Ο Χουλουσί Ακάρ επικρίνει το ΝΑΤΟ που δεν βοηθά την Τουρκία – εναντίον των Κούρδων

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ιούνιος 11, 2021. Ελλάδα.

«Οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ έχουν πολεμήσει αποφασιστικά ενάντια σε τρομοκρατικές οργανώσεις σε πολλά μέρη του κόσμου, δυστυχώς δεν έχουν δείξει την ίδια αποφασιστική στάση εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης  του PKK / YPG», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ προσθέτοντας ότι «η Τουρκία έμεινε μόνη στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Ο Ακάρ παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης της Διοίκησης Αριστείας για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (DGMM / NATO MARSEC COE).

Μιλώντας στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πολυεθνικό Κέντρο Αριστείας για την Ασφάλεια στη Θάλασσα στο Μπεσίκτα, ο Ακάρ τόνισε ότι τα κέντρα αριστείας είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι των προσπαθειών μεταμόρφωσης του ΝΑΤΟ.

«Η Τουρκία είναι η χώρα του ΝΑΤΟ που επωμίστηκε το μεγαλύτερο βάρος για να ανακουφίσει τα δεινά του συριακού λαού και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι ο μόνος στρατός του ΝΑΤΟ που έχει πολεμήσει με τον DAESH. Η προσδοκία μας είναι ότι οι σύμμαχοί μας θα συνεργαστούν μαζί μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, θα αναζητήσουν λύσεις στις σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια της Τουρκίας και να μας υποστηρίξουν.

Σεβόμαστε τα σύνορα, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία όλων των γειτόνων μας. Δεν έχουμε μάτια για κανέναν, το νόμο τους, τη γη τους. Ο αγώνας μας είναι ενάντια στην τρομοκρατία, ενάντια στους τρομοκράτες », είπε.

Υπενθύμισε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Τζέιμς Όστιν χθες το βράδυ, ο Ακάρ είπε ότι η συνάντηση ήταν ανοιχτή, εποικοδομητική και θετική.

«Δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός»

Τονίζοντας ότι η Τουρκία τάσσεται υπέρ μιας ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων στην περιοχή της και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ο Ακάρ είπε χαρακτηριστικά: «Ωστόσο, είμαστε αποφασισμένοι, αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα συμφέροντά μας στη «Γαλάζια Πατρίδα» μας, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός».

Κατέληξε λέγοντας: «Η συμβολή της Τουρκίας στη συνεργασία του ΝΑΤΟ και του ΝΑΤΟ με την Τουρκία είναι πολύ βαθύτερη και πιο περιεκτική από τα F-35 και S-400».

Ihlas Haber

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα