Πάπας Φραγκίσκος: Έδωσε την συγκατάθεσή του στο να μπορούν οι καθολικοί ιερείς να ευλογούν τα ομόφυλα ζευγάρια

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Καθίσταται σαφές, όμως, ότι αυτό δεν σημαίνει πως επιτρέπεται ο θρησκευτικός γάμος

Ο πάπας Φραγκίσκος έκανε μια ιστορική δήλωση, καθώς έδωσε την συγκατάθεσή του στο να μπορούν οι καθολικοί ιερείς να ευλογούν τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ξεπέρασε, με τον τρόπο αυτό, προηγούμενη απαγόρευση που είχε δημοσιοποιηθεί από την αρμόδια επιτροπή του Βατικανού.

Καθίσταται σαφές, όμως, ότι αυτό δεν σημαίνει πως επιτρέπεται ο θρησκευτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών και ότι «δεν επιτρέπονται, παράλληλα, θρησκευτικές τελετές οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση με τέλεση γάμου».

Είναι η πρώτη φορά που η Καθολική Εκκλησία εκφράζεται ξεκάθαρα επί του θέματος, με αναφορά σε «ευλογία υπέρ της υγείας, της αλληλοβοήθειας, της συμπαράστασης και την ψυχική γαλήνη» των ομόφυλων ζευγαριών.

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μη ξεχνάμε ότι για όλους τους ορθόδοξους η Παπική Εκκλησία είναι αίρεση και ο Πάπας με το αδιανόητο για τον Χριστιανισμό αλάθητο είναι αιρετικός από το 1054 και φυσικά δεν θα τον μιμηθούμε ως ορθόδοξοι και ας μείνουμε μόνοι σε όλα τα σημεία του ορίζοντος στα οποία κατοικούμε .
    Και επί Χριστού το άλας είχε μωρανθεί.
    Να μη προβλέψουμε ότι με κάτι τέτοιες αποφάσεις του Πάπα θα αυξηθούν οι ορθόδοξοι , γιατί παντού υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να νικήσουν τους εαυτούς τους και να ξεφύγουν από τις συχνές μοδάτες ιδιαιτερότητες τους , που ως ελεύθεροι άνθρωποι τις δικαιούνται, αλλά δεν είναι υπερβολικό να απαιτούν να τις νομιμοποιήσουμε -και εδώ και τώρα μάλιστα-;;;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα