Παραλειπόμενα της συνέλευσης της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Στη έκτακτη γενική συνέλευση (ΕΓΣ) της 25 Νοεμβρίου 2018 της ΕΜΣ αρχικά εκλέχθηκε ως πρόεδρος της συνέλευσης ο κ. Καπετανόπουλος. Αμέσως μετά υποβλήθηκε αίτημα να προηγηθεί συζήτηση για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών και των ενεργειών που πρέπει να ακολουθήσουν από την ΕΜΣ και ο πρόεδρος αρνήθηκε,  ούτε το έθεσε σε ψηφοφορία. Ακολούθως ο πρόεδρος της ΕΜΣ κ. Πάππας ασχολήθηκε με το ιστορικό της διένεξης επί πολλή ώρα. Ακολούθησε ο ταμίας ο οποίος προέβαλε και διαφάνειες για τα οικονομικά. Καταναλώθηκε έτσι πολύς χρόνος. Ο πρόεδρος δεν δικαιολόγησε την μη απάντηση σε τρεις επιστολές εταίρων που ζητούσαν ΕΓΣ. Επέμενε αναφέροντας «συκοφαντικούς» χαρακτηρισμούς που υπήρχαν στο δικόγραφο προς το Ειρηνοδικείο για τον κύριο Μέρτζο. Πολλοί εταίροι παραδέχθηκαν ότι οι χαρακτηρισμοί ήταν υπερβολικοί και ζήτησαν να επέλθει ομόνοια στην ΕΜΣ. Ο πρόεδρος κ. Καπετανόπουλος όρισε δυο λεπτά χρόνο ομιλίας σε όποιους ήθελαν να μιλήσουν.

Ένας εταίρος είπε: «η ΕΜΣ πρέπει να δραστηριοποιηθεί έντονα κατά της απαράδεκτης συμφωνίας με κάθε νόμιμο τρόπο.  Μόνο έτσι θα συνεχίσει να είναι αντάξια της ιστορίας της και θα εκτελέσει τον προορισμό της που είναι η προάσπιση της ελληνικής και μόνης Μακεδονίας».

Ο εταίρος κ. Δασκόπουλος είπε τα εξής σημαντικά:

Ο πρόεδρος του ΔΣ παρά τις διαδοχικές τρεις επιστολές μας (άνω των 130 εταίρων) και τα τηλεφωνήματα που κάναμε για να πραγματοποιηθεί  Έκτακτη Γενική Συνέλευση, απαξίωσε να απαντήσει.  Επίσης αρνήθηκε σε έγγραφο αίτημα δεκαπέντε (15) Εταίρων να συναντηθούν   ατύπως με το ΔΣ,  προκειμένου να εκθέσουν τις προτάσεις τους, ώστε να αποφευχθεί η προσφυγή στο Ειρηνοδικείο και συνέχισε:

  1. Το Δ.Σ. δεν δέχθηκε να συμμετέχει η Εταιρεία μας στο αίτημα για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Σ.τ.Ε. Η προσφυγή έγινε από: τις Παμμακεδονικές ΗΠΑ, Αυστραλίας, Ευρώπης, Καναδά και Ν. Αφρικής μαζί με την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων […]
  2. Η άρνηση της εταιρείας μας στο αίτημα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας να είναι συνδιοργανώτρια (χωρίς συμμετοχή δαπανών) από κοινού με τον επιχειρηματικό κόσμο και την Π.Ο.Π.Σ.Μ. στην αίθουσα Ε.Β.Ε.Θ. και ακόμη η απουσία της στην εκδήλωση αυτή που είχε θέμα «Προβλήματα και Επιπτώσεις στην Ελλάδα αν εφαρμοστεί η Συμφωνία των Πρεσπών».
  3. Η απουσία της Εταιρείας μας από πολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο για τη Μακεδονία μας και η μη δημοσίευση έστω κάποιου χαιρετισμού σε αυτές τις εκδηλώσεις όπως:

Συλλαλητήρια, Διακηρύξεις Μητροπολιτών Μακεδονίας, Διακήρυξη Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Διακήρυξη περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, από την εκδήλωση των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Θεσσαλονίκης στο Μακεδονία Παλλάς. Η μη αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας στον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σχετικά με την απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών

Και οι συμπολίτες  ρωτούν τι συμβαίνει; Ποιες οι ενέργειές σας; Και εσείς απαντάτε ότι «αγωνιζόμαστε σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το καταστατικό και την επιστημονική φύση της ΕΜΣ»!!! [….]

  1. Ο τότε Υπουργός των Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς, δήλωσε στη Βουλή των Ελλήνων, ότι προ της υπογραφής της «Συμφωνίας των Πρεσπών» επισκέφτηκε και συμβουλεύτηκε την Ε.Μ.Σ. και επιστήμονες του Α.Π.Θ. μέλη της εταιρεία μας. Τίθεται το ερώτημα: ποιες ήταν οι συμβουλές που δόθηκαν, ήταν συμβατές με την Συμφωνία που υπέγραψε ο υπουργός; Αν δεν ήταν συμβατές τότε ποια ήταν η αντίδραση της Εταιρείας στην επιχειρηματολογία του υπουργού στη Βουλή;
  2. Ακόμη διαβάζουμε ότι τέσσερα (4) μέλη μας συμμετέχουν σε μικτή επιτροπή στην τροποποίηση των βιβλίων ιστορίας των παιδιών μας και μάλιστα πριν να επικυρωθεί η συμφωνία!
  3. Η εντύπωση από το εξώφυλλο του εκδοθέντος φυλλαδίου με τίτλο «Πρώτη αποτίμηση της υπογραφείσης Συμφωνίας των Πρεσπών» είναι ότι η ΕΜΣ αποφεύγει να δείξει ευθέως την αντίθεσή της στη συμφωνία παρά τα δυο ψηφίσματά της (16-1-2018 και 1-6-2018) προ της υπογραφής της συμφωνίας, τα οποία περιλαμβάνονται στο φυλλάδιο και όπου δηλώνεται ότι «αποκλείουμε την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας με γεωγραφικό ή άλλο προσδιορισμό […] και τη χρήση εθνικής ταυτότητας και γλώσσας που να χαρακτηρίζονται “μακεδονικές”».

Και ρωτάμε: Θα συνεχίσουμε να κρυβόμαστε ή θα υπερασπιστούμε τις διακηρύξεις μας τόσων ετών (ομιλίες, ημερίδες, ψηφίσματα, εκδόσεις). Είναι χιλιάδες οι νεκροί που θυσίασαν τη ζωή τους στην υπεράσπιση της Μακεδονίας μας. Ο αείμνηστος πρόεδρος Λέτσας  φυλακίστηκε  επί ξενικής Κατοχής για τις θέσεις του. Ποιος ήταν ο λόγος για τη ίδρυση της ΕΜΣ το 1939; Ήταν ή δεν ήταν η επιβουλή εις βάρος της Μακεδονίας από τους βόρειους γείτονές μας;

Υπάρχει σήμερα αντίστοιχος κίνδυνος για τη Μακεδονία μας;

Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις συναισθανόμενοι τις υποχρεώσεις μας και όπως είπε ο εθνικός μας ποιητής…

«Κριτές, θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί»!

Έπειτα ο κ. Καπετανόπουλος ανέφερε ότι έχουν κατατεθεί τρία ψηφίσματα. Θα γίνει σχετική επεξεργασία τους και θα δημοσιευτεί ένα ως κοινή συνισταμένη. Έτσι έληξε η συνέλευση μετά από 7 ώρες από τις οποίες για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών και τα των μελλοντικών ενεργειών είναι ζήτημα αν καταναλώθηκε μία ώρα.

 

 

 

 

 

 

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κοίτα υπαρξιακά προβλήματα πού έχει τό μαγαζί:

    «Ποιος ήταν ο λόγος για τη ίδρυση της ΕΜΣ το 1939;
    Ήταν ή δεν ήταν η επιβουλή εις βάρος της Μακεδονίας από τους βόρειους γείτονές μας;».

    Εταίρες,

    δέν έχει;

    Θεοσκότεινο πέλαγο καί αφέγγαρη νύχτα
    αιώνες ανήμεροι ταξιδεύουν στήν πλώρη μας
    αιώνες αλύτρωτοι αντηχούν στήν ψυχή μας

  2. Ας ελπισουμε να εξαφανισει το ραγισμενο γυαλι της ενοτητος των μελων της Εταιειας Μακεδονικων Σπουδων ο εμπειροτατος πρωην Προεδρος του Δημοτικου Συμβουλιου κ. Καπετανοπουλος, που ανελαβε να επεξεργασθει τα κατατεθεντα τρια ψηφισματα , αφου επετυχε την αδελφικη συμφιλιωση χωρις δικαστικες εξελιξεις.
    Εντυπωσιακο ειναι οτι ουδεν των μελων του Δ.Σ της Εταιρειας διαφοροποιηθηκε απο την μεχρι τωρα πορεια της Εταιρειας, -αφου κατι τετοιο δεν ανακοινωθηκε-, σιγουρα ομως θα τροποποιηθουν οι αποψεις τους για την ”λαθρα Διος” δραση της Εταιρειας, για να πρωτοστατησει οπως επι 80 χρονια εκανε για την υπερασπιση των Εθνικων και Ιστορικων Δικαιων της Βορειου Ελλαδος και κυριως της Μακεδονιας.
    ”Ταχ’αυριον εσεται αμεινον”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα