Παραίτηση σοκ κορυφαίου συμβούλου του Ερντογάν – Έφυγε ο “Σουλεϊμανί” της Τουρκίας

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μια παραίτηση σοκ ήλθε να ταράξει τα πολιτικά νερά της Τουρκίας σήμερα το πρωί. 

Συγκεκριμένα, ο Αντνάν Τανρίβερντι, απόστρατος συνταγματάρχης και επικεφαλής σύμβουλος για στρατιωτικά θέματα του Πορέδρου Ερντογάν, ανακοίνωσε στα μέλη της ομάδας που ιδατηρεί στο WhatsApp  την παραίτησή του.

Ο Τανρίβερντι αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

“Αγαπητοί μου σύντροφοι, εύχομαι καλές ημέρες σε όλους σας, ο Θεός να σας βοηθά.

Λόγω του προχωρημένου της ηλικίας μου και λόγω της δυσφημιστικής καμπάνιας που γίνεται εναντίον μου, ζήτησα από τον Πρόεδρο να με απαλλάξει από τα καθήκοντά μου από τις θέσεις του Αρχισυμβούλου του Προέδρου και του Μέλους του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας.

Μετά από τις σχετικές διαβουλεύσεις, ο Πρόεδρός μας έκανε δεκτή την παραίτησή μου. Έτσι έφυγε από τις πλάτες μας ένα μεγάλο βάρος. Μπήκαμε πλέον σε κανονικούς ρυθμούς. Υπάρχουν σύντροφοι που επέμεναν να συνεχίσω το έργο μου. Πιστεύω ότι έκανα το σωστό. Να είστε καλά”.

Η Müyesser Yıldız, από το ODA TV, επικοινώνησε με το γραφείο του Τανρίβερντι, στην Προεδρεία, το οποίο είπε στη δημοσιογράφο ότι δεν γνωρίζουν αν παραιτήθηκε ο Τανρίβερντι.

Σημειώνεται ότι ο Τανρίβερντι, που είναι ο ιδρυτής της παραστρατιωτικής οργάνωσης SADAT, στο 3ο Διεθνές Συνέδριο “Ισλαμικής Ένωσης” του Κέντρου Στρατηγικών Ερευνών ASSM, είπε ότι “Έρχεται ο Μεσίας. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για την έλευσή του”.

Με βάση την ισλαμική θεολογία, ο μουσουλμανικός κόσμος θα πρέπει να είναι έτοιμος, ούτως ώστε όταν έλθει ο Μεσίας, οι μουσουλμάνοι να κυριαρχήσουν στη γη.

Η συγκεκριμένη δήλωση του αρχισυμβούλου του Ερντογάν προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις, εκτός των άλλων και στους κύκλους των στρατιωτικών, που δεν βλέπουν με καλό μάτι τη θρησκευτική ριζοσπαστικοποίηση του κράτους και της κοινωνίας.

Τέλος, να ληφθεί υπ’ όψιν ότι ο Τανρίβερντι και οι παραστρατιωιτκές του δυνάμεις εμπλέκονται στον πόλεμο της Συρίας και της Λιβύης.

Πηγή: internethaber

Παραίτηση σοκ κορυφαίου συμβούλου του Ερντογάν – Έφυγε ο “Σουλεϊμανί” της Τουρκίας

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα