Παραιτήθηκε η πρόεδρος της Ουγγαρίας: Οργή για την απόφασή της να δώσει χάρη σε κατάδικο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Η πρόεδρος της Ουγγαρίας Καταλίν Νόβακ ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή της μετά τις αυξανόμενες πιέσεις που δέχθηκε για την απόφασή της να δώσει χάρη σε έναν κατάδικο εμπλεκόμενο σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών σε οικοτροφείο για παιδιά.

Η απονομή χάριτος σε έναν άνδρα που καταδικάστηκε ως συνεργός στη συγκάλυψη της υπόθεσης προκάλεσε αγανάκτηση στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

 

«Παραιτούμαι από τη θέση μου», δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσημης ομιλίας που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση η στενή συνεργάτης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν. «Έκανα λάθος… Σήμερα είναι η τελευταία μέρα που απευθύνομαι προς εσάς ως πρόεδρος», τόνισε.

Τον Μάρτιο του 2022, η Νόβακ έγινε η πρώτη γυναίκα που κατέλαβε αυτό το αξίωμα εθιμοτυπικού κυρίως χαρακτήρα

“https://www.iefimerida.gr/kosmos/paraitithike-proedros-oyggarias-orgi-gia-hari”>Παραιτήθηκε η πρόεδρος της Ουγγαρίας: Οργή για την απόφασή της να δώσει χάρη σε κατάδικο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΠΟΡΙΑ.
    Θα μάθουμε τι την ανάγκασε να δώσει χάρι στον κατάδικο για τέτοιο έγκλημα και μήπως έστριψε δια αυτού του ”αρραβώνος” για άλλη αιτία;;;.
    Στην πολιτική γίνονται άλλα που δεν λέγονται.

  2. Στην Ουγγαρία έχουν τσίπα και παραιτούνται, στην Ελλάδα;

    Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα τού (ας πούμε) πολιτισμένου κόσμου, που κανείς δεν παραιτείται από ευθιξία. Φταίνε γι αυτό οι πολιτικοί; Προφανώς όχι. Φταίνε αυτοί που τούς ανέχονται κι, ακόμη χειρότερα, επικροτούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα