Τακτικός Καθηγητής Πανεπιστημίου – φίρμα των media και πασίγνωστος από την εποχή του covid επιδιώκει με κάθε τρόπο να πλασαριστεί σε εκλόγιμη θέση στις επόμενες βουλευτικές εκλογές του 2027, με το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του «αυθεντία» στον τομέα του, αλλά στους επιστημονικούς κύκλους της Αθήνας, λέγονται πολλά και διάφορα για τα συγγράμματά του και την προέλευσή τους.

Για να σας βοηθήσουμε, σας λέμε ότι είναι παντρεμένος για δεύτερη φορά με κυρία, κατά πολύ νεότερή του.

Ανέθεσε λοιπόν στη νεαρή σύζυγο, να κάνει επαφές με πολιτικά πρόσωπα για να προωθήσει την υποψηφιότητά του από τώρα που είναι νωρίς.

Πολύ πρόσφατα του μετέφεραν ότι «το θέμα σου πηγαίνει πολύ καλά, από το φθινόπωρο θα αρχίσουμε να σε προβάλλουμε, συμφωνεί και ο Πρόεδρος».

Το θέμα του, όπως του είπε πολύ πειστικά η σύζυγός του «το ανέλαβε εργολαβικά, εν ενεργεία υπουργός της κυβέρνησης που σε διαφημίζει συνεχώς στον Κυριάκο!».

Οι γυναίκες ως γνωστόν σε τουμπάρουν πολύ εύκολα, αρκεί να το θέλουν.

Ο Καθηγητής ανυποψίαστος και εφησυχασμένος συνεχάρη τη νεαρή σύζυγο για την επιτυχία ενώ άρχισε να αυτοδιαφημίζεται σε όλο του τον περίγυρο και σε δημοσιογράφους ως «μελλοντικός βουλευτής και υπουργός», τρομάρα του!

Η σύζυγός από την πλευρά της, έλειπε όλο και περισσότερο από το σπίτι «για να σε βοηθήσω όσο περισσότερο γίνεται στο μεγάλο στόχο σου» όπως του έλεγε.

Πριν λίγες ημέρες όμως έγινε η ανατροπή: εν ενεργεία βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ από την βορειοελλαδική επαρχία, που ασκεί το ίδιο επάγγελμα (α, ξέχασα, λειτούργημα) με τον Καθηγητή του έβαλε τις φωνές: «ξύπνα μωρέ Καθηγητή της …αμεριμνησίας, όλη η πιάτσα σε αποκαλεί …κερατούκλη! Η γυναίκα σου σε απατά συστηματικά με τον συγκεκριμένο υπουργό που σε παραμυθιάζει περί υποψηφιότητας, χαμπάρι δεν έχεις πάρει; Άσε που εγώ, ως παλαιό μέλος της ΝΔ, μαθαίνω ότι ο Μητσοτάκης δεν έχει ιδέα για τις πολιτικές σου βλέψεις και προς τα παρόν δεν ασχολείται με αυτά! Ξύπνα, σε δουλεύουν και η σύζυγος και ο υπουργός και περνάνε μία χαρά οι δύο τους»…

Αφού άλλαξε δέκα χρώματα ο Καθηγητής έστησε τρικούβερτο καβγά με τη νεότερη σύζυγο και άρχισε επικαλούμενος την ορεσίβια καταγωγή του, να απειλεί τον υπουργό με …ξυλοδαρμούς, αποκαλύψεις και καταγγελίες.

Μετά τον καυγά και αφού η σύζυγός του τον ηρέμησε χωρίς να αρνηθεί ή να επιβεβαιώσει οτιδήποτε, του είπε: «λογικέψου, εάν τα κάνεις αυτά που λες, χάνεις κάθε ελπίδα υποψηφιότητας. Θα τα μάθει ο Μητσοτάκης που είναι συντηρητικός σε τέτοια θέματα και είσαι κομμένος εκ των προτέρων. Τέλος η πολιτική σου καριέρα πριν καν αρχίσει. Σκέψου τα αυτά…».

Ο Καθηγητής μετά από πολλή περίσκεψη και μερικά ηρεμιστικά, προσαρμόστηκε καθόσον ρεαλιστής.

Σταμάτησε τις φωνές και περιμένει τις εξελίξεις ενώ πλέον δεν κάνει κουβέντα σε κανένα.

Είπαμε, είναι μεν …κερατούκλης, αλλά τουλάχιστον δεν είναι μαρτυριάρης για να θυμηθούμε το γνωστό ανέκδοτο…

https://radar.gr/article/o-filodoxos-kathigitis-pou-einai-men-keratouklis-alla-toulachiston-den-einai-martyriaris