‘Πάγωσαν’ οι Τούρκοι αρχαιολόγοι: Δείτε, τι ανακάλυψαν σε ανασκαφή! Η αποκάλυψη, που ‘τρέμουν’ να ομολογήσουν! 

13/7/21 | 1 | 1 | 261 εμφανίσεις

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν δύο μαρμάρινα αγάλματα 2.500 ετών και επιγραφή κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο Ναό του Δία Λεψίνου, έναν από τους καλύτερα διατηρημένους ρωμαϊκούς ναούς της Μικράς Ασίας, στη δυτική επαρχία στα Μούγλα της Τουρκίας. Χτισμένος τον 2ο αιώνα μ.Χ., ο ναός βρίσκεται στην αρχαία πόλη του Ευρωμού.

Ο Abuzer Kızıl, επικεφαλής της επιτροπής ανασκαφών και μέλος της σχολής στο τμήμα αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου των Μούγλων, Sıtkı Kocman, δήλωσε στο Anadolu την Κυριακή ότι τα γλυπτά βρέθηκαν απροσδόκητα κατά τις προσπάθειες αποκατάστασης.

“Ανακαλύψαμε δύο πολύ σημαντικούς συνδέσμους για το χαμένο αρχαϊκό γλυπτό της περιοχής, και μια επιγραφή που χρονολογείται στην ελληνιστική περίοδο”. Τρέμοντας φυσικά λέγοντας την απαγορευμένη λέξη…

Ο Kızıl πρόσθεσε ότι τα γλυπτά κατηγοριοποιήθηκαν ως κούροι, ο σύγχρονος όρος που δόθηκε στα αρχαία ελληνικά γλυπτά της αρχαϊκής περιόδου.

“Ο ένας από τους δύο κούρους που αποκαλύφθηκε στον Ευρωμό είναι γυμνός, ο άλλος φορά πανοπλία και κοντό χιτώνα. Η πανοπλία είναι κατασκευασμένη από δέρμα και είναι αξιοσημείωτο ότι και τα δύο αγάλματα έχουν λιοντάρι στα χέρια τους. Εικονικά, το λιοντάρι έχει μεγάλη σημασία. … και πιθανότατα συνδέεται με τον θεό Απόλλωνα “, είπε ο Κιζίλ.

Ο Κιζίλ δήλωσε ότι η επιγραφή από την ελληνιστική περίοδο αναμένεται να αποκαλύψει σημαντικές γνώσεις για την ιστορία της περιοχής, και οι προσπάθειες για την αποκρυπτογράφηση συνεχίζονται.

Που να τολμήσει ο τούρκος να παραδεχτεί πως βρίσκονται πάνω σε κλεμμένη Γη που δεν τους ανήκει. Περιμένει να αποκρυπτογραφήσει την επιγραφή για να το καταλάβει…

https://europost.gr/pagosan-oi-toyrkoi-archaiologoi-deite-ti-anakalypsan-se-anaskafi-apokalypsi/

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Επισκέπτης says:

  Μήπως ο τίτλος είναι βλακώδης; Μάλλον. Δηλαδή, τι “πάγωσαν” και πράσσειν άλογα; Γιατί, δεν το ξέρουν ότι η γη των είναι η αρχαία Ιωνία;

  • 1.1
   Βασίλης Αγγελίδης says:

   Εννοείται ότι είναι βλακώδης. Εντάσσεται στο γενικότερο φαινόμενο ηλιθίων τίτλων προς άγραν αναγνωστών, του τύπου “συγκλονίζει…”, “συγκινεί…”, “σοκ…”. Ιλλιγιώδης κατήφορος.
   Πρέπει να στηλιτεύουμε ακατάπαυστα αυτά τα φαινόμενα, ας είναι και αγενώς.

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  23/7/21 | (0 σχόλια)
  Οι Αττίλες, με τον προχθεσινό, είναι τέσσερις. 1ος 20 Ιουλίου 1974 2ος 14 Αυγούστου 1974 3ος 14 Νοεμβρίου 1983 (Ανακήρυξη ψευδοκράτους) 4ος 20 Ιουλίου 2021 Η Τουρκία προχωρά και εμείς μετράμε. Συνήθης τακτική από τότε που, ουσιαστικά, παραδοθήκαμε. Το καθεστώς της Αμμοχώστου είναι διαφορετικό ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο