Πέτρος Ξεκούκης: «Ποιος είναι η μαμά σου, ο Μητσάρας ή ο Βαγγέλης; – Η εκκλησία ευλόγησε τον γάμο άνδρα με γυναίκα»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Δηλώσεις του γνωστού ηθοποιού

“Ποιος ρωτάει αυτό το παιδί εάν θέλει να έχει δυο άντρες ή δυο γυναίκες για μητέρα και πατέρα; Εμείς για τον εγωισμό μας θέλουμε, το παιδί όμως θέλει να ακούει το φυσιολογικό” διευκρινίζει ο Πέτρος Ξεκούκης.

Με αφορμή την παράσταση στην οποία συμμετέχει αυτό το διάστημα, ο Πέτρος Ξεκούκης μίλησε στην κάμερα του Πρωινού την Πέμπτη στον ΑΝΤ1. Ο γνωστός ηθοποιός θέλησε να εκφραστεί με αιχμηρότητα γύρω από το θέμα του επερχόμενου νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία.

Ειδικότερα, ο Πέτρος Ξεκούκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «εμείς ζούμε σε ένα δημοκρατικό κράτος, αυτή είναι η Ελλάδα. Άλλο η εκκλησία, άλλο η πολιτεία. Η πολιτεία οφείλει να προστατέψει έστω μια μικρή ομάδα ανθρώπων που ζουν και τους ενδιαφέρει αυτό το θέμα. Οι κανόνες όμως οι αποστολικοί είναι σαφείς: ο Κύριος έκανε το πρώτο του θαύμα στο γάμο στην Κανά της Γαλιλαίας. Δεν παντρεύτηκαν δυο γυναίκες ούτε δυο άντρες. Εσείς πιστεύετε ότι δεν υπήρχαν ομοφυλόφιλοι τότε; Δεν ευλόγησε όμως γιατί είπε απλούστατα ότι το «αυξάνεστε, πληθύνεστε και κυριεύστε τη γη». Πως θα αυξηθούν και θα κυριεύσουν τη γη;».

«Είναι δικαίωμα τους, είναι σεβαστή η άποψη τους, δεν μας αφορά ούτε και έχουμε κανένα δικαίωμα να επέμβουμε στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Δεν πρέπει όμως να μπερδεύουν τους νόμους της εκκλησίας με τους νόμους του κράτους. Καλά έκανε η εκκλησία και είπε αυτό που είπε, διότι μην μου πείτε και για την υιοθεσία! Ακόμα δεν τους παντρέψαμε! Ακόμα δεν εγέννησε και Γιάννη τον εβγάλαμε, που λέμε και στα Μέγαρα. Ας δούμε πρώτα τι θα γίνει με τον γάμο».

«Ποιος πολιτικός θα βγάλει αυτή την καυτή πατάτα και θα ψηφίσει το νομοσχέδιο; Ξέρω πάρα πολλούς πολιτικούς που ψήφισαν ένα νομοσχέδιο και δεν ξαναείδαν τη βουλευτική καρέκλα ποτέ! Θα πρέπει να το σκεφτεί πάρα πολύ καλά ο βουλευτής και ο υπουργός που θα υπογράψει αυτόν τον νόμο εάν θέλει να τον ξαναέχουμε μαζί μας υπουργό, να τον χειροκροτάμε και να τον βλέπουμε. Ο λαός θα κρίνει εάν είναι σωστό ή όχι. Ας βγούμε έξω στην κοινωνία να ρωτήσουμε».

«Είμαι σαφής ότι διαφωνώ και ήταν σαφέστατη η απόφαση της συνόδου. Άλλο παιδί, άλλο ένα ζώο. Εγώ αγαπώ τα ζώα αλλά ένα παιδί ποιος θα το διαπαιδαγωγήσει; Όταν θα πάει στο σχολείο, θα τον συνοδεύουν δυο άντρες και θα του πει ο συμμαθητής του: Ποιος είναι η μαμά σου, ο Μητσάρας ή ο Βαγγέλης;». Τι θα πει τότε; Με ποιο δικαίωμα θα παίξει στην ψυχολογία αυτού του μικρού παιδιού. Ποιος ρωτάει αυτό το παιδί εάν θέλει να έχει δυο άντρες ή δυο γυναίκες για μητέρα και πατέρα; Εμείς για τον εγωισμό μας θέλουμε, το παιδί όμως θέλει να ακούει το φυσιολογικό και όταν θα μεγαλώσει ας αποφασίσει αυτό» συμπλήρωσε εν συνεχεία ο Πέτρος Ξεκούκης στην καθημερινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

https://www.pronews.gr/politismos/prosopa/petros-ksekoukis-poios-einai-i-mama-sou-o-mitsaras-i-o-vaggelis-i-ekklisia-eylogise-ton-gamo-andra-me-gynaika/

spot_img

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Που θα πάει θα ” ξεσπαθώσουν” τώρα οι γνωστοί ακομμάτιστοι και ανένταχτοι αριστεροφιλελεύθεροι φίλοι σχολιαστές των Ανιχνεύσεων εναντίον του ηθοποιού, ο οποίος πολύ ορθώς διερωτάται αν θα υπάρξουν βουλευτές -φυσικά χριστιανοί και όχι άθεοι (αυτοί θα ψηφίσουν με δύο χέρια)-που θα ψηφίσουν τέτοιο νομοσχέδιο και θα θέλουν την επανεκλογή τους .
    Πως μου φαίνεται ότι με αυτό στα χείλη μας θα πάμε για ευρωεκλογές ,ενώ θα υπάρχουν και άλλα προβλήματα ,γιαυτό ας μην εκτίθενται όσοι είναι υπέρ του χωρισμού της Εκκλησίας από το Κράτος στόχος από παλιά του ΠΑΣΟΚ και των άλλων ”Δημοκρατικών ” Δυνάμεων γιατί πάλι θα πατώσουν στις Ευρωεκλογές.
    Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΦΙΧΤΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ -ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΑΔΕΡΦΙΑ. ΠΕΡΑΣΕ Η 20ΕΤΙΑ 1975-1995.

      • Κανένα δεν αποθεώνω -αυτή η λέξη μου είναι άγνωστος για ανθρώπους-.
        Απλώς συμφωνώ με τα λογικά και -από το 313 μ. Χ μέχρι τώρα αποδεκτά- υπό πάντων και πασών επιχειρήματα κατά του γάμου των ομοφύλων.
        Υ.Γ Αφού χρησιμοποιείτε το επίθετό μου βάλτε και ένα κύριε μπροστά . Να ένα δείγμα της κομματικής προελεύσεώς σας, γιατί όλοι γνωρίζουμε πότε καταργήθηκαν το κύριε, κυρία και άρχισαν το υποκοριστικά (άκης, σάκης μένιος κλπ) .
        Α…και το σύντροφοι και συντρόφισσες -όχι Ελληνίδες και Έλληνες.
        ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ .

        • Δηλαδή, τώρα είσαι υπέ τού εν λόγω γάμου; Διότι αυτοί σκοπεύον να τον καθιερώσουν. Αυτό το “υπό πάντων αποδεκτά” πες το στους ΛΟΑΤΚΙ ομοσταύλους σου, που τώρα αποθεώνουν τον δικό σου. Το “κύριε” δεν έχει σχέση με κόμματα (για σένα τα πάντα είναι κομματικά). Το είχες από παλιά ζητήσει από τον Χρήστο (τι να έγινε κι αυτός;), δείχνοντας ότι είσαι ψώνιο.

          • Μα ο γάμος των ομοφύλων ακούστηκε πρώτη φορά όταν ο ΤσιπροΣύριζα υπέβαλε το 2021 πρόταση νόμου για να αναγνώριση του ως ισοκύρου-δική σας λέξη-με τον θρησκευτικό και τον πολιτικό -του ΠΑΣΟΚ-γάμους . Το ξανάγραψα είμαι με την θέση της Εκκλησίας ,που είναι αντίθετη με αυτό το ”εφεύρημα” των δικαιωματιστών και με ικανοποίησε το γεγονός ότι και ο συγκεκριμένος ηθοποιός είναι αντίθετος .Θα ακολουθήσουν και άλλοι και θα μείνουν μόνοι και καμαρωτοί οι αριστεροφιλελεύθεροι , που τρέχει να τεθεί επικεφαλής τους ο νεοφιλελεύθερος και πατριώτης αριστερός (το πιο σύντομο ανέκδοτο) ο κ.Κασσελάκης ,π[ου θα υποβάλει μετά τις γιορτές -όπως δήλωσε- την παλαιά πρόταση του Σύριζα .
            Καλό μου παιδί στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σχοινί;;
            Υ.Γ Έχετε δίκιο ούτε ο κ. Χρήστος ή Χρίστος (να είναι καλά ο άνθρωπος) απέφευγε το κύριος όταν μου απαντούσε, αλλά αυτός δήλωσε εξαρχής ότι ήταν Πασοκτσής και στο ΠΑΣΟΚ .όπως προανέφερα είχαν καταργήσει το κύριος, κυρία .
            Καλή φώτιση και υπομονή .

    • Σας το ξαναέγραψα .Δεν επηρεάζομαι από τίτλους ”προφητικών” άρθρων εφημερίδων .
      Ας περιμένουμε να έρθει-όταν έρθει -και τι και πως ακριβώς θα ρυθμίζει για το θέμα.
      Στις εκλογές πάντως δεν θα ψηφίσω τους αποκομμένους από την ελληνική πραγματικότητα και εμμονικούς -από το 1974 -για την διάλυση της ελληνορθόδοξης οικογένειας .
      ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΥΤΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ . ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ;;;.

  2. Σε Μνημόνιο που υπέγραψε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ (2021-02-04)
    Joseph R. BIDEN Jr. με τίτλο:
    Memorandum on Advancing the Human Rights of Lesbian,
    Gay, Bisexual, Transgender, Queer, and Intersex Persons
    Πηγή:
    https://www.whitehouse.gov/briefing-room/presidential-actions/2021/02/04/memorandum-advancing-the-human-rights-of-lesbian-gay-bisexual-transgender-queer-and-intersex-persons-around-the-world/
    Αναφέρει μεταξύ άλλων:
    (Ch. 4).
    When foreign governments move to restrict the rights of LGBTQI+
    persons or fail to enforce legal protections in place, thereby
    contributing to a climate of intolerance, agencies engaged abroad
    shall consider appropriate responses, including using the full
    range of diplomatic and assistance tools and, as appropriate,
    financial sanctions, visa restrictions, and other actions.
    Μετάφραση:
    (Κεφ. 4).
    Όταν ξένες κυβερνήσεις κινούνται για να περιορίσουν τα δικαιώματα
    των προσώπων LGBTQI+ ή αποτυγχάνουν να επιβάλουν τις νομικές
    προστασίες σε ισχύ, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο σε ένα κλίμα
    μισαλλοδοξίας, οι οργανισμοί που εμπλέκονται με το εξωτερικό
    θα εξετάσουν τις κατάλληλες απαντήσεις, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης
    του πλήρους φάσματος διπλωματικών και βοηθητικών εργαλείων και,
    κατά περίπτωση, οικονομικών κυρώσεων, περιορισμών θεωρήσεων
    διαβατηρίων και άλλες ενέργειες.
    ΣΧΟΛΙΟ:
    Μέχρι σήμερα δέν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου καμμία δήλωση
    από «κοινότητες ΛΟΑΤΚΙ» ή μεμονωμένα άτομα σε δημόσιες θέσεις
    που δημόσια τονίζουν τήν ενταξή τους σε αυτές τις κοινότητες,
    που να αφορά την αποστασιοποίησή τους απο το παραπάνω μνημόνιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα