Ο ΥΕΘΑ Ε.Αποστολάκης ομολογεί ότι η κυβέρνηση απέτυχε στην δημιουργία συμμαχιών: «Eίμαστε μόνοι απέναντι στην Τουρκία» 

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Ο ΥΕΘΑ Ε.Αποστολάκης ομολογεί οτι η κυβέρνηση απέτυχε στην δημιουργία συμμαχιών καθώς όπως είπε «σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία είμαστε μόνοι μας»!

Τώρα πως γίνεται από τη μία πλευρά ο Α.Τσίπρα, ο Γ.Κατρούγκαλος και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης να μας μιλούν για τις “ισχυρές συμμαχίες” και από την άλλη ο ΥΕΘΑ Ε.Αποστολάκης να μας λέει πως “είμαστε μόνοι μας”;

Πώς θα πάει ο λαός σε σύγκρουση αν δεν είναι ψυχωμένος; Πώς γίνεται να τρομοκρατεί τους Ελληνες λέγοντας πως “είμαστε μόνοι μας”;

Eίπε αναλυτικά:

«Ο Ερντογάν δεν σταματά τις προκλήσεις και φαίνεται πως τα μέτρα και οι ενέργειες που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής δεν αναστέλλουν τις κινήσεις τους», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, διαμηνύοντας πως «δεν θα επιτρέψουμε να πάνε οι Τούρκοι στο Καστελόριζο», γιατί τότε «δεν θα υπάρχουν επιλογές».

Μάλιστα, όπως είπε, «σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία είμαστε μόνοι μας».

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε πως «οι προθέσεις της Τουρκίας είχαν στο πλάνο και την ελληνική ΑΟΖ.

Η εκτίμηση είναι ότι είναι τόσα τα προβλήματα που πρέπει να λύσουν που δεν φαίνεται να έχουν την πρόθεση να το πράξουν».

Απαντώντας στην ερώτηση τι θα κάνει η ελληνική πολιτική ηγεσία σε περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου, ο υπουργός Άμυνας είπε:

«Δεν μπορούμε να πούμε τι ενέργειες θα κάνουμε, αλλά δεν θα επιτρέψουμε να γίνει, γιατί τότε δεν θα υπάρχουν επιλογές».

«Αν χρειαστεί να κάνουμε κάτι, ας υπολογίζουμε ότι θα είμαστε μόνοι μας», είπε σε άλλο σημείο.

Ο κ. Αποστολάκης επανέλαβε πως ο ελληνικός στρατός είναι έτοιμος και επεσήμανε ότι «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, δεν πρέπει να ανησυχούμε. Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ προσπαθούν να σταματήσουν τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας».

Επιπλέον, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι «η αναλογία δυνάμεων έχει διαταραχθεί.

Τα χρόνια της κρίσης δημιουργήθηκαν προβλήματα, «παγώσαμε» όλα τα καινούρια προγράμματα, όμως έγινε νοικοκύρεμα. Μαζέψαμε τα κομμάτια μας και με καλή διαχείριση των χρημάτων μας και των προϋπολογισμών καταφέραμε να κρατήσουμε σε ένα καλό επίπεδο και σε μια καλή επιχειρησιακή ικανότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις»

.www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ypetha/782073_o-yetha-eapostolakis-omologei-oti-i-kyvernisi-apetyhe-stin-dimioyrgia

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τουλαχιστον ο κ. Αποστολακης δεν επικαλεσθηκε για την δηθεν ισχυροποιηση μας την Συμφωνια των Πρεσπων , την οποιαν ο ατυχης υπεστηριξε κατα την κυρωση της στην Βουλη , κατι που θα τον συνοδευει -υπερκομματικο οντα πρωην Αρχηγο ΓΕΕΘΑ και εν αποστρατεια ναυαρχο- σε ολη του την ζωη , τωρα μαλιστα που μετα τις 8 Ιουλιου δεν ειναι ουτε υπουργος και ουτε βουλευτης , αφου δεν δεχθηκε μια θεση στο ψηφοδελτιο Επικρατειας του ΣΥΡΙΖΑ , ισως γιατι θα ηταν κατω απο τον υπεργηρο κ. Βασιλη Βασιλικο , που εβγαλε την Αριστερα στην επιφανεια με το μυθιστορημα του , που εγινε και ταινια απο τον κ. Γαβρα για την δολοφονικη επιθεση κατα του βουλευτου Γρηγορη Λαμπρακη , που ως νεος ηταν στην Εθνικη Νεολαια του Μεταξα και ως βουλευτης συνεργαζοταν με την ΕΔΑ των Πασσαλιδη-Ηλιου και του οποιου Λαμπρακη ο υιος υποστηριζει τον κ. Μητσοτακη.
    Οσο για την μοναξια μας στην αντιμετωπιση της Τουρκιας ηταν αναμενομενη και γιατι το επιβεβαιωνει η λαικη παροιμια ” αν δεν εχεις νυχια να ξυθεις , μη περιμενεις να σε ξυσει αλλος” και γιατι το επεσημανε ο εθνικος μας ποιητης προ 110 και πλεον χρονια πως ”δεν ειναι ευκολες οι θυρες οταν η χρεια τες κουρταλει”.
    Απλως αιφνιασθηκαν οι Ελληνες γιαυτες τις σοβαρες εξελιξεις μετα τις συχνες επισκεψεις του κ. Τσιπρα στον κ. Ερντογαν και τις 2ωρες συζητησεις τους καθως και την διαβεβαιωση των κ.κ Τσιπρα -Καμμενου και Κοτζια οτι, υπεγραψαν την Συμφωνια των Πρεσπων για να ”πνιξουμε” την Τουρκια οταν σηκωσει κεφαλι εις βαρος της Πατριδος μας .
    Ποσο εξω επεσαν οι κακομοιροι και ποσο αγνωμονες ειναι οι σπουδαιοφανεις ξενοι φιλοι του -που τον ανεβαζαν στον 7ον ουρανο -που μεχρι και Νομπελ του υποσχοταν .
    Μια ανωριμοτητα τον διεκρινε και τον διακρινει ακομα τον κ.Τσιπρα.
    Στην επομενη 4ετια , που θα γινει και σοσιαλδημοκρατης για να επιβιωσει πολιτικα ,ισως επανελθει στο προσκηνιο γιατι οι Ελληνες εχουν κοντη μνημη .

  2. «Eίμαστε μόνοι απέναντι στην Τουρκία»

    Τι μάς λες, βρε Βαγγέλη; Πώς το κατάλαβες; Μάς ρίχνεις από τα σύννεφα! Σαΐνι καταμόναχο είσαι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα