Παντελής Σαββιδης: Η, ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ, ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
του Παντελή Σαββίδη
Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει, με όριο φυσικά, την ελευθερία του άλλου.
Μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, είτε εθνικής, είτε θρησκευτικής, είτε πολιτιστικής, είτε φύλου.
Απο την στιγμή, όμως, που επιχειρεί ή επιχειρείται, συλλογικά, να επβληθεί μια άποψη, ή συμπεριφορά, με τη βία ή την κατήχηση, τότε, έχουμε ξεφύγει απο αυτήν την αρχή.
Η προσπάθεια να επιβληθεί δια της κατήχησης συγκεκριμένη συμπεριφορά σε παιδιά ηλικίας απο 3-13, ‘οπως έγινε σε εκδήλωση που διοργάνωσαν το Pride Θεσσαλονίκης και οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, όπου drag queens (άνδρες ντυμένοι γυναικεία), διάβασαν Χριστουγεννιάτικες ιστορίες είναι καταδικαστέα.
Όχι, λόγω του είδους της συμπεριφοράς. Ας εξελιχθούν όπως τα ωθεί η φύση τους. Αλλά όταν επιβάλλεται μια αντίληψη με τη μορφή ενός ιδεολογικού μηχανισμού, τότε, όσοι πιστεύουν στην ελευθερία του ανθρώπου πρέπει να αντιδράσουν. Και δεν θα πείραζε να το κάνουν σε ενήλικες. Όταν γίνεται, όμως, σε μικρά παιδιά, τότε υπάρχει σοβαρό θέμα επιβολής συγκεκριμένης αντίληψης.
Αντέδρασε η κ. Κατερίνα Λάσπα, τομεάρχης εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ λέγοντας, πολύ σωστά: «ο καθένας ας κάνει ό,τι θέλει στον εαυτό του. Κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα με πλάγιο τρόπο να επιβάλει τέτοια πρότυπα σε παιδιάκια».
Και αντέδρασαν οι… σύντροφοί της στο ΠΑΣΟΚ όπως ο αναπληρωτής γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Βήκας, ο οποίος σε ανάρτησή του σημείωσε ότι «η ομοφοβία και η τρανσφοβία καταγγέλλονται απερίφραστα από το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά, όχι στο όνομά μου οι δηλώσεις της κ. Λάσπα». Όπως το γράφει ο κ. Βήκας, το ΠΑΣΟΚ είναι η άποψή του.
Το ΠΑΣΟΚ μάλλον έχει τελειώσει ως πολιτικός σχηματισμός που δημιούργησε ο Ανδρέας Παπανδρέου με τους συντρόφους του της δεκαετίας του 60, της δικτατορίας και των πρώτων χρόνων της μεταπολίτευσης.
Φταίει, ίσως, η μεγάλη κρίση την οποία χρεώθηκε και δεν μπόρεσε να ανανεώσει, ως συνέχεια της παρουσίας του, το στελεχιακό του δυναμικό.
Στην πορεία του ΠΑΣΟΚ υπήρξε μια τομή. Αυτό που πρέκυψε μετά την τομή, είναι κάτι άλλο. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ.
Ας σκεφθούν τα στελέχη που το συγκροτούν σήμερα τι σχέση μπορεί να έχουν με μια παράταξη που άφησε το αποτύπωμά της στην σύγχρονη μεταπολιτευτική πορεία της χώρας.
Πολλοί το εγκατέλειψαν για να βρουν προστασία και να ικανοποιήσουν την εξουσιομανία τους στον Συριζα.
Υπάρχουν και άλλοι που πιστεύουν στην ελευθερία επιλογής του ανθρώπου. Και όχι στην κατήχηση, όπως αυτή που έκαναν οι Drag Queens, οι άνδρες, δηλαδή, ντυμένοι γυναικεία, σε παιδιά ηλικίας 3-13 ετών.
Για τα ελληνοτουρκικά και την παρακμή της χώρας, την οικονομία και την εξάλειψη της περιφέρειας, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αρθρωμένο κανέναν σοβαρό λόγο.
Για το πως πρέπει να εξελιχθούν, απο άποψη επιλογής φύλου, παιδιά 3-13 ετών έχει.
Μπορεί να ελπίζει ότι με τέτοιες προτάξεις και επιλογές εκφράζει την κοινωνία; Και πως θα αποτελέσει σοβαρό εναλλακτικό πόλο;
Καληνύχτα σας Κύριοι. ΠΑΣΟΚ δεν είστε. Είστε κάτι άλλο. Στοιχειώδης εντιμότητα επιβάλλει να αλλάξετε το όνομά σας.
ΥΓ: Ο κ. Ανδρουλάκης αποτέλεσε όταν εμφανίσθηκε μια ελπίδα ανανέωσης για το Κίνημα. Δείχνει να είναι χαμένος στον ωκεανό. Αν έχει συνείδηση της διαχρονικότητας της παράταξης ας διαμορφώσει μια ομάδα γύρω του και ας συγκροτήσει, τώρα αμέσως, θέσεις που θα απηχούν την διαχρονική πορεία του Κινήματος. Θέσεις στα εθνικά και την οικονομία. Τον πολιτισμό και την αντίληψη του ποιοι είμαστε και που πάμε. Και τα λέω για το καλό του.
spot_img

13 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κύριε Σαββίδη,

  Τα κόμματα μού είναι εντελώς αδιάφορα, εν αντιθέσει προς την κακοποίηση των παιδιών. Ναι, σωστά διαβάσατε, ΚΑΛΟΠΟΙΗΣΗ! Αυτό που προσπαθούν να κάμουν στα παιδιά είναι έργο εθνομηδενιστών, άρρηκτα συνδεδεμένων με το “πολιτικώς ορθό” και δεν έχει κόμματα και πολιτικές παρατάξεις. Η γάγγραινα τού εθνομηδενισμού διαπερνά και απαντάται σε όλα το κόμματα και τις παρατάξεις.

  Τρανς σε νηπιαγωγείο διάβασαν παραμύθια στα παιδιά με φόντο τη σημαία των ΛΟΑΤΚΙ

  Το ήξεραν οι γονείς; Είχε προηγουμένως ζητηθεί η έγκρισή των; Και αν όχι, πώς αντέδρασαν, αν αντέδρασαν;

  Και … μάθημα από την ΠτΔ, που είναι προσωπική επιλογή τού Μητσοτάκη:

  Ντροπή: Μάθημα άφυλης κοινωνίας έκανε η ΠτΔ σε παιδιά δημοτικού – «Ούτε αρσενικό – ούτε θηλυκό»!

  Δεν διαφέρουν στα θέματα αυτά τα δύο μεγάλα κόμματα, ακριβώς επειδή και τα δύο ακολουθούν το “πολιτικώς ορθό” και είναι ποτισμένα μέχρι μυελού οστέων από τον εθνομηδενισμό.

  Ο κοσμάκης, η … “ελληναρία”, που λέει και ο Β.Μ., πώς αντιδρά, αν αντιδρά; Τι είπαν, αν είπαν, οι γονείς των παιδιών; Μήπως αισθάνθηκαν και περήφανοι, που το παιδί τους πήρε μαθήματα από την ΠτΔ; Ο θεσμός τού ΠτΔ είναι εξευτελισμένος και ο Μητσοτάκης φρόντισε να τον … “περιποιηθεί” αναλόγως, τοποθετώντας σ’ αυτόν την ανεκδιήγητη αυτή γυναίκα.

 2. Ἔχετε ξεχάσει ὅτι, πρίν ἀπό μερικά χρόνια, οἱ περισσότεροι θεωροῦσαν πιό τιμητικό νά γεννοῦν ἀγόρια, γιατί ἄραγε;
  Στήν ἐποχή μας, κάποιοι, χαμένοι στή δική τους μετάφραση, θεωροῦν λογικό τό ἄφυλο. ᾿Αφοῦ φαντάζονται ὅτι τά φύλα κουβαλοῦν κάποια ἁμαρτία, καί πολλοί προσπαθοῦν νά ἀποφύγουν αὐτό πού φαντάζονται ὡς ἁμαρτία, χρεώνοντας τήν φανταστική τους ἁμαρτία σέ ἄλλους.
  Οἱ μεταφράσεις πολλές καί διαφορετικές, παράδειγμα
  «ἰδόντες δὲ οἱ υἱοὶ τοῦ Θεοῦ τὰς θυγατέρας τῶν ἀνθρώπων ὅτι καλαί εἰσιν, ἔλαβον ἑαυτοῖς γυναῖκας ἀπὸ πασῶν, ὧν ἐξελέξαντο.»
  https://www.saint.gr/3/6/biblebooks.aspx

  Τά τραγούδια κάποτε ὑμνοῦσαν τόν ἔρωτα καί τόν πόνο του.
  Γράφει ὁ Θωμᾶς Κοροβίνης:
  «Ο καθεαυτού τραγουδιστής –διδαγμένος σοφά από τους προγόνους του, με μια αλληλοδιδακτική αγωγή που περνάει από γενιά σε γενιά-, φέρει την κληρονομημένη γνώση πώς στα μύχια της έσχατης αμαρτίας βασιλεύει η οιμωγή της ιερότητας που δεν της δόθηκε ποτέ η χάρις να αποκαλυφτεί, ξέρει καλά πώς η ξηρασία του χείμαρρου είναι η νέμεσις των αποψιλωμένων ρουμανιών και πως κάποτε, σε μιαν άλλης τάξεως αναδιανομή των ρόλων, θα λάβουν βήμα όσοι το στερήθηκαν εσκεμμένα αιώνες φιμωμένοι, αλυσοδεμένοι ισόβια με φερμάνια απαράβατα από την εξουσία των νόμων, κι ακόμη, παραπλανημένοι από δεσμώτες έμπιστους, δικούς τους νόμιζαν, μπορεί κι από τη μάνα που τους έφερε στον κόσμο.
  Αιχμάλωτος μιας μυστικής κατάρας, μιας κατάρας ευεργετικής, για τον ίδιο και για τους άλλους, να τονώνει με ριπές παραμυθίας ανεβάζοντας το βάρος του πόνου απ’ τα σώψυχα στο λαρύγγι του, για να μεταλάβουν οι ακροατές του εκ του σώματος και του αίματος αυτού. Κι είναι ένας πόνος που το άχθος του είναι μια αβάσταχτη κληρονομιά από προπάτορες αοιδούς και μυσταγωγούς, μάγους και οδηγούς καραβανιών και στιφών, απ’ τους πανάρχαιους χρόνους, τις αχαρτογράφητες στέπες και τους απέραντους αγλαούς κήπους καιρών απροσδιόριστων, όπου το τραγούδι ήταν κάλεσμα της Φύσης, ύμνος στους Θεούς, τελάλημα στα παζάρια, οιμωγή του ανείπωτου πένθους και απέραντη ευφροσύνη των ποικίλων ηδονών.»
  Καί οἱ στίχοι ἑνός τραγουδιοῦ πού ἔχει γράψει μέ τόν τίτλο «Αμαρτία»:
  «Στη λάγνα, αρχαία ανατολή / πόρνες πουλούσαν το φιλί / σ’ εφήβους μισθοφόρους,/ και προσκυνούσαν κάθε αυγή / τ’ αγάλματα στη Νινευί / και πλήρωναν τους φόρους./ Τη νύχτα καίγανε φωτιές / λύναν τα μάγια, τις γητειές / και λούζονταν με θειάφι / και στις μεγάλες τις γιορτές / μοίραζαν σ’ όλους αγκαλιές / και στους φτωχούς χρυσάφι / Μα ήρθαν τα χρόνια του Χριστού / του ράσου και του πονηρού / της ένοχης αγάπης / κι έγιν’ ο πόθος πανικός / ο πειρασμός σατανικός / κι ο έρωτας σατράπης. Τιμωρημένοι είμαστ’ εμείς / οι πειρατές της ηδονής / αμαρτωλοί και μόνοι / τιμωρημένος και ο Χριστός / γιατί στις μέρες του κι αυτός / αγάπησε την πόρνη»
  https://www.lifo.gr/culture/vivlio/thomas-korobinis-prepei-na-eisai-agrimi-sti-zoi-den-tin-kynigas-den-ftoyras

 3. Αγαπητέ κύριε Σαββίδη ,-μαζί με τις εγκάρδιες ευχές μου για καλή σας χρονιά – υπογραμμίζω την φράση σας , που ως έντιμο πολίτη με εκφράζει ” στοιχειώδης εντιμότητα επιβάλλει να αλλάξετε το όνομα σας κύριοι του ΠΑΣΟΚ” , το οποίο ας μην ξεχνάμε το προσέθεσαν μαζί με τον πράσινο ήλιο μετά την εκλογή του ”Σημιτοφύλακα” κ. Ανδρουλάκη.
  Άνθρωποι που δεν σέβονται τους πολιτικούς προγόνους τους -υπάρχουν και τέτοιοι και σε άλλα κόμματα, πλην του ΚΚΕ- καιρός να τους ξεχάσουν ακόμη και οι φυσικοί γονείς τους .
  Δεν σκέφτονται πως οι ρώγες-ψηφαλάκια της κάθε κοινωνικής αποχρώσεως και συλλογικότητας δημιουργούν ανίατες πληγές στην μελλοντική κοινωνία που είναι και θα είναι υποχρεωμένη να αμυνθεί -αν χρειαστεί- και εναντίον του βουλιμικού γείτονα μας εξ Ανατολών;;;.
  ΓΚΕΣΕΜΙΑ -ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΠΙΖΗΤΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ.
  Υ.Γ Διαβάστε τα σχόλια μου στο χθεσινό άρθρο του κ.Αλέκου Παπαδόπουλου , πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

 4. Μία επιπλέον παράμετρος στη προπαγάνδα που αναφέρετε στο κείμενό σας:
  Βλέπε:
  Ειδικό μνημόνιο του προέδρου των ΗΠΑ Μπάϊντεν:
  Memorandum on Advancing the Human Rights of Lesbian,
  Gay, Bisexual, Transgender, Queer, and Intersex Persons

  Πηγή:
  https://www.whitehouse.gov/briefing-room/presidential-actions/2021/02/04/memorandum-advancing-the-human-rights-of-lesbian-gay-bisexual-transgender-queer-and-intersex-persons-around-the-world/

 5. Πράγματι, κ. Σαββίδη. Ο Ανδρουλάκης φαίνεται χαμένος εντελώς. Αντί να γράψω για τα χάλια του ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή, βάζω το link από το τελευταίο σχόλιο της Σοφίας Γιαννακά, όπου τον περνάει γεννεές δεκατέσσερις.

  https://www.iefimerida.gr/politiki/pasok-sta-sagonia-toy-syriza

  Όσο για την ελληναρία, πιστεύω απλά οι γονείς θα σφύριζαν αδιάφορα. Ο ωχαδερφισμός τους φαίνεται κάθε στιγμή, σε κάθε περπατησιά τους. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η τσέπη και το σπίτι μέχρι την πόρτα τους. Ούτε καν η υπόλοιπη πολυκατοικία ή το πεζοδρόμιο.

  Για τις drag queens θα σκάσουνε; Μπορεί και να γέλασαν κιόλας, μια και έχει γίνει συνήθεια η φάση μετά από τόσο Καπουτζίδη και Σεργουλόπουλο που τρώμε κάθε μέρα, να πούμε.

 6. Αγαπητέ κ. Σαββίδη,

  Σύμφωνα με δημοσιεύσεις μέσων ενημέρωσης στις Η.Π.Α, τα παιδιά ήδη διδάσκονται από τις πρώτες σχολικές τάξεις ότι τα φύλα δεν είναι δύο αλλά μερικές δεκάδες. Θεωρώ ότι τίποτε απ’ όλα αυτά δεν είναι τυχαίο. Εμπίπτουν στα πλαίσια της διαμόρφωσης της Νέας Τάξης Πραγμάτων και του Great Reset. Είναι ένα μικρό, μα χαρακτηριστικό, δείγμα του δυστοπικού κόσμου που ετοιμάζουν οι παγκόσμιες ελίτ, αν τους επιτρέψουμε να το πραγματοποιήσουν. Με πρόσχημα τις πανδημίες, την κλιματική αλλαγή, τα ανθρώπινα δικαιώματα και αρωγό την δυσθεώρητη εξέλιξη της τεχνολογίας (με αιχμή του δόρατος την τεχνητή νοημοσύνη) επιχειρούν να χειραγωγήσουν την ανθρωπότητα σε σημείο που κανείς ως τώρα δεν έχει φανταστεί.

  Καλή Χρονιά σε όλους!

 7. Σωστά γράφετε ,αγαπητέ κ. Χρίστο, ”επιχειρούν να χειραγωγήσουν την ανθρωπότητα σε σημείο που κανείς ως τώρα δεν έχει φανταστεί ”.
  Γιατί όμως εμείς στην Ελλάδα της τρισχιλιετους ένδοξης Ιστορίας και της ισόχρονης μοναδικής φιλοσοφικής και πολιτικής σκέψεως να γινόμαστε- κυρίως όσοι έχουν το ”DNA του αριστεροπροοδευτικού ”-διαπρύσιοι κήρυκες αυτής της χειραγωγήσεως ,όπως την γράφετε. ”ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΟΒΕΙ”;;;ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΚΟΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ”ΞΕΚΟΛΛΑΜΕ” ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ;;;.
  ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ , ΟΤΑΝ ΜΑΛΊΣΤΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ;;;.
  Καλή χρονιά.

  • Μη ρωτάς τον Christos, αλλά τον αρχηγό σου, τον Κούλη, ο οποίος έχει σαν προτεραιότητά του τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ και των λαθρομεταναστών, ως γνήσιος εθνομηδενιστής.

   Διάβασε στο σχόλιό μου January 2, 2023 At 12:59 pm και τα άρθρα που παραθέτω, μην βαριέσαι, πες πια η αντίδραση τής κυβέρνησης και τότε τα ξαναλέμε.

 8. Τα δικαιώματα νομοθετούνται και αναγνωρίζονται παντού- δεν είμαστε ψωριάρα χώρα-,αλλά τις ακρότητες τις στηρίζουν και τις διαφημίζουν με την παρουσία τους μόνο οι αριστεροπροοδευτικοί της Ελλάδος και μόνο αυτοί είναι υπερήφανοι για τα Ίμια, την Μαδρίτη ,το Ελσίνκι και τις Πρέσπες -για να το γυρίσουμε και στην καθαρά πολιτική-.
  Οι άλλοι -εμείς -έχουμε ιδρυτική πράξη, καταστατικό και οι αρχηγοί μας ουδέποτε ξεφεύγουν από τις βασικές Αρχές της Πατριωτικής Παρατάξεως.. Να τα διαβάσετε και θα κερδίσετε.
  Γιατί όμως απαντήσατε εσείς και όχι ο κ,.Χρίστος;;; .

  • Άρες μάρες, ως συνήθως και από ουσία μηδέν. Και πού θες να ξέρω εγώ γιατί δεν απάντησε ο Christos. Μην γράφεις τα ονόματα διαφορετικά απ’ ό,τι ο χρήστης, διότι φέρεις σύγχυση. Υπάρχει και Χρήστος χρήστης εδώ μέσα. Εικάζω ότι δεν θέλει ν’ ασχοληθεί άλλο μαζί σου.

 9. Χρίστο, κι ἄλλες φορές ἔχουν ἐπιχειρήσει νά χειραγωγήσουν ἀνθρώπους. Γι αὐτό οἱ Ἕλληνες ἀγωνίζονται γιά τήν ἐλευθερία. Τά ἱερά κείμενα ἀπό τούς ἀρχαίους μας καί ἡ ᾿Ορθοδοξία ἔχουν ἀρχές γιά νά διατηρεῖται ἡ ταυτότητα τοῦ κάθε ἀνθρώπου. Τίμα τόν πατέρα σου καί τήν μητέρα σου, φράση πού σημαίνει ἱεραρχία, φυσική γέννα, σεβασμό κα. Ποῦ εἶναι ὁ σεβασμός στήν γυναίκα, ποῦ εἶναι ἡ θέση τῆς γυναίκας, τόσοι ἀγῶνες χρειάστηκαν χιλιετιῶν, ποῦ εἶναι ἡ θέση τῆς μάνας στίς ΛΟΑΤΚΙ κοινότητες;
  Εἶναι γνωστό ὅτι ἔχουν συμβεῖ σεισμοί, λοιμοί, καταποντισμοί, εἶναι γνωστό ὅτι ἡ προσέγγιση τῆς γνώσης γινόταν μέσω μυήσεων καί μυστηρίων, λέγεται ὅτι ἡ αὐτοκράτειρα Θεοδώρα τοῦ ᾿Ιουστινιανοῦ εἶχε ἀπαγορεύσει τήν ἀρχαία γνώση, τό Βυζάντιο γνωστό καί γιά τούς ´βυζαντινισμούς ´ του.
  Χειραγωγήσεις καί παιχνίδια ἐξουσίας μέ ἔλλειψη σεβασμοῦ στόν ἄνθρωπο καί στό θαῦμα τῆς ζωῆς. Οἱ Ἕλληνες πού ἀγωνίζονταν γιά τήν ἐλευθερία, οἱ μάρτυρες τοῦ Χριστιανισμοῦ, προτιμοῦσαν νά πεθάνουν ἀπό τό νά χειραγωγήσουν ἤ νά ἀφεθοῦν στήν χειραγώγηση.
  ῾Η ῾Ελληνική γλώσσα εἶναι ἕνας θησαυρός γιά τόν ἄνθρωπο καί ἡ ὀρθή γνώση της ἀνοίγει ὁρίζοντες ἐλευθερίας καί ἀθανασίας. Πολεμιέται τήν ἐποχή αὐτή παντοιοτρόπως καί γίνεται ἀγώνας νά ξεχάσουν οἱ Ἕλληνες τήν ρίζα καί τήν ἑτυμολογία τῶν λέξεων. Τί σημαίνει τό ὄνομα ᾿Αλέξανδρος, πόσοι ξένοι τό γνωρίζουν καί πόσοι γνωρίζουν ὅτι ὁ Μέγας ᾿Αλέξανδρος δέν εἶναι ὁ πρῶτος ᾿Αλέξανδρος τῆς ἱστορίας καί ὅτι αὐτός εἶναι διακριτός ὡς παῖς Διός. Τί σημαίνουν τά ὀνόματα Ἀλκιβιάδης, Πρωταγόρας; Πόσοι γνωρίζουν τήν ἑτυμολογία τοῦ ὀνόματος ῾Ελένη, ἄν καί τό πρῶτο ῾Ελένη δέν εἶναι ἀκριβώς ἔτσι ἀλλά ῾Ωραία ῾Ελένη. Δέν εἶναι ἀδειανό πουκάμισο νά τό φορέσουν κι ἄλλοι, τό ὄνομα ῾Ελένη ἐμφανίστηκε μετά τόν Χριστιανισμό.
  Δέν κατασκευάζονται οἱ θεοί, εἶναι ἀπό τήν γέννησή τους καί οἱ Ἅγιοι ἀπό τήν πίστη τους καί οἱ ἥρωες ἀπό τήν ἀνδρεία τους.
  Τό κλειδί τῆς ἐλευθερίας τοῦ ἀνθρώπου δέν εἶναι κρυφό, καί ὁ καθένας ἀξιώνεται τήν δική του ἐλευθερία.
  Μιά κοινωνία πού ξεχνάει τίς ρίζες, τήν ἱεράρχηση, πού ξεχνάει τήν γλώσσα, πού ρέπει σέ νεοπλουτισμό καί ψεύτικο πλουτισμό χωρίς τήν μόρφωση, χωρίς τόν κόπο, χωρίς σεβασμό στόν τόπο ποῦ ζεῖ, χωρίς μέτρο, χωρίς αἰσθητική, χωρίς τέχνες, τί ἀξίες ἔχει καί τί μέλλον ἔχει;

  ῾Ο ᾿Οδυσσέας ᾿Ελύτης τό εἶχε διαγνώσει ἀπό τό ‘76.

  https://www.protagon.gr/epikairotita/i-varvarotita-erxetai-metamfiesmeni-katw-apo-anomes-symmaxies-o-odysseas-elytis-mas-eixe-proeidopoiisei-44342247776

 10. Πόσο μου αρέσει να σας παρακολουθώ στέρεο στην πλευρά της εντιμότητας και της καθαρότητας! Πόσο λυπάμαι που ένας ένας και ολόκληρα σύνολα κατρακυλάνε στην άλλη πλευρά….Ο φανατισμός κατά των φύλων και της Φύσης είναι το τελειωτικό κτύπημα κατά της ανθρώπινης φύσης, της Ελευθερίας.
  “Κορεκτίλα” τον είπε χτες ένας συνάδελφός σας τον νεοταξικό φανατισμό που συγχέει τα ΔΥΟ φύλα με τις Πολλές επιλογές του καθενός. Η πειθαρχία στην Γραμμή που επιβάλλει ο πολιτισμικά Ισχυρός με την α-πολιτική αντι-κοινωνική ορθότητα είναι κορεκτίλα γιατί βρωμάει δουλοπρέπεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
31,400ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα