Ανδρέας Χουμανώφ: Ο Χριστιανισμός στην Ευρώπη και το μέγα διακύβευμα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

του Ανδρέα Χουμανώφ
Το Ισλάμ θεολογικώς είναι πολύ βαθύτερο σε πνευματικότητα από τον δυτικό ψευτοχριστιανισμό. Είναι πολύ κοντύτερα στην Ορθοδοξία, ακόμα και στην συμβατική του μορφή, στον Σουνιτισμό, πολλώ δε μάλλον στις “αιρέσεις” του, όπως ο Σουφισμός που περιλαμβάνει και νεοπλατωνικά στοιχεία. Ο μωαμεθανισμός π.χ. δεν έχει εξομολόγηση, γιατί στην ουσία δεν αντιλαμβάνεται την αμαρτία όπως την κατανοεί ο δυτικός νομικισμός. Για να το πω αλλιώς: Το Ισλάμ δεν δέχεται μεσάζοντες μεταξύ ανθρώπου και Θεού.
Ο δυτικός ψευτοχριστιανισμός έχει ως ιδεολογική αφετηρία την μεσολάβηση της μονοκρατορίας του Πάπα, που συνοψίζεται στην αντίληψη: είσαι αμαρτωλός, αλλά Εγώ ο μέγας Ιεροεξεταστής σε συγχωρώ, αν θέλω, γιατί είμαι μεγαλόκαρδος. Άρα μιλάμε για μια σχέση αφέντη – δούλου που απλώς επουλώνει τις προκατασκευασμένες ενοχές και όχι για μία οδό εσωτερικής μεταμόρφωσης και απελευθέρωσης του ανθρώπου από τα πάθη, όπως θεωρητικά τουλάχιστον επιδιώκει η Ορθοδοξία. Βεβαίως υπήρξαν και λαμπρές εξαιρέσεις χριστιανικής πνευματικότητας στην ιστορία της Δύσης, όπως π.χ. ο Φραγκίσκος της Ασίζης, ο οποίος θα μπορούσε να ήταν και ορθόδοξος υπό προϋποθέσεις.
Ο χριστιανισμός στην Δύση πολιτικοποιήθηκε έτι περαιτέρω ως προτεσταντική αντίδραση στον παπισμό, αρχικώς με την απομάκρυνση της Αγγλίας από την Ρώμη το 1534 και εν συνεχεία άλλων μη λατινικών εθνών με τον Τριακονταετή Πόλεμο. Οι παπικοί απάντησαν με την Αντιμεταρρύθμιση. Σε όλην αυτήν την ιστορία η πνευματική διάσταση είχε πάει στην μπάντα, το ουσιαστικό θέμα ήταν η κοινωνική χειραφέτηση από την μία και τα ηγεμονικά και εθνικά συμφέροντα από την άλλη.
Τελικά το πνευματικό κενό πήγε να πληρωθεί από τα ιδεολογήματα του Τεκτονισμού (Ελευθερία-Ισότητα-Αδερφοσύνη) της Γαλλικής Επανάστασης, τα οποία και αυτά από τον αρχαίο χριστιανισμό προέρχονταν, αλλά εκφράστηκαν με ατομοκεντρισμό και καρμανιόλες, άρα ούτε αυτά δεν αποτέλεσαν σοβαρό συνεκτικό υλικό για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες -και σύντομα εξέλιπαν. Επήλθε συγχρόνως η προτεσταντική ηθική της εργασίας, η ταξική πάλη, ο δικαιωματισμός και τέλος ο πλήρης μηδενισμός μέσω της μασαμπούκας και των παγκοσμίων κρίσεων. Για Χριστό και σωτηρία της ψυχής θα μιλάμε τώρα;

Σήμερα λοιπόν οι Φράγκοι θα ωφεληθούν τα μάλα από μία εκ νέου υιοθέτηση του χριστιανισμού, έστω και στη στρεβλή του μορφή, κατ’ αρχήν γιατί από εκεί πηγάζει ο πολιτισμός τους ιστορικά (τέχνη, γλωσσικά στοιχεία, σκέψη, ακόμα και η δυτική επιστήμη), οπότε θα ενδυναμωθεί η εθνοκρατική τους ταυτότητα η οποία σήμερα κινδυνεύει. Συγχρόνως στο πνευματικό επίπεδο, επειδή τα μηνύματα των Ευαγγελίων είναι πανίσχυρα, μπορεί να αναγεννηθεί το κοινοτικό πνεύμα, με ενσωματωμένη την οντολογική διάσταση, απηλλαγμένο τόσο από τον παπικό σχολαστικισμό – νομικισμό, όσο και από την ρηχότητα των πολιτικών κινημάτων αλληλεγγύης. Στην Γαλλία αυτός ο δρόμος είχε αρχίσει να σιγοφαίνεται παλαιότερα, π.χ. με τα κινηματογραφικά έργα του Ρομπέρ Μπρεσόν (ο πορτοφολάς, 1959 κ.α.), αλλά το ρεύμα έμεινε ανολοκλήρωτο (πιθανόν να το κατάπιε ο Μάης του ’68).
Τέλος πάντων, τόσο πολιτικώς, όσο και πνευματικώς, αν οι Δυτικοί επαναχριστιανοποιηθούν, κερδισμένοι θα βγουν.

Εμάς τους Έλληνες που δεν έχουμε καμία θεολογική σχέση με τους Δυτικούς ή τέλος πάντων διαφοροποιούμαστε σε πολλά από αυτούς:
Μας συμφέρει η αναγέννηση της χριστιανικής ταυτότητας στην Δύση, όχι ως πνευματικό αγαθό, γιατί δεν το χρειαζόμαστε, αλλά ωφελιμιστικά, αφενός για συγκρότηση συμμαχιών κατά της Τουρκίας, αφετέρου κατά της πολιτικής ανοικτών συνόρων. Με άλλα λόγια: αν η Ευρώπη παίξει το χαρτί του πολιτικού χριστιανισμού αναγκαστικά θα βρεθεί απέναντι στην τούρκικη -ισλαμική διείσδυση (και μάλιστα η Γαλλία). Αν πάλι αναπτυχθεί η χριστιανική ηθική, επειδή αυτή γεννάει εθνική σύμπνοια, μετριοφροσύνη, ενίσχυση της οικογένειας και της δημογραφίας, εργατικότητα και αντικαταναλωτικό πνεύμα, θα στενέψει πιθανώς το περιθώριο για την προσέλκυση αλλοφύλων -ακόμα και χριστιανών- επειδή θα μεταβληθεί συνολικά το οικονομικό μοντέλο και η είσοδος μεταναστών θα καταστεί ασύμφορη στις ελίτ (οπωσδήποτε αυτό είναι μεγάλη συζήτηση).
Εν κατακλείδι, εμείς οι Έλληνες κάποτε προτιμήσαμε ( ; ) το τούρκικο φακιόλι, παρά την λατινική κουκούλα. Λάθος ή σωστό, ας το κρίνει η ιστορία. Πλέον όμως ξέρουμε: οι Τούρκοι (το πολιτικό Ισλάμ, όχι το θρησκευτικό) σκοτώνουν και κάνουν γενοκτονίες. Από τους Φράγκους δεν κινδυνεύουμε στρατιωτικώς και τους προτιμούμε για πολλούς λόγους, πολιτιστικούς και πολιτικούς. Γιαυτό πρέπει να ελκύσουμε τους Ευρωπαίους σε μία νέα ναυμαχία της Ναυπάκτου (προσοχή, όχι του Ναβαρίνου), με διπλωματικά μέσα αυτήν την φορά -ελπίζω να μην χρειαστούν και πολεμικά. Συνεπώς θέλουμε την επιστροφή του χριστιανισμού στην Δύση.
Θα γίνουν όλα αυτά; Μάλλον όχι, γιαυτό όπως λένε σε γνήσια ελληνικά
merry christmas…

Σημείωση “Ανιχνεύσεων”: Μπορείτε να δείτε, σχετικά, και την εκπομπή: Ο αποχριστιανισμός της Ευρώπης.

 

spot_img

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κύριε Σαββίδη,
  σας ευχαριστώ πολύ για την δημοσίευση του άρθρου στην φιλόξενη ιστοσελίδα σας.

  Ως απάντηση κάποιου πιθανού προβληματισμού εάν η αναγέννηση της χριστιανικής ταυτότητας στην Ευρώπη θα συνιστούσε εμπόδιο στην ανάπτυξη των επιστημών, ας σημειωθεί ότι ο εισηγητής της θεωρίας του Μπιγκ Μπανγκ ήταν ο Βέλγος αββάς Ζωρζ Λεμαίτρ (1894-1966).

  https://en.wikipedia.org/wiki/Georges_Lema%C3%AEtre

  Τολμώ να προβώ στην υπόθεση ότι η υποχώρηση του χριστιανισμού ως στοιχείο της ευρωπαϊκής ταυτότητας οδήγησε έμμεσα -μαζί βεβαίως με άλλες παραμέτρους- στην απώλεια της παγκόσμιας πρωτοκαθεδρίας που κατείχε η Ευρώπη στην επιστήμη.

 2. Για τους ελληνορθοδόξους χριστιανούς που πιστεύουν στην διδασκαλία του γεννηθέντος και σταυρωθέντος Υιού του Θεού Χριστού μας και τα δύο άρθρα το χθεσινό ”που οδηγεί η αποχριστιανοποίηση της Ευρώπης;;;” και το παρόν ” ο Χριστιανισμός στην Ευρώπη και το μέγα διακύβευμα ” είναι φιλοσοφικές και υπαρξιακές συζητήσεις αδύναμων ανθρώπων , που χωρίς πίστη σε Θεό φοβούνται ότι δύσκολα θα επιβιώσουν με τον ουμανισμό και τον υλισμό οι οποίοι μετά την Αναγέννηση ”σάρωσαν ” αλλά δεν εξαφάνισαν και ούτε θα εξαφανίσουν τον Χριστιανισμό , ο οποίος -μόνον αυτός – εξασφαλίζει το ιερό στοιχείο .
  Σαυτό το ιερό στοιχείο ο κόσμος χάθηκε και ανανεώθηκε . Η αρχαία Ιστορία είναι η Ιστορία της Αιγύπτου ,της Περσίας της Ελλάδος και της Ρώμης .Η σύγχρονη Ιστορία είναι μόνο η Ιστορία του Χριστιανισμού και αλίμονο στις Χώρες που θα αποχριστιανοποιηθούν .
  Εβάλετο κα θα βάλλεται ο Χριστιανισμός ,αλλά θα επανέλθει δια τον φόβον των λαών της Δύσης . Τώρα πια δεν θα είναι η θρησκεία των αλιέων ,αλλά φωτισμένων διαδικτυακών ιεροκηρύκων ,με προτροπή πιστών αρχόντων, οι περισσότεροι από τους οποίους μετά την κατάρρευση του Κομμουνισμού του 1989 πίστεψαν και αγωνίζονται να τον ξεπεράσουν με τον καταναλωτισμό ,τον δικαιωματισμό και την ”δολοφονία των συνειδήσεων” όλων των ιερωμένων ,-στην Ελλάδα μας τον μοναδικό μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο-. από τους οποίους πολλοί επεδίωξαν και επιδιώκουν να ”υπαλληλοποιηθούν” και να εκκοσμικευθούν- σημεία των καιρών και αυτοί -.
  ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι για 116 χρόνια (726-842) είχαμε την εικονομαχία στην Ορθοδοξία και στην Δύση τις Μεταρρύθμιση και Αντιμεταρρύθμιση αλλά και στη συνέχεια τους μοναδικούς σε αρχιτεκτιονική και καλαισθησία καθεδρικούς ναούς με άρχοντες που εκκληισιάζονταν και χρηματοδοτούσαν Μπαχ και Χέντελ για Ορατόρια και ψαλμωδίες ,ενώ στην Ελλάδα μας ξωκκλήσια σε κάθε βράχο των θαλασσών μας και τον φάρο της Ορθοδοξίας το Άγιο Όρος.
  ΤΕΛΟΣ ,αγαπητοί συνομιλητές της ”τηλεόρασης” των ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΩΝ,εγγίζει τα όρια του λαϊκισμού να υποστηρίζετε ότι η σημερινή Ελληνορθόδοξη Ελλάδα μας θα αφαιρέσει τον Σταυρό από το θυρεό. Κίνδυνος για την Ελλάδα μας και την Ευρώπη μας είναι οι αθεϊστικές και υλιστικές κοσμοθεωρίες που δημιουργούν αμφιβολίες για τον Χριστιανισμό και όταν καταφέρνουν να εκλέγουν και κυβερνήσεις δημιουργούν και φθοροποιές πρακτικές κυρίως στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων.
  Υ.Γ Ο άνθρωπος εκ φύσεως αντιστέκεται σε ο,τιδήποτε σημαίνει λήθη για να μπορεί να συγκρίνει το παρελθόν με το παρόν και σαυτήν την σύγκριση ο Χριστιανισμός θριαμβεύει και είναι θέμα χρόνου να θριαμβεύσει και πάλι . ΘΑΡΣΕΙΤΕ.
  ”Σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν ”.

 3. Αγαπητέ Σ.Α.Ν.
  μιά ανάγνωση των άρθρων 27, 28 του ισχύοντος Ελληνικού συντάγματος αρκεί να πεισθείτε ότι η προοπτική που χαράζεται είναι η διάλυση του Ελληνικού κράτους και ενσωμάτωσή του σε υπερεθνικούς οργανισμούς. Μέσα σε αυτούς τους οργανισμούς είναι πολύ πιθανόν να αφαιρεθεί και ο σταυρός από τον θυρεό.

 4. Αγαπητέ κ. Σ.Α.Ν.,
  χρόνια πολλά και ευλογημένα! Εύχομαι υγεία και ειρήνη στον κόσμο (μέρες που ‘ναι)!

  Σας ευχαριστώ για το σχόλιο. Μία καλοπροαίρετη παρατήρηση εκ μέρους μου:

  Γράφετε ότι ” τα δύο άρθρα το χθεσινό ”που οδηγεί η αποχριστιανοποίηση της Ευρώπης;;;” και το παρόν ” ο Χριστιανισμός στην Ευρώπη και το μέγα διακύβευμα ” είναι φιλοσοφικές και υπαρξιακές συζητήσεις αδύναμων ανθρώπων…¨

  Εάν αναφέρεσθε στον υποφαινόμενο ως “αδύναμο άνθρωπο”, προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να αποδεχθώ αυτόν τον χαρακτηρισμό. Προβληματίζομαι και ανησυχώ για το υπαρξιακό μέλλον της Ελλάδας -το οποίον δεν το θεωρώ δεδομένο- και γιαυτό προσπάθησα να δω, με αφορμή βεβαίως το άρθρο του κ. Σαββίδη που ευγενικώς μας φιλοξενεί, την κατάσταση του χριστιανισμού στον ευρύτερο γεωπολιτικό χώρο όπου υποτίθεται ότι ανήκουμε, δηλαδή στην Δύση. Οπότε, αν η αγωνία για τον τόπο συνιστά αδυναμία, ναι πράγματι είμαι αδύναμος.
  Από την άλλη γράφετε: “Εβάλετο κα θα βάλλεται ο Χριστιανισμός ,αλλά θα επανέλθει δια τον φόβον των λαών της Δύσης.” Εδώ προκύπτει μία αντίφαση με την προηγούμενη διατύπωσή σας. Τελικά ο φόβος έναντι της αλλοίωσης της ευρωπαϊκής ταυτότητας είναι εύλογος και ικανός να ξυπνήσει τα κοιμισμένα ευρωπαϊκά ανακλαστικά ή είναι δείγμα ολιγοπιστίας, άρα είναι περιττός;

  Εν πάση περιπτώσει, το άρθρο έχει γραφεί υπό εθνικό πρίσμα. Πιστεύω ότι στην ίδια την Ελλάδα η Ορθοδοξία έχει πολύ ισχυρές ρίζες και παρά τις επιμέρους επιθέσεις που δέχεται, θα επιβιώσει, αρκεί βέβαια να επιβιώσει και το ελληνικό έθνος βιολογικά -σημειωτέον ότι η δημογραφία μας καταρρέει. Όσον αφορά την χριστιανική ταυτότητα στην Δύση, αυτή με ενδιαφέρει πρωτίστως ως εργαλείο ενίσχυσης ευρωπαϊκών συμμαχιών κατά της Τουρκίας και υπέρ της χώρας μας (όχι ένεκεν φιλελληνισμού, αλλά λόγω ταύτισης των συμφερόντων μας, Δυτικών και Ελλήνων). Γιαυτό αναφέρθηκα στην ναυμαχία της Ναυπάκτου, η οποία αν και δεν απελευθέρωσε τους Έλληνες, πάντως εστόρεσε την δύναμη των Τούρκων στην Μεσόγειο θάλασσα.

  • Και εγώ κ. ΣΑΝ ομολογώ πως είμαι εξαιρετικά αδύναμος άνθρωπος. Προσβλέπω, λοιπόν, σε δυναμικές παρουσίες σαν τις δικές σας, Έρρωσο.

 5. ΟΧΙ κ.Φερώνυμε δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να αφαιρεθεί από τον τον επίσημο θυρεό μας ο σταυρός. Αν ποτέ βγει -στην πολιτική ποτέ μη λες ποτέ-δεν θα τον ”βγάλουν” οι υπερεθνικοί οργανισμοί ,αλλά οι αριστεροσοσιαλιστές πρωθυπουργοί μας -όπως ο κ.Σημίτης, που κατήργησε την αναγραφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες ,ενώ θα μπορούσε να την κάνει προαιρετική -.
  Η Ε.Ε ας πούμε αρκείται στην ανάρτηση δίπλα από τις εθνικές σημαίες των κρατών-μελών της και της δικής της.
  Εδώ -ορκίζομαι που λένε- πως αν τολμήσει ελληνική κυβέρνηση να αφαιρέσει τον σταυρό από τον θυρεό θα πέσει ”με πάταγο’ την επομένη και λυπάμαι που ο κ.Καλεντερίδης -ηλικίας και προτέρας επαγγελματικής του προυπηρεσίας ΕΝΕΚΕΝ -δεν επείσθη στη συζήτηση από την παρομοία με την δική μου άποψη για τον σταυρό του θυρεού του πρέσβη επί τιμή κ. Κανέλλου .
  Ο κ.Δένδιας δεν εκπροσωπεί στα ”ευχετήρια μπιλετάκια” του την Ελληνική Δημοκρατία.
  Να μη τον ψηφίσουν οι ψηφοφόροι του , πολύ απλά .
  Υ.Γ Δεν συμφωνείτε ότι τέτοια αντιπολιτευτικά επιχειρήματα για εθνικά θέματα γελοιοποιούν όσους αντιπολιτεύονται την σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, Παρατάξεως που διατηρεί όταν κυβερνά ατόφια σχεδόν την παράδοση των 200 χρόνων του νέου μας κράτους;;;

 6. Αγαπητέ κ.Ανδρέα Χουμανώφ ,ευχαριστώ για την απάντηση σας .
  Επανέρχομαι με δύο διευκρινίσεις . Το αδύναμο αναφέρεται σε όσους συνειδητούς Ελληνορθόδοξους χριστιανούς ανησυχούν και απελπίζονται γιατί δεν πιστεύουν ότι ”τα αδύνατα παρά τοις ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ” ,πράγμα που επισυμβαίνει με τον εκλεκτό του Χριστού Ελληνισμό -(ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του ανθρώπου-είπε όταν είδε τους Έλληνες) εδώ και 2000 χρόνια , ο οποίος Ελληνισμός όχι μόνο επιβιώνει αλλά πρωτοστατεί παγκοσμίως και αυτό ως ανεξήγητο γεγονός είναι ΘΑΥΜΑ ΜΕΓΑ ,που δεν μπορεί να το εξηγήσει καμιά επιστήμη και κανένας σοβαρός λειτουργός της.
  Η Ελλάδα μας θα ζήσει ,αρκεί να το θέλουν ο ιελληνορθόδοξοι κάτοικοί της ,που δυστυχώς μειώνονται -με ευθύνη κυρίως της Ιεραρχίας και των λοιπών ιερωμένων ,αλλά και των αριστεροσοσιαλιστών πολιτικών ,που κατείχαν και διεκδικούν την εξουσία.
  Η Ε.Ε -γιατί αυτή με τις ΗΠΑ μας ενδιαφέρουν-ουδέποτε θα θυσιάσει πια Ελλάδα και Κύπρο (με τα τόσα ενεργειακά αποθέματα -στης ενεργειακής κρίσης τον καιρό δε – και τον τουριστικό παράδεισο του Αιγαίου και προσέτι , γιατί όλοι οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι η Τουρκία είναι Ασία και έχει τόσα εθνικά και εσωτερικά προβλήματα ,τα οποία θα κληρονομήσουν και τα οποία δεν θα μπορούν να διαχειριστούν ,πέραν των αλλοθρήσκων ‘ευρωπαίων” Τούρκων , που θα την κατακλύσουν . Απλώς τώρα- εκτιμώ- πως την περιμένουν ”στην γωνία ”να απλώσει πρώτη το χέρι της στην Ελλάδα και γιαυτό ”τα βάζει -καιρό τώρα- με την Ε.Ε και τις ΗΠΑ.
  Νομίζω ,τέλος, ότι αναφερόμενοι στον Χριστιανισμό δεν χωρούν εξωθρησκευτικές απόψεις με εθνικό πρίσμα.
  Ευχαριστώ πολύ για τις θερμές χριστουγεννιάτικες ευχές σας .Τις ανταποδίδω με την ίδια αδελφική διάθεση .
  Υ.Γ Όπως είδατε επωφελήθηκαν οι ευρωσκεπτιστές από το χθεσινό σχόλιό σας ,που σήμερα αναρτήθηκε – καλώς – και ως άρθρο- και μου έδωσε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε και σήμερα απόψεις .
  ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο Κ.ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ”ΤΟ ΒΗΜΑ” .

 7. Κύριε Σ.Α.Ν. ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινίσεις.
  Είθε η αισιοδοξία σας να δικαιωθεί και να σωθεί ο Ελληνισμός. Πιστεύω και εγώ σε μία τουλάχιστον κατηγορία θαυμάτων (η “πανουργία της ιστορίας” που αναφέρει συχνά ο Γιώργος Καραμπελιάς) και δεν θέλω να μεμψιμοιρώ. Διευκρινίζω επίσης ότι δεν ανήκω στους ευρωσκεπτικιστές, δηλαδή δεν θέλω να αποχωρήσει η Ελλάδα από την Ε.Ε., ούτε επιθυμώ την διάλυση της τελευταίας. Απλώς οι παθογένειες της Ευρώπης δεν μπορούν να με αφήσουν αδιάφορο.

  Χρόνια πολλά και πάλι! Ο διάλογος μαζί σας είναι πάντα ενδιαφέρων.

 8. Αγαπητές Ανιχνεύσεις -κύριε Σαββίδη και εσείς είστε δυνατός -περισσότερο ίσως από μένα- ,αλλά δειλιάζετε ενίοτε σαν τον μαθητή του Χριστού Πέτρο, όταν άρχισε να βυθίζεται στα κύματα ή παρασύρεστε από το άγχος άλλων γιατί το άγχος μεταδίδεται ευκολότερα της αισιοδοξίας.
  Η παρουσία μου θα μπορούσε να σας βοηθήσει -ως αρχηγό- επιτελικά-
  Καλή χρονιά και χρόνια πολλά -ευχαριστώ σας.

 9. Αγαπητέ κύριε Ανδρέα Χουμανώφ η ευγενική σας απάντηση στο σχόλιο μου , με ”αναγκάζει” να σας απαντήσω ευχαριστώντας σας.
  Όντας παιδί του καλουμένου εμφυλίου -τότε αλλιώς τον έλεγαν οι πάντες-είδα το ανταρτόπληκτο χωριό μου-κάπου στον Έβρο- και αργότερα όλη την Ελλάδα μας σε μια 15ετία να ”μεταμορφώνεται” στην ύπαιθρο στις πόλεις και στην πρωτεύουσα -την ελληνική δραχμή σαν το ισχυρότερο νόμισμα μετά το ελβετικό-και τους Έλληνες πνευματικούς ανθρώπους να δημιουργούν την μοναδική 10ετία πολιτισμού 1955-65 με Νόμπελ Λογοτεχνίας και Όσκαρ μουσικής και το 1979 -30 χρόνια μετά την λήξη του εμφυλίου σπαραγμού που γλύτωσε η Ελλάδα μας από την κοιμμουνιστοποίηση και ”αθεϊοποίηση”της-, να γίνεται δεκτή στην τότε ΕΟΚ και να εξαιρεί από την ευρωπαϊκή ομογενοποίηση το Αγιώνυμο Όρος μας , που συνεχίζει χίλια τόσα χρόνια να είναι ο Φάρος της Ορθοδοξίας και να προσελκύει αλλόθρησκους αναχωρητές και να διδάσκει υπομονή και αισιοδοξία.
  ΚΑΙ μετά είδαμε όλοι μια προσπάθεια όχι μόνο αποχριστιανοποίησης ,αλλά και αφελληνισμού και αποϊστορικοποίησης των Ελλήνων της Μεταπολιτεύσεως -για καθαρά κομματικοπολιτικές σκοπιμότητες – που δυστυχώς συνεχίζονται και δεν αγγίζονται -.
  ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΠΕΙΡΩΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ- ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ(ΝΑΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ) ,ΓΙΑΥΤΟ ”ΟΠΙΣΘΕΝ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΤΗΝ ΒΡΥΣΟΜΑΝΑ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ .
  ΟΙ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ-ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε.- ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ. ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΗ .
  Υ.Γ Να ”απαγορεύσουμε” -δια της αποβολής τους- τα ελληνικά κόμματα να αγγίζουν Θρησκεία και Παιδεία ,όπως συνέβαινε μέχρι το 1967. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ;;;
  Οι ευχές για χρόνια πολλά -και δικά σας- συνεχίζονται σε όλες τις γιορτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
31,000ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα