει άκρη με την «Bechtel».

Μία από τις λίγες γυναίκες στην κυβέρνηση θα  είναι η αντιπρόεδρος  του ΕΜΕΟ-ΔΚΜΕΕ Γκορντάνα Κόσοσκα .

Υπουργός Ενέργειας, Ορυχείων και Ορυκτών Πόρων θα είναι η  Σάνια Μποζίνοφσκα, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του VMRO-DPMNE. Με πείρα στην αγορά ενέργειας.

Υπουργός Παιδείας και Επιστημών προτάθηκε η καθηγήτρια πανεπιστημίου Βέσνα Γιανέβσκα.

Ο πρώην παίκτης χάντμπολ Μπόρκο Ρίστοφσκι θα αναλάβει το νέο Υπουργείοο Αθλητισμού.

Ο ηθοποιός Ζόραν Λιούτκοφ, που έγινε  πολύ γνωστός ως «Κόμσο» από την παιδική σειρά της Τ/Ο «5+»  θα αναλάβει το υπουργείο πολιτισμού και τουρισμού.

Ο Τσβέταν Τριπούνοφσκι θα είναι υπουργός Γεωργίας, Δασών και Διαχείρισης Υδάτων.

Ο νέος Υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ζλάτκο Περίνσκι ήταν διευθυντής της Εταιρείας Ύδρευσης των Σκοπίων, και τον απέλυσε η Νταβέλα Αρσόφσκα.

Υπάρχουν τρεις θέσεις στην κυβέρνηση και για τους εταίρους συνασπισμού του VMRO-DPMNE..                                                                                                                                           -Ο Ιβάν Στοΐλκοβιτς, πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Σέρβων στην και βουλευτής από το 2002, θα προταθεί για αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός αρμόδιος για τις  σχέσεις των Κοινοτήτων.

Ο Σαμπάν Σάλιου, ο οποίος θα είναι ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου υπεύθυνος για την ένταξη  των Ρομά.

Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Λιούπτσο Ντίμοφσκι θα είναι  αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός αρμόδιος για το πολιτικό σύστημα.

Ο  Ντίμοφσκι ήταν υπουργός Γεωργίας την εποχή του Γκρούεφσκι .

Υπουργός Κοινωνίας της Πληροφορίας και Ψηφιακού Μετασχηματισμού προτάθηκε ο Στέφαν Αντόνοφσκι. Η ψηφοφορία στην Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης της νέας κυβέρνησης πρόκειται να διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο.(22-23 Ιουνίου).

 

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα