Περί Εξωτερικής Πολιτικής ο λόγος

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Η εξωτερική πολιτική μιας χώρας, έχει ως αφετηρία την διεθνή θέση αυτής που προσδιορίζεται από πολλούς παράγοντες, ελλείψει των οποίων ή των βασικότερων τουλάχιστον δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αξιόλογη διεθνής θέση μιας χώρας και επομένως αποτελεσματική εξωτερική πολιτική.

Επισημαίνω για τα Ελληνικά δεδομένα, τρεις τουλάχιστον από τους βασικούς παράγοντες διεξαγωγής εξωτερικής πολιτικής.

Πρώτον: Οικονομική ευρωστία (πλούτος της χώρας, πηγές ενέργειας και κατάσταση οικονομίας). Στον τομέα αυτό η αποτυχία και η ευθύνη των Κυβερνήσεων μετά την μεταπολίτευση, άλλων λίγο άλλων πολύ, αγγίζουν τα όρια αλόγιστης εγκληματικής διαχείρισης των οικονομικών της χώρας μας και όχι μόνον. Απαιτείται ενημέρωση συνεχή, του Ελληνικού λαού.

Δεύτερον: Από την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων. Διευκρινίζω όχι ποσότητα διότι η επιχειρησιακή και αποτελεσματική ετοιμότης των Ενόπλων Δυνάμεων απαιτούν: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΥΛΙΚΟ και ΗΘΙΚΟ.

Ο Αγώνας μας δεν είναι Επιθετικός, είναι αμυντικός υπερ πίστεως και πατρίδος. Αυτό πρέπει οι κακοί γείτονες να καταλάβουν, αν δεν μπορούν να διαβάσουν την ιστορία των αγώνων της Ελλάδος. Τα νούμερα μόνο δεν φέρνουν αποτέλεσμα.

Τι συμβαίνει όμως ΣΤΟ ΤΟΜΈΑ ΑΥΤΌ σήμερα  στην πατρίδα μας:

  • Η Τουρκία χρησιμοποιώντας θεμιτά και αθέμιτα μέσα, απαιτεί νησιά του Αιγαίου και όχι μόνο.
  • Η Αλβανία προσπαθεί να αλλοιώσει την Β. Ήπειρο από το Ελληνικό στοιχείο.
  • Το Συνονθύλευμα των Σκοπίων απαιτούσε το όνομα της Ελληνικής Μακεδονίας. Δυστυχώς για την Ελλάδα επέτυχαν κάτι ανέλπιστα με την υπογραφή μεταξύ Ελληνικής κυβέρνησης και Σκοπίων, με την αμαρτωλή συμφωνία των Πρεσπών, να λέγεται η Σλαβική Γλώσσα που μιλάνε  Μακεδονική, το έδαφος των Μακεδονία και ότι ανήκουν στο Μακεδονικό έθνος.

Και! Εμείς έναντι όλων αυτών των προβλημάτων μας τι κάναμε;

  • Μειώσαμε τον στρατό  μας, πολύ κάτω από την κόκκινη γραμμή, για τα Ελληνικά δεδομένα. Ευτυχώς η Κυβέρνηση το αντελήφθη έγκαιρα.
  • Ψηφίσαμε νόμο για συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δηλαδή! Εισάγαμε σε αυτές στοιχεία διαλύσεως της πειθαρχίας που είναι ‘’το Α και το Ω’’ των Ένοπλων Δυνάμεων. Ευτυχώς η καλή υποδομή των Ενόπλων Δυνάμεων, νέκρωσε το φθοροποιό αυτό στοιχείο.
  • Ενώ φαίνεται η Τουρκία με την ασύμμετρη απειλή των λαθρομεταναστών , προσπαθεί να αλλοιώσει πληθυσμιακά το Ελληνικό Κράτος, τα Ελληνικά κόμματα μεταξύ των, είναι εκ διαμέτρου αντίθετα. Ποία! Θα πρέπει να είναι τα μέτρα, ως εθνική πολιτική της Ελλάδος, για την αντιμετώπιση της Σοβαρής αυτής απειλής.
  • Και! Στην Βουλή αντί να συζητούν τα εθνικά και οικονομικά αυτά προβλήματα  και να παίρνουν αποφάσεις, ασχολούνται με κάποιο κ. Παπαγγελόπουλο και όχι μόνο, με φαρμακευτικές εταιρείες,με λαδώματα πολιτικών και Ιατρών και το γαϊτανάκι δεν έχει τέλος.

Αυτή η πολιτική! Είναι Ελληνική; είναι εθνική; είναι πατριωτική; Όχι, είναι απλά ανθελληνική πολιτική και δεν έχει καμία σχέση με την Δημοκρατία μας.  

Οι πόλεμοι είναι δίκαιοι όταν είναι αναγκαίοι. Είναι Ανθρώπινοι όταν χωρίς αυτούς δεν υπάρχει άλλη ελπίδα για να διατηρήσεις την ελευθερία της Πατρίδος σου. Και! Εξωτερική πολιτική χωρίς ισχυρό Στρατό είναι σαν να διευθύνεις μια ορχήστρα χωρίς μουσικά όργανα.

Τρίτον: Από το πολίτευμά μας και βασικά από την κοινωνική και πολιτική γαλήνη της χώρας μας.

Εάν όλες οι Ελληνικές Κυβερνήσεις, παράλληλα με τις άλλες ενέργειες, δεν έχουν θέσει ως κύριο σκοπό τις τρεις ως άνω προϋποθέσεις, δεν μπορούμε να διεξάγουμε εξωτερική πολιτική με αξιώσεις, έστω και αν έχουμε καλές κυβερνήσεις, άριστο Υπουργό Εξωτερικών και άριστους διπλωμάτες.

Έτσι λοιπόν με την προσπάθεια των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών, είναι γνωστό στον Ελληνικό λαό ότι καταβάλλετο υπό αυτών κάθε προσπάθεια εκούσια ή ακούσια απαξιώσεως τρων παραπάνω βασικών προϋποθέσεων διεξαγωγής εξωτερικής πολιτικής. Με αποτέλεσμα σήμερα, εκ των πραγμάτων να θεωρούμε  από ανάγκη, ως μοναδικό τρόπο διεξαγωγής εξωτερικής πολιτικής τις υποχωρητικές κινήσεις και μάλιστα όπως συμβαίνει σήμερα, σε ένα κακό μας γείτονα που κακιά μας μοίρα τον έφερε εδώ και χίλια χρόνια, καταλαμβάνοντας τα πανιώνια ελληνικά εδάφη, που οι απαιτήσεις του δεν έχουν τέλος και η ειλικρίνειά του είναι πάντα ύπουλη, επικίνδυνη και κακόβουλη.

Πρέπει κάποτε επιτέλους να καταλάβουν οι ιθύνοντες  την χώρα μας, εννοώ όλοι, τους προβληματισμούς των σκεπτόμενων Ελλήνων, ότι δεν πάει άλλο, πρέπει να αλλάξουμε ρότα.

Από την μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα, επιβαρύναμε την χώρα μας με ένα αστρονομικό εξωτερικό χρέος εις βάρος του μόχθοι των επερχόμενων γενεών και από την άλλη πλευρά αποκτήσαμε αρκετούς όλων των αποχρώσεων με τεράστιες περιουσίες.

.Τέλος! Και η μοναδική ελπίδα αυτού του τόπου, οι ταγοί και αυτοί δεν μπόρεσαν όλοι να σταθούν στο ύψος των,  να γαλουχήσουν τους νέους με αρχές και αξίες, πατριωτισμό και νομιμότητα.

Τι! Εξωτερική πολιτική λοιπόν, να κάμει η χώρα μας επάνω στα εθνικά μας θέματα, όταν τα Ελληνικά Κόμματα στη Βουλή  διαφωνούν ριζικά. Και! Μάλιστα χωρίς προτάσεις και δικαιολογητικές σκέψεις.  

Τι μέλλει γενέσθαι: Σήμερα η Κυβέρνηση με το αξιόλογο επιτελείο που διαθέτει θα πρέπει να πείσουν  τον Ελληνικό λαό  για το όραμά των για την θέλησή των, να αγωνισθούν για το καλό της πατρίδος και του Ελληνικού Λαού, αντί πάσης θυσίας.

Ποιος είναι ο Ηγέτης:  Το κυρίως προνόμιο του Ηγέτη είναι, να ζωντανεύει ελπίδα στις ψυχές των ανθρώπων. Μόνο από εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, να ανθίζει χαμόγελο, να βουρκώνουν μάτια, να γεννιέται στη θέα του στο πλήθος γιορτή. Και όχι! Στη θέα του να τον φρουρούν, από τους Πατριώτες Έλληνες πολίτες, μια διμοιρία αστυφυλάκων.

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης

Αντιστράτηγος Ε.Α.

Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε

infognomonpolitics.gr

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,741ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
24,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα