Πέθανε η Πόπη Κωνσταντοπούλου – Είχε κατασκευάσει το Κωνσταντοπούλειο στην Πάτρα

- Advertisement -

Πέθανε μία από τις σύγχρονες ευεργέτιδες της Πάτρας. Ποια ήταν.

Πέθανε το πρωί της Τρίτης (9/7) στην Κηφισιά η Πόπη Κωνσταντοπούλου, η οποία μαζί με την αδερφή της, Αλίκη Περωτή-Κωνσταντοπούλου, θεωρούνταν μία από τις σύγχρονες ευεργέτιδες της Πάτρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το pelop.gr, οι δύο αδερφές δημιούργησαν το Κωνσταντοπούλειο Οίκο Ευγηρίας, δαπανώντας για την κατασκευή του 655.000.000 δρχ. (περίπου 2 εκατ. ευρώ).

aderfes_konstantopoulou_5d12d.jpg

*Οι αδερφές Κωνσταντοπούλου

Η Πόπη Κωνσταντοπούλου, νοερά, ήταν καθημερινά παρούσα στο ίδρυμα, παρακολουθώντας τη λειτουργία και τις δράσεις του δημιουργήματός της. Η ίδια, όπως και η αδελφή της Αλίκη, δεν αρκέστηκαν στα χρήματα που κατέβαλαν για την κατασκευή του «Κωνσταντοπουλείου», αλλά τροφοδοτούσαν κιόλας το ίδρυμα κάθε χρόνο με γενναίες δωρεές, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εύρυθμη οικονομική λειτουργικότητά του.

Η Πόπη Κωνσταντοπούλου ήταν κόρη του Θόδωρου και της Μαρούλας Κωνσταντοπούλου. Ο πολιτικός μηχανικός πατέρας της μεγαλούργησε επιχειρηματικά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και, κληρονομώντας πλούτο, οι δύο αδελφές δώρισαν μεγάλο μέρος του για θεάρεστα έργα.

Η Πόπη ήταν περισσότερο ταυτισμένη με το «Κωνσταντοπούλειο» Ευγηρείο, ενώ η αδελφή της Αλίκη ήταν εκείνη που ανακαίνισε και ανακατασκεύασε το Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» στη Νέα Ιωνία της Αθήνας.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο, Πέμπτη (11/7) στο κοιμητήριο της Κηφισιάς.

https://www.ieidiseis.gr/ellada/254343/pethane-i-popi-konstantopoylou-eixe-kataskevasei-to-konstantopoyleio-stin-patra

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
36,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα