Παναγιώτης Αποστόλου-«Βράζει» η εκλογική βάση της ΝΔ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Δεξιός! Αυτός ο πολιτικός όρος αναφερόταν κυρίως σε πολιτικές αντιλήψεις και πολιτικές θέσεις που χαρακτήριζαν πολίτες της ελληνικής κοινωνίας και οι οποίες χαρακτηρίζονταν ως συντηρητικές. Χαρακτηρίζονταν ως συντηρητικές από την ριζοσπαστική αλλά και τη δογματική αριστερά!

Ωστόσο αυτή η κατηγορία των πολιτών της κοινωνίας μας, οι “δεξιοί” δηλαδή, αποτελούσαν την μεγάλη μερίδα της μεσαίας αστικής τάξεως. Των φιλήσυχων πολιτών, των οικογενειαρχών, των μεροκαματιάρηδων, όλων εκείνων που διαφύλατταν την ιστορική εθνική κληρονομιά, την αγάπη στην Ορθόδοξη πίστη, εκείνων που σφυρηλατούσαν την κοινωνία με την προάσπιση των ηθών, των εθίμων, των πατροπαράδοτων παραδόσεων της ελληνικής κοινωνίας!

Αυτόν τον πολιτικό χώρο κάλυπτε ο “Ελληνικός Συναγερμός” που ιδρύθηκε το 1951 από τον Στρατάρχη και μετέπειτα Πρωθυπουργό Αλέξανδρο Παπάγο. Μετά τον θάνατο του Παπάγου, ο “Ελληνικός Συναγερμός” διαλύθηκε το 1956 και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε την Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση (ΕΡΕ).

Με την επάνοδό του στην Ελλάδα μετά την πτώση των Συνταγματαρχών, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία! Που μπορεί την εποχή εκείνη να χαρακτηρίστηκε πως έφερε αέρα εκσυγχρονισμού στην “γαλάζια παράταξη”, ωστόσο η ΝΔ συνέχισε να υπερασπίζεται όσα υπερασπιζόταν ο “Ελληνικός Συναγερμός” και η ΕΡΕ! Δηλαδή συνέχισε η ΝΔ να είναι ένα συντηρητικό κοινωνικά κόμμα, με φιλελεύθερο οικονομικά προφίλ, αλλά και προσηλωμένο στην Ορθοδοξία!

Άλλωστε, ποιος ξεχνάει την δυναμική ΟΝΝΕΔ, την Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας, που υπερήφανα τραγουδούσε:

Σε περιμένω να `ρθεις και πάλι
Μαζί να φτιάξουμε μια Ελλάδα μεγάλη
Να `ρθεις σαν άνοιξη να διώξεις τα χιόνια
Να τραγουδούν στα δέντρα πάλι τ’ αηδόνια

Ο ουρανός θα `ναι γαλάζιος και πάλι
Απ’ το βοριά ως το πιο νότιο ακρογιάλι
Και στην ψυχή μας θα υπάρχει γαλήνη
Γιατί η καρδιά αγάπη μέσα της κλείνει

Σε περιμένω να `ρθεις και πάλι
Μαζί να φτιάξουμε μια Ελλάδα μεγάλη
Μαζί να γράψουμε λαμπρή ιστορία
Ζήτω η Ελλάδα
Ζήτω η θρησκεία
Ζήτω η Νέα Δημοκρατία

Εμείς το μίσος την κακία ξεχνάμε
Και το συμφέρον όλων πάντα κοιτάμε
Για εμάς τα χρώματα δεν έχουν αξία
Γιατί πιστεύουμε πατρίδα και θρησκεία.

Μέχρι την εκλογή στην προεδρία της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, όλοι οι προηγούμενου αρχηγοί της “γαλάζιας παράταξης”, μπορεί να έκαναν πιο προοδευτικό το κόμμα, απλώνοντάς το ιδεολογικά και στο χώρο του Κέντρου, αλλά τη ΝΔ εξακολουθούσε να τη διακρίνει η συντηρητικότητα, η μετριοπάθεια, αλλά και ο ευρωπαϊκός δημοκρατικός πλουραλισμός, ως συνέπεια της ένταξης της Πατρίδος μας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα! Ωστόσο η κεντροδεξιά πλέον ΝΔ, εξακολουθούσε να συγκινεί την μεσαία αστική τάξη της ελληνικής κοινωνίας, αφού ήταν ο θεματοφύλακας όλων των ελληνικών παραδόσεων, προασπιστής της Ορθοδόξου Πίστεως!

Τα παραπάνω έγραφα στο άρθρο μου: “Η σημερινή Σημιτική ΝΔ δεν είναι η γαλάζια παράταξη”, στις 17 Σεπτεμβρίου 2021!

Να απομακρυνθεί ο ασεβής και βέβηλος Μόσιαλος…

Δυστυχώς λοιπόν συνέχεια επιβεβαιώνομαι! Αυτή η ΝΔ δεν είναι η Παράταξη που προασπιζόταν την Ορθοδοξία στην χώρα μας! Αφού επί των ημερών της απαγορεύτηκε η συμμετοχή των πιστών Ελλήνων στα Θεία Πάθη του Χριστού μας κατά την Μεγάλη Εβδομάδα! Απαγορεύτηκε η συμμετοχή τους στην Ανάσταση του Χριστού μας! Απαγορεύτηκε η περιφορά της Άγιας Εικόνας της Παναγίας μας και των Αγίων της πίστης μας στις ελληνικές πόλεις! Εφηύραν φασιστικού τύπου μέτρα προκειμένου να τρομοκρατήσουν το χριστεπώνυμο πλήρωμα για να απομακρυνθεί από τον Οίκο του Θεού μας, τις εκκλησιές! Δαιμόνισαν την Θεία Μετάληψη του Σώματος και Αίματος του Χριστού μας!

Αλλά αυτοί πλέον δεν σταματάνε πουθενά! Έχουν κηρύξει πολυμέτωπο πόλεμο στην Ορθοδοξία!

Έχουν ξεσηκώσει Πανελλήνια θύελλα, έχουν δημιουργήσει Πανορθόδοξη οργή! Νέο κρούσμα τους, η προσβλητική ανάρτηση στα social media του Ηλία Μόσιαλου και στην οποία χλευάζει την πίστη των Ορθόδοξων Ελλήνων!

Που τον Μάρτιο του 2020 ανέλαβε θέση κατ΄ εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των ξένων φαρμακευτικών αγορών, ως κεντρικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΝΔ (όπου οι περισσότεροι είναι του Σημίτη, του ΓΑΠ και του διεθνιστικού “Ποταμιού”), σε διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση του Covid-19!

Ο οποίος, Ηλίας Μόσιαλος, είχε χρηματίσει βουλευτής το 2009 με το ΠΑΣΟΚ και το 2011 ανέλαβε Υπουργός Επικρατείας με καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου στην κυβέρνηση ΓΑΠ!

Μια προσβλητική ανάρτηση, η οποία ξύπνησε την Ιεραρχία της Εκκλησίας μας από τον λήθαργό της και την υπεράσπιση των αντίχριστων αποφάσεων της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη!

Έτσι η Εκκλησία της Ελλάδος μετά το ηλεκτροσόκ που δέχτηκε από τον Ηλία Μόσιαλο έβγαλε την παρακάτω αιχμηρή απάντηση:

«Η προσβλητική ανάρτηση, φερομένη υπό το όνομα του αντιπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό κ. Ηλία Μόσιαλου, παραμονή των Χριστουγέννων, που χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί, και οι συναφείς διαμαρτυρίες μελών της Εκκλησίας που περιήλθαν σε γνώση μας, δίνουν την αφορμή για την γενικότερη υπόμνηση ότι, αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα.

Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των “θρησκειών” ή των “αλλόθρησκων”, αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών (;;;)! Είναι επίσης σαφές ότι κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως.»!

Αλλά και Μητροπολίτες ακολούθησαν με επί μέρους αιχμηρές δηλώσεις και ανακοινώσεις!

Πρώτος όλων, ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο οποίος μετά το πέρας της Χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας, ενώπιον πλήθους πιστών και παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, αλλά και νυν και πρώην (Νίκος Νικολόπουλος) βουλευτών, είπε, πως:

«Ουδείς έχει το δικαίωμα να εμπαίζει την Ορθόδοξο πίστη, να διακωμωδεί τα Θεία, αλλά και να προσβάλλει τα θρησκευτικά πιστεύματα οιουδήποτε ανθρώπου. Προσευχόμεθα ο Θεός να ελεήσει τον συγκεκριμένο και τους όμοιούς του και να τους φωτίσει, ώστε να μετανοήσουν και να εκζητήσουν το έλεός Του.»!

Ζήτησε δε, παρακάλεσε, τον παρευρισκόμενο στον Ναό Υφυπουργό, να μεταφέρει την αγανάκτηση του ευσεβούς λαού προς τον Πρωθυπουργό για την υβριστική στάση του εκπροσώπου της Ελλάδος στους διεθνείς Οργανισμούς για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού!

Ακολούθησε η σφοδρή επίθεση κατά του Ηλία Μόσιαλου του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ:

«Οι βλασφημίες του καθηγητού κ. Μόσιαλου, που δυστυχώς εκπροσωπεί και τη χώρα μας στους διεθνής οργανισμούς δεν είναι τίποτε άλλο παρά κοάσματα δαιμόνων. Οι δαίμονες μόνο σκέπτονται και καθυβρίζουν έτσι το σωτηριώδες έργο του Σωτήρος και Λυτρωτού. Mόνον άφρονες και μόνο δαιμονιοκατεχόμενοι μπορούν να ψελλίσουν τέτοιες ανοησίες!

Ο κ. Μόσιαλος κάτω από το προσωπείο της ευγένειας και του καθωσπρεπισμού κρύβει δυστυχώς ένα πρόσωπο ρατσισμού και φασισμού, διότι όταν προσβάλλεις την πίστη του άλλου προσβάλλεις το οντολογικό του θεμέλιο.»!

Αλλά και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος άστραψε και βρόντηξε κατά του Ηλία Μόσιαλου, μιλώντας με πολύ σκληρή γλώσσα με αφορμή την πρόσφατη ανάρτησή του για την Παναγία:

«Άλλη μια φορά έβγαλαν τη μάσκα και έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Πολεμούν τον Χριστό και την Παναγία μας. Ντροπή τους! Δεν μπορεί ο καθένας να βγαίνει και να βρίζει αυτό που πιστεύω εγώ και ο λαός μας. Να εμπαίζουν τον Χριστό μας, την Παναγία μας και την πίστη μας. Φτάνει πια αυτή η κοροϊδία. Τα δικά τους κόμπλεξ να πάνε να τα λύσουν αλλού και όχι μέσα στην Εκκλησία»!

Αλλά μεγάλη αντίδραση επικρατεί και στην εκλογική βάση της ΝΔ, που θα έλεγα πως είναι καζάνι που βράζει κατά του Πρωθυπουργού!

Γι΄ αυτό βγήκε ως λαγός ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, το πρωί της Δευτέρας (27/12) στον τηλεοπτικό σταθμό “Open” και είπε:

«Εάν με ρωτάτε αν ερχόμενος ο κ. Μόσιαλος σε ευθεία σύγκρουση με όλους τους Χριστιανούς της Ελλάδας προσβάλλοντας κάτι τόσο θεμελιώδες για τον πιστό… Εάν αυτό τον καθιστά κατάλληλο για να τους πείσει να εμβολιαστούν, σίγουρα τον καθιστά ακατάλληλο είναι η απάντηση. Διότι επαναλαμβάνω δεν μπορείς να πείσεις κανέναν υβρίζοντας»!

Αλλά από ότι φαίνεται, η οργή του λαού μας δεν θα καταλαγιάσει, αν ο Πρωθυπουργός δεν απομακρύνει άμεσα των καθηκόντων του τον βέβηλο και ασεβή Ηλία Μόσιαλο!

Που μέχρι στιγμής ο Πρωθυπουργός και ο περίγυρός του στο Μαξίμου καλύπτουν τον κατά τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, δαίμονα!

Ο εμβολιασμένος Μαρινάκης και οι φίλαθλοι του ΟΣΦΠ ρίχνουν τον Μητσοτάκη…

Ωστόσο η οργή κατά του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του είναι γενικευμένη στην ελληνική κοινωνία. Αφού δεν υπάρχει κοινωνική τάξη ανθρώπων που να μην έχει πληγεί από την αλλοπρόσαλλη, ανεύθυνη και ανίκανη πολιτική διαχείριση του Covid-19!

Όταν πλέον και οι εμβολιασμένοι είναι ολοσχερώς απέναντί του! Από την στιγμή που στα ελληνικά γήπεδα επιτρεπόταν η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους και με τα νέα απαγορευτικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, τα γήπεδα επί της ουσίας κλείνουν ξανά!

Όμως οι ΠΑΕ των συλλόγων είχαν διαθέσει χιλιάδες εισιτήρια διαρκείας, προκειμένου τα σωματεία με την καλοκαιρινή διάθεση των διαρκείας να έχουν άμεσο χρηματικό όφελος και οι φίλαθλοι – κάτοχοι αυτών να έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης όλων των αγώνων της αγαπημένης τους ομάδας κατά τη διάρκεια όλης της σεζόν!

Πριν ακόμη την επιβολή των μέτρων κι ενώ κυοφορείτο η απαγόρευση φιλάθλων στα γήπεδα, η πρώτη ισχυρή αντίδραση προήλθε από την σκληροπυρηνική ομάδα φιλάθλων του Ολυμπιακού, την “Θύρα 7”, απειλώντας την κυβέρνηση με μαζικές κινητοποιήσεις!

Λέγοντας σχετικά στην ανακοίνωσή της:

«Από τις παλινωδίες της κυβέρνησης στα μέτρα που λαμβάνει, είναι προφανής η αποτυχία των εισηγήσεων των λοιμοξιολόγων¨»!

Κι αφού “λούζει με κοσμητικά επίθετα” την κ. Παγώνη, τον κ. Βασιλακόπουλο και τον κ. Πορτοσάλτε, η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ και πρώτοι απ΄ όλους εσείς που εκλέγεστε στον Πειραιά, κανονίστε την πορεία σας!

Αν νεκρώσετε τα γήπεδα, θα δείτε τον κόσμο του Ολυμπιακού από …την ανάποδη και πιστέψτε μας δεν το θέλετε να μετρηθούμε…»!

Ωστόσο η κυβέρνηση δεν χαμπάριασε, και ανακοίνωσε τα νέα μέτρα!

Έτσι ήρθε η ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΠΑΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη και που αξίζει τον κόπο να τη δημοσιεύσω ολόκληρη, από τη στιγμή που έχει πολλούς αποδέκτες και βγάζει ηχηρά μηνύματα:

«Με έκπληξη ακούσαμε τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για παρουσία φιλάθλων μόλις 10% στα ανοιχτά γήπεδα ποδοσφαίρου της χώρας. Ακούσαμε ως πρόφαση, το ότι δεν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας, κάτι που είναι προφανώς αυθαίρετο και ισοπεδωτικό, διότι διαφορετικά κάποια επαγγελματική ομάδα θα έπρεπε να είχε τιμωρηθεί ως γηπεδούχος.

Σεβόμαστε απόλυτα όλα τα μέτρα που θα διαφυλάξουν την κοινωνία, όμως στεκόμαστε άφωνοι μπροστά σε αποφάσεις που καταδικάζουν σε λουκέτο τα γήπεδα, διότι αυτό είναι το 10%, ΛΟΥΚΕΤΟ, καθώς λειτουργικά αυτό σημαίνει για τις ΠΑΕ το 10%.

Επιπλέον, το βέβαιο είναι ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επιλέγει σε κάθε αγώνα 1000 “εκλεκτούς” ανάμεσα στους δεκάδες χιλιάδες πλήρως εμβολιασμένους φιλάθλους του, που έτρεξαν να εμβολιαστούν ακριβώς για να μπορούν να βρίσκονται στις εξέδρες του γηπέδου μας.

Ταυτόχρονα, δυστυχώς όλοι οι φίλαθλοί μας θα βρεθούν σε κλειστούς χώρους εστίασης, σε πολύ πιο κοντινές αποστάσεις, για να παρακολουθούν τους ίδιους ποδοσφαιρικούς αγώνες που θα έβλεπαν στα ανοιχτά γήπεδα, αφού οι ποδοσφαιρικοί αγώνες προβάλλονται σε κλειστές τηλεοπτικές πλατφόρμες που δεν διαθέτουν όλοι.

Καλούμε την κυβέρνηση και την αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων επειδή έχουν χάσει κάθε αίσθημα δικαίου, να αναθεωρήσουν άμεσα την απόφασή τους ώστε να ληφθούν δίκαια μέτρα και περιορισμοί για όλους τους πολίτες, είτε είναι φίλαθλοι και παρακολουθούν ποδόσφαιρο είτε παρακολουθούν θέατρο και συναυλίες είτε διασκεδάζουν σε εστιατόρια και χώρους εστίασης.

Περαιτέρω, τους καλούμε να επανεξετάσουν άμεσα τα συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία αφ’ ενός δημιουργούν δυο μέτρα και δυο σταθμά και αφ’ ετέρου είναι απορίας άξιο πως προστατεύουν το κοινωνικό σύνολο από την πανδημία, καθώς επιλέγεται για ακόμη μια φορά να κλείσουν τα ανοιχτά γήπεδα, ενώ ταυτόχρονα διατηρούνται ανοιχτοί οι κλειστοί χώροι που συνωστίζονται χωρίς περιορισμούς χιλιάδες άτομα, σε συναυλίες, θέατρα, χώρους εστίασης, νυχτερινά κέντρα, μπαρ κλπ.

Ακριβώς όπως έγινε και στο παρελθόν με τη σιωπή να κυριαρχεί στα άδεια ποδοσφαιρικά γήπεδα, όταν λίγο πιο πέρα είχαμε συναυλίες με χιλιάδες άτομα… Καλούμε τη Super League να συγκαλέσει άμεσα Διοικητικό Συμβούλιο ώστε με σύνεση και ορθολογισμό να παρθούν συλλογικά αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι»!

Άλλωστε μην ξεχνάτε, πως πριν ακόμη η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαγγείλει την είσοδο μόνο εμβολιασμένων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, αμέσως μετά το άνοιγμα των γηπέδων, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε εξαγγείλει πως στο “Καραϊσκάκης” θα εισέρχονταν ΜΟΝΟ εμβολιασμένοι!

Αν συνυπολογίσουμε, πως εδώ και αρκετό καιρό από τα Μέσα που διαθέτει ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, ασκείται σκληρή κριτική κατά του Πρωθυπουργού, αντιλαμβάνεστε ότι στην μάχη μεταξύ των Μαρινάκη – Μητσοτάκη ποιος θα είναι ο νικητής!

Ενώνονται όλοι κατά του Μητσοτάκη…

Πάντως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πέτυχε και κάτι σπουδαίο. Κάτι ακατόρθωτο μέχρι χθες! Μπόρεσε να ενώσει όλες τις μεγάλες ΠΑΕ! Που προγραμματίζουν οι φίλαθλοί τους συγκεντρώσεις κατά της τελευταίας κυβερνητικής απόφασης!

Συνυπολογίστε και την έντονη αντίδραση που ξεκίνησε από τα κέντρα διασκεδάσεως, τους χώρους εστίασης και λοιπούς χώρους που είχαν προεισπράξει χρήματα για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς και που όλους αυτούς τους εορταστικούς σχεδιασμούς ανέτρεψε η ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη, και θα καταλάβετε ότι σιγά-σιγά ενώνονται δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι, εμβολιασμένοι κα μη κατά αυτής της πολιτικής φάμπρικας που κυβερνάει την Ελλάδα!

https://www.pronews.gr/opinion-makers/1046533_vrazei-i-eklogiki-vasi-tis-nd

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μας ”τρικλοπόδιασε” -ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ λέγεται ο ιστότοπος του κ. Παναγιώτη Αποστόλου – αλλά τον ευχαριστούμε γιατί μας θύμισε τον ύμνο της ΟΝΝΕΔ επί αρχηγίας του κ.Κώστα Καραμανλή-γιατί μετά ο πυρσός έγινε γραμμές στην σημαία της και η ΟΝΝΕΔ τον ξέχασε ιδίως μετά την συγκυβέρνηση με το Βενιζελοπασόκ .
    Η ζωή συνεχίζεται , το κόμμα κυβερνά ,-όταν κυβερνάς κάνει και λάθη-,θα ξαναβρεί την περπατησιά του, αλλά απαιτείται και να λιγοστέψουν οι φιλοδοξίες των δεξιών σωτήρων τώρα με την απλή αναλογική ,εκτός αν αυτό σχεδιάζεται για επιστροφή των αριστερών σωτήρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
31,600ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα