Η «τρικυμία στο φλιτζάνι» για την οποία γράφαμε προχθές «κόπασε» με παρέμβαση του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου, όπως αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΘΑ στο Militaire.gr.

Ο ΥΕΘΑ όπως λένε οι πληροφορίες, δεν ήθελε το θέμα να πάρει ανάλογες διαστάσεις μ’ εκείνες της παραίτησης του Διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού. Τότε το ζήτημα είχε φθάσει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου απ΄ όπου έγινε και σχετικό τηλεφώνημα με το οποίο ζητήθηκε να υπάρξει «ανακωχή».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενώπιον του ΥΕΘΑ δόθηκαν εξηγήσεις και ο κ.Παναγιωτόπουλος κατέληξε ότι όλα βαίνουν καλώς. Καλώς βέβαια θα πρέπει να σημαίνει ότι θα  αρχειοθετηθεί το επίμαχο “έγγραφο”, ώστε να μην χρειαστεί να “απολογηθεί” κανένας για τα αυτονόητα. 

Βεβαίως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο θέλουν να τα παρουσιάζουν. Είναι η πρώτη φορά που ένας Α/ΓΕΕΘΑ αμφισβητεί ευθέως την ηγεσία ενός Γενικού Επιτελείου και μάλιστα εγγράφως. Επιπλέον υπάρχει ένα ακόμη πολύ σοβαρό ζήτημα: Πως ο Στόλος  «πετούσε» το καλοκαίρι του 2020 και τώρα «δεν τραβάει».

Οι υπουργικές διαβεβαιώσεις επίσης δεν σημαίνει ότι «το παιχνίδι έληξε». Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν που Αρχηγοί έφυγαν από τα γραφεία υπουργών με αντίστοιχες διαβεβαιώσεις και καθησυχαστικό χτύπημα στην πλάτη, αλλά λίγο μετά έφυγαν κι από το στράτευμα. Θα δούμε αν θα επαναληφθεί.

Όπως και να ΄χει, αν το θέμα συνεχιστεί, στο επόμενο Συμβούλιο Άμυνας όπου όλοι οι αποδέκτες του εν λόγω εγγράφου θα ΄ναι παρόντες και τεθεί το θέμα από τον όποιο θιγόμενο, εκτιμούμε ότι θα ΄χουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα πρακτικά του Συμβουλίου για τον Πρωθυπουργό.

Προφανώς είναι περιττό να αναφέρουμε αυτό που όλοι σκεφτόμαστε: Σ΄ αυτή τη συγκυρία το τελευταίο που χρειάζονται οι ΕΔ είναι «ένταση και μικροεπεισόδια» στα ανώτατα κλιμάκια. 

https://www.militaire.gr/paremvasi-yetha-gia-na-kopasei-i-trikymia-metaxy-geetha-gen/