Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί ΑκάρΑκάρ: Ρωσία και Τουρκία συμφώνησαν στα περισσότερα ζητήματα για την Ιντλίμπ

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis

Η Μόσχα και η Άγκυρα προχώρησαν σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, βάζοντας προσωρινά τέλος στην κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των τουρκικών και των συριακών στρατευμάτων στην Ιντλίμπ και ξεκινώντας κοινές στρατιωτικές περιπολίες στην περιοχή.

Τη συμφωνία της τουρκικής αντιπροσωπείας με τη ρωσική στα περισσότερα ζητήματα για την Ιντλίμπ, έκανε γνωστή ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

«Οι διαπραγματεύσεις με τη ρωσική αντιπροσωπεία συνεχίζονται, καταλήξαμε να συμφωνήσουμε στα περισσότερα θέματα, η στρατιωτική μας παρουσία στην Ιντλίμπ συνεχίζεται, η αποχώρηση δεν συζητείται», δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, όπως μετέδωσε ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NTV.

Η Άγκυρα και η Δαμασκός βρέθηκαν σε σύγκρουση στην περιοχή στις αρχές του έτους, όταν ο Συριακός Στρατός πραγματοποίησε επιθέσεις ενάντια στους τζιχαντιστές της Ταχρίλ αλ-Σαμ στην Ιντλίμπ, σκοτώνοντας 36 Τούρκους στρατιώτες που βρίσκονταν κοντά στους τρομοκράτες.

Η Τουρκία ισχυρίστηκε ότι ο στρατός της Συρίας γνώριζε τις θέσεις τους και, σύμφωνα με τον Ακάρ, η αντεπίθεση που εξαπέλυσαν είχε εξουδετερώσει 300 Σύρους στρατιώτες και αρκετά τεθωρακισμένα οχήματα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατάφεραν να διαπραγματευτούν την κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια συνομιλιών τους στο Κρεμλίνο.

Η κατάσταση στην περιοχή έχει έκτοτε σχετικώς ηρεμήσει.

Πηγή: Σπούτνικ

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα