ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΜΕ;

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
του Παντελή Σαββίδη
Φωτογραφία: τα θαλάσσια πάρκα που προτίθεται να δημιουργήσει η Τουρκία σύμφωνα με δημοσίευμα της Σαμπάχ.
Έχουμε επισημάνει πολλές φορές απο τις στήλες αυτές πως τα ήρεμα νερά έχουν προσωρινή διάρκεια, όσο χρόνο εξυπηρετούν την Τουρκία.
Ακόμη και ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα με όσα θα συμβούν.
Η Ελλάδα διακήρυξε την επιθυμία της να δημιουργήσει θαλάσσια πάρκα σε χώρο δικής της δυνάμει ΑΟΖ.
Τα Θαλάσσια Πάρκα που εξήγγειλε η Αθήνα. Αλλά δεν θα τα δημιουργήσει.
Η Τουρκία αντέδρασε. Η Αθήνα συμμαζεύτηκε. Και η επόμενη κίνηση της Άγκυρας ήταν να διακηρύξει η ίδια, μέσω της Σαμπάχ, τον χώρο που θα δημιουργήσει Θαλάσσια Πάρκα.
Θέτω το ερώτημα: που βρίσκεται η διάθεση της Τουρκίας για ήρεμα νερά και πως τα εννοεί τα ήρεμα νερά;
Ήρεμα νερά για την Τουρκία σημαίνουν πως η Ελλάδα δεν θα κάνει τίποτε απο όσα δικαιούται και τα αμφισβητεί η Άγκυρα. Ακόμη και τον προσδιορισμό χώρου προστασίας θαλασσίων ειδών, ενέργεια που δεν κατοχυρώνει δικαιώματα.
Με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία κάνει ένα βήμα, ακόμη, προς την συνδιαχείριση του Αιγαίου. Ουσιαστικά, προς την δορυφοροποίηση της Ελλάδας.
Και αν η συνδιαχείριση δεν γίνει εκούσια απο την Αθήνα, η Τουρκία δημιουργεί τετελεσμένα μπροστά στα αθηναϊκά μάτια.
(Δείτε τον χάρτη της Σαμπάχ).
Όταν θέτουμε το ερώτημα” και τώρα τι κάνουμε”; η απάντηση που παίρνουμε απο τους κυβερνητικούς υποστηρικτές και σημαντικό μέρος του πληθυσμού είναι: “Τι θέλετε, να κάνουμε, πόλεμο;”
Η απάντηση υπονοεί πως αφού δεν θέλουμε να κάνουμε πόλεμο πρέπει να παραδοθούμε;
Εκχωρούμε, δηλαδή, ελληνικά δικαιώματα για να μην χάσουμε τον ποδοσφαιρικό αγώνα που παρακολουθούμε;
Υπάρχει και κάτι άλλο που ακούγεται: με τι να πάμε στην αντιπαράθεση με την Τουρκία. Η κυβέρνηση έχει αποδομήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις έχει ευνουχίσει και, τίποτε, απο όσα λέει για εξοπλισμούς είτε δεν υλοποιούνται, είτε, εν τέλει, δεν θα διαμορφώνουν μια αποτρεπτική ισορροπία. Με τι θα πάμε σε αντιπαράθεση;
Θέλετε και κάποιο άλλο ισχυρισμό που διατρέχει την ελληνική κοινωνία;
Να πάμε να διακινδυνεύσουμε γι αυτό το διεφθαρμένο και παρακμιακό σύστημα;
Αυτό το τελευταίο φοβάμαι πως είναι ο πιο επικίνδυνος ισχυρισμός. Δεν υπάρχει ιθύνουσα τάξη στη χώρα που να ενδιαφέρεται γι αυτήν. Με επικεφαλής την κυβέρνηση έχουν πέσει όλοι σε ένα φαγοπότι και για να “ξεκρεμαστούν” αποκαλύπτουν μερικές φορές περιπτώσεις σαν της Χαλκίδας.
Δυστυχώς με αυτήν την νοοτροπία και με αυτήν την ιθύνουσα τάξη η καταστροφή επέρχεται. Το βάθος και οι επιπτώσεις της είναι που δεν γνωρίζουμε.
Ο κ. Μητσοτάκης-και οι προηγούμενες κυβερνήσεις- άφησαν την Ελλάδα γυμνή. Κυρίως, αποδόμησαν την εθνική συνείδηση. Ακολουθούν μια καταστρεπτική λογική. Μια συγκεντρωτική πολιτική που οδηγεί την χώρα στη λογική του δεδομένου και σε οικονομική υποχώρηση.
Τα Θαλάσσια Πάρκα που εξήγγειλε αλλά υποχώρησε, να δημιουργήσει η Αθήνα
Η χώρα δεν είναι σε κανέναν δεδομένη, παρά στον λαό της. Αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να φτιάξει το βιογραφικό του δεν θα το κάνει σε βάρος της Ελλάδας.
Πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις ανάκαμψης. Αντιστροφής της πορείας. Και αυτές προϋποθέτουν πως η κυβερνητική διαχείριση θα αμφισβητηθεί.
Στις φωτογραφίες τα θαλάσσια πάρκα της Τουρκίας, όπως προσδιορίζονται απο διαρροή στην Σαμπάχ και στην δεύτερη τα θαλάσσια πάρκα που εξέφρασε την επιθυμία, αλλά υποχώρησε, να δημιουργήσει η Ελλάδα. Και να σκεφθείτε ότι η αθηναϊκή εξαγγελία έγινε λόγω πίεσης της Ε.Ε. η οποία παρέπεμψε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
ΥΓ: ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ακρίβεια. Με την Τουρκία τα έκανε θάλασσα. Το ίδιο και με τις βαλκανικές χώρες που μας περιβάλλουν. Και απο πλευράς ανάπτυξης η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση στην ΕΕ.
Τι κάνει ο κ. Μητσοτάκης και θεωρείται αναντικατάστατος; Είναι οικονομική πολιτική τα 150 ευρω που δίνει κατά καιρούς στους ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα;
spot_img

13 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος θα προέλθει από μια επομένη κυβέρνηση με την νοοτροπία την παλιάς Σημιτικής και της προ 6ετίας ΤσιπροΣυριζαϊκής , -με ΥΠΕΞ σαν τους κ. κ .Γ.Α. Π και Κοτζιά -που θα θέλει να επιλύσει (γιατί ”μούχλιασε”) με ”επιθετική” εξωτερική πολιτική τις Ελληνοτουρκικές διαφορές και να έχουμε και τις καθώς λένε Πρέσπες του Αιγαίου.
  Μπορεί -κακώς να καθυστερούν- ,αλλά οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας δεν υποχωρούν σε εθνικά θέματα.
  Το απέδειξαν από το 1975 μέχρι το 2015 όταν κυβερνούσαν .
  Οι Τούρκοι με οποιανδήποτε κυβέρνηση από το 1974 -όπως οι ”Μακεδόνες από το 1944-θα προκαλούν και θα αναμένουν μια ελληνική κυβέρνηση να υπογράψει και τις Πρέσπες του Αιγαίου (μάθανε πως το δίνουμε ….)
  Να προσέξουμε μήπως σαυτές τις εκλογές τους δώσουμε ελπίδες.
  Υ.Γ Να θυμηθούμε και την επεξεργασμένη και εδραία πεποίθηση του αειμνήστου Καραμανλή ”όταν έχεις αγεφύρωτες διαφορές με γείτονα παγώνεις τις όποιες διαπραγματεύσεις ”, άποψη που απορρίπτουν μετά βδελυγμίας οι κ.κ. Γ.ΑΠ και Κοτζιάς μετά των ομοφρόνων τους .
  ΕΣΕΙΣ -ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΠΟΨΗ ΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ;;;.(εγώ πάντως όχι με το γνωστό εδώ και τώρα).

  • είναι μια συντηρητική αντίληψη να θεωρείς, ότι εάν ο ίδιος παγώνεις διαπραγματεύσεις αποτρέπεις τις εξελίξεις στην περιοχή σου.
   Ο μόνος λόγος για τον οποίο ωστόσο υποστηρίζω αυτή την πολιτική στρατηγική είναι ότι (ελλείψη εθνικών συμφερόντων) δεν έχουμε και κάποια άλλη να κάμουμε.

   • Δεν μπορώ να εκφράσω την ενδελέχεια του αειμνήστου Καραμανλή για το ”πάγωμα” ,αλλά υποθέτω ,-όπως και τώρα νομίζω συμβαίνει- ότι καθυστερώντας και προετοιμαζόμενοι διπλωματικώς και στρατιωτικώς αποτρέπουμε τον ”επιθετικό και κακό” γείτονα και αν τολμήσει ”του πετάς και ένα Μολών Λαβέ ή ένα ΟΧΙ και τον νικάς και έχεις και την διεθνή στήριξη όπως τώρα η Ουκρανία.
    Λειτουργείς κάπως σαν τον Δαβίδ , που εξουδετέρωσε τον Γολιάθ.
    Καιρός αγαπητέ κύριε Λούμπεν να δεχθούμε όλοι -και οι κ .κ Γ.Α.Π και Κοτζιάς (με τις παρέες τους) ως οδοδείκτη την κυβερνητική πολιτική του Καραμανλή κυρίως στα εξωτερικά μας θέματα. Ίσως είμαστε το μόνο έθνος που δεν δεχόμαστε τους καλύτερους με ευδιάκριτα επωφελή αποτελέσματα .
    Δεν έχουμε δα και κανένα Μ. Αλέξανδρο ,ούτε είμαστε μονιασμένοι και αποφασισμένοι να επιτεθούμε και να νικήσουμε οπωσδήποτε.
    ΑΣ ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ .
    Μη ”βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας”, όπως τον Μαϊο του 1919 ,Ιούλιο του 1974 (Μάρτιο)1987 και Ιανουάριο του 1996 στα Ίμια, που είχαμε τα γνωστά δυσμενή αποτελέσματα .
    ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΡΙΩΣΥΝΗ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ”ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ” ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ, ΠΟΥ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΘΑ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    Από άλλη δεν γνωρίζω.

  • Μα τι είναι αυτά;;;
   Την παρέδωσε την Ελλάδα ο εθνάρχης. Οι υπόλοιποι απλά ακολούθησαν τις εντολές του. Εμείς;;;;

   • Κανένας δεν παρέδωσε Ελλάδα εκτός από τα Ίμια που ξέρουμε όλοι ποιος-ποιοι τα παρέδωσαν και τις ανύπαρκτες μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, που επίσης ξέρουμε ποιοι τις παρέδωσαν στους Αλβανοσλάβους των Σκοπίων.
    Τα ζήσατε, τα διαβάζετε, ”θα σας αφήσω στην ίδια τάξη” .
    Να μην αμφιβάλλουν οι νεότεροι για την αξιοπιστία σας . ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ .

 2. “Καλύτερα να σού βγει το μάτι παρά τ’ όνομα”, λένε. Εμείς βγάλαμε μόνοι μας την φήμη και την διατυμπανίσαμε ότι είμαστε ψοφοδεείς και προτιμούμε να υποχωρούμε από το ν’ αντιδρούμε και τώρα φυσικά “Η Τουρκία αντέδρασε. Η Αθήνα συμμαζεύτηκε”. Δορυφόρος τής Τουρκίας είναι το ελληνικό μέλλον. Τα έχομε πολλές φορές πει, αλλά ελάχιστοι μέχρι ουδείς φαίνεται να έχει αντίρρηση.

 3. Προβληματίστηκα με το σχόλιο του Σ.Α.Ν. Εχει στοιχεία αλήθειας, ειδικά για την αντιπολίτευση. Το ζήτημα, όμως, είναι ότι γνήσιο τέκνο του Σημιτισμού που έδωσε τα Ίμια είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτός έχει συγκροτήσει στο Μαξίμου και στο ΥΠΕΞ μια ομάδα που διαπνέεται από το πνεύμα του ενδοτισμού. Ειδικά εδώ και 20 μέρες, υπάρχει μια σειρά πρωτοφανών ραπισμάτων σε όλα τα θεματα. Ο Ράμα στο Γαλάτσι ζήτησε αλβανική μειονότητα. Ο Ερντογάν ζήτησε τουρκική μειονότητα σε όλη την Ελλάδα και προγραμματίζει θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο βάζοντας βέτο στα δικά μας (!). Οι Σκοπιανοί πέταξαν στον κάλαθο και το φύλλο συκής της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι Τούρκοι στήνουν πυρηνικό σταθμό στην Ανατολική Θράκη, αφού πρώτα οι ξένοι επικυρίαρχοι μάς ακύρωσαν τον Μπουργκάς-Αλςξανδρούπολη. Όλα αυτά, κι άλλα πολλά, είναι… too much για να τα αφήσουμε ατιμώρητα στην κάλπη. Αλλιώς, θα στείλουμε μήνυμα ότι επιδοκιμάζουμε αυτή την πορεία. Επίσης, ενώ το 80% των Ελλήνων είναι αντίθετο στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία (πρόσφατη δημοσκόπηση Ipsos/Euronews), ο Μητσοτάκης συνεχίζει να αδειάζει τα νησιά μας και να εξοπλίζει τον Ζελένσκι,και μάλιστα χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Όχι. Πρέπει στις 9 Ιουνίου να πάρει ηχηρότατο μήνυμα ότι όλα αυτά δεν τα ανεχόμαστε. Η κυβερνητική σταθερότητα δεν απειλείται. Αν στείλει 2 ή 3 λιγότερους στην ευρωβουλή, είναι αδιάφορο. Είναι, όμως, σημαντικό να μπει ένας φραγμός στον ενδοτισμό.Ας βρούμε μια σοβαρή πατριωτική επιλογή και ας την ψηφίσουμε.

   • Εικάζω πως ο φίλος που θέλει πατριωτική επιλογή είναι ”ορφανό” του πάλαι ποτέ πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, το οποίο -μετά τον αείμνηστο Εβρίτη Μιχάλη Χαραλαμπίδη που τον τον ξέχασαν και φυσικά τους ξέχασε -δεν υπάρχει ειδικά μετά την Ενδιάμεση Συμφωνία με την FYROM το 1995 και τα όσα επακολούθησαν μέχρι το 2001.
    Με την ευκαιρία να τον πληροφορήσω πως η Ν.Δ ,- που τώρα έχει εκλεγμένο δημοκρατικά αρχηγό και πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη -ακολουθεί την καταγεγραμμένη ”στα χαρτιά” και την συλλογική μνήμη της Παράταξης , -η οποία δεν αναγνωρίζει ”μεσάζοντες” από άλλους χώρους , που πάντως όταν συν-εργάζονται μαζί της ομνύουν βαθύτατη πίστη στην Ιδρυτική Διακήρυξη του ιδρυτή της Καραμανλή ο οποίος καθώς είπε” με πιέζουν και μένα αλλά εγώ δεν πιέζομαι”.
    Αυτό τήρησε προφανώς και ο έτερος πρωθυπουργός μας Καραμανλής στο Βουκουρέστι το 2008 και γιατί όχι και ο κ. Μητσοτάκης , που μέχρι τώρα αντέχει στις πιέσεις και τελευταία επιτίθεται στους ”Μακεδόνες” των Σκοπίων .
    Υ.Γ Δεν θέλω να υποστηρίζω κάτι που είναι καταγεγεγραμμένο ,αλλά τι να γράψουμε σε όσους το αμφιβάλλουν ;;;.Καληνύχτα σε όλους σας.

    • Δεν ξέρω, αλλά πολλοί πατριώτες έχουν μαζευτεί τελευταία. Τα νέα φρούτα της βουλής, το Μακελειό, ο Κασιδιάρης και τα λοιπά παλιόσκυλα της ΧΑ- all sorts, που λένε.

 4. Αγαπητέ Banned Member, αμφιβάλλω αν έχεις τέτοια αγωνία ή αν η μόνη αγωνία σου πηγάζει από τη δυσκολία υπεράσπισης των κυβερνητικών επιλογών στα θέματα που ανέφερα… Υπάρχουν επιλογές και στη δεξιά, και στο κέντρο, και στην αριστερά. Όποιες πολιτικές δυνάμεις βάζουν τα θέματα που ανέφερα, ή έστω τα περισσότερα από αυτά, να στηριχθούν. Θέλεις να σου κάνω κομματική υπόδειξη; Το σχόλιό μου είναι εθνικό,όχι κομματικό. Χρειάζεται να σου πω ότι πχ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βάζει αυτά τα θέματα; Το θεωρώ περιττό. Αλλά να σου το πω και αλλιώς. Η ΝΔ έχει στο εσωτερικό της πατριωτική πτέρυγα που εκφράζει παρόμοιες ανησυχίες. Αλλά είναι περιθωριοποιημένη από τον Σημιτισμό. Είναι αναγκαίο να στείλουμε ηχηρότατο μήνυμα ότι αυτά δεν τα ανεχόμαστε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
31,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα