Ο Τραμπ έφτασε στο Λονδίνο και μετά τη Μέγκαν, έβρισε και τον Δήμαρχο

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Εκατοντάδες χιλιάδες θυμωμένοι διαδηλωτές επί της υποδοχής.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Βρετανία τον Ιούλιο του 2018. Τον υποδέχθηκαν χιλιάδες διαδηλωτές – και η βασίλισσα Ελισάβετ στο Γουΐνδσορ. Αυτή τη φορά η επίσκεψη είναι τριήμερη και επίσημη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνοδεύεται από την σύζυγό του και το ζεύγος θα γίνει δεκτό από την βασίλισσα Ελισάβετ, τον πρίγκηπα Κάρολο και την Καμίλα στο παλάτι του Μπάκινγχαμ. Θα ακολουθήσει πριβέ γεύμα με την βασίλισσα και το βράδυ της Δευτέρας, ο Τραμπ και η Μελάνια θα παραστούν στο επίσημο, βασιλικό δείπνο στο Μπάκινγχαμ, από το οποίο θα απουσιάζει η συμπατριώτισά τους, Μέγκαν Μαρκλ.

Η επίσημη αιτιολογία της απουσίας της είναι η άδεια μητρότητας μετά την γέννηση του Αρτσι, αλλά όταν το έμαθε ο Τραμπ, κατά την διάρκεια συνέντευξής του στην βρετανική εφημερίδα Sun, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την δούκισα του Σάσσεξ «κακιασμένη». Αντιμέτωπος με την θύελλα αντιδράσεων που ξεσηκώθηκε, ο Αμερικανός πρόεδρος κατέφυγε σε μία από τις γνωστές διαψεύσεις του μέσω Twitter, αλλά το ηχογραφημένο απόσπασμα της συνέντευξης έκανε τον γύρο του Ιντερνετ – και του κόσμου.

STEVE PARSONS – PA IMAGES VIA GETTY IMAGES

Κι αυτός είναι μόνον ένας από τους λόγους για τους οποίους το Λονδίνο θα τον υποδεχτεί με θυμό. Ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Βρετανία προκάλεσε με την σειρά του αντιδράσεις όταν άφησε να εννοηθεί ότι το Βρετανικό Σύστημα Υγείας θα πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για εμπορικές συμφωνίες μεταξύ ΗΠΑ και Βρετανίας. Επίσης, ο πρέσβης φρόντισε να συστήσει στην βρετανική κυβέρνηση να «προσέξει» πριν συμφωνήσει με την Huawei για την συμμετοχή της στην δημιουργία του βρετανικού δικτύου 5G.

LEON NEAL VIA GETTY IMAGES
Ο υπουργός Εξωτερικών, Τζέρεμι Χάντ, επί της υποδοχής.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πριν καν πατήσει το πόδι του στο Λονδίνο, ο Τραμπ φρόντισε να επιτεθεί εναντίον του δημάρχου της πόλης, ο οποίος τον χαρακτήρισε «φασίστα του 21ου αιώνα».

«Ο Σαντίκ Καν, ο οποίος έχει κάνει πολύ κακή δουλειά ως Δήμαρχος του Λονδίνου, είναι ανόητα ”κακιασμένος” απέναντι στον Πρόεδρο τηων ΗΠΑ, τον πιό σημαντικό σύμμαχο της Βρετανίας. Είναι ένας απόλυτος loser, ο οποίος θα έπρεπε να συγκεντρωθεί στην εγκληματικότητα του Λονδίνου και όχι σε μένα…»  έγραψε στο Twitter ο Τραμπ λίγο πριν το Air Force One προσγειωθεί στη Βρετανία.

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

.@SadiqKhan, who by all accounts has done a terrible job as Mayor of London, has been foolishly “nasty” to the visiting President of the United States, by far the most important ally of the United Kingdom. He is a stone cold loser who should focus on crime in London, not me……

39.8K people are talking about this
 Ο Καν απάντησε μέσω εκπροσώπου του, χαρακτηρίζοντας «παιδαριώδεις» τις προσβολές του Τραμπ.
«Ο Σαντίκ αντιπροσωπεύει τις προοδευτικές αξίες του Λονδίνου και της χώρας μας και προειδοποιεί ότι ο Ντόναλντ Ντραμπ είναι το πιο ενεργό παράδειγμα της αυξανόμενης ακροδεξιάς απειλής σε όλο τον πλανήτη, που θέτει σε κίνδυνο τις βασικές αξίες που έχουν ορίσει τις φιλελεύθερες δημοκρατίες μας εδώ και 70 χρόνια».

DANIEL LEAL-OLIVAS VIA GETTY IMAGES

Η επίσκεψη Τραμπ συμπίπτει με τον εορτασμό της 75 επετείου της D- Day, της συμμαχικής απόβασης στην ακτή της Νορμανδίας στις 6 Ιουνίου του 1944, με επικεφαλής τον Αμερικανό Αρχιστράτηγο Αϊζενχάουερ.

Τον Αμερικανό πρόεδρο αναμένεται να υποδεχθούν εκατοντάδες χιλιάδες θυμωμένοι διαδηλωτές, τόσο στο Λονδίνο, όσο και στα άλλα μέρη τα οποία πρόκειται να επισκεφτεί.

DAN KITWOOD VIA GETTY IMAGES
Ο  Αμερικανός Πρόεδρος, σπάζοντας την παράδοση, δεν θα μείνει στο παλάτι του Μπάγκιγχαμ λόγω των συνεχών ανακαινίσεων αλλά στην κατοικία του Αμερικανού πρέσβη στο κεντρικό Λονδίνο.

SIMON DAWSON/REUTERS
Ο πρίγκηπας Κάρολος ετοιμάζεται να υποδεχθεί το ζεύγος Τραμπ στο παλάτι του Μπάκινγχαμ.

Η απερχόμενη πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, ελπίζει ότι η επίσκεψη θα ενισχύσει τις σχέσεις Λονδίνου και Ουάσιγκτον ενόψει Brexit, αλλά ο συγκάτοικός της στην Ντάουνιγκ Στριτ, ο περίφημος Λάρι, δεν συμφωνεί καθόλου.

Larry the Cat@Number10cat

Starting to think we should build a wall…https://www.bbc.co.uk/news/uk-48020410 

The Queen with Donald Trump at Windsor on 13 July 2018

Donald Trump set for state visit in June

The US president and Melania Trump will be guests of the Queen and attend a D-Day event in Portsmouth.

bbc.co.uk

1,088 people are talking about this
NewsroomHuffPost UK
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα