Η αποκλιμάκωση στο Αιγαίο σ’ ότι αφορά στον τουρκικό στόλο είναι γεγονός. Δεν ισχύει το ίδιο για τον τουρκικό αλιευτικό στόλο που παραμένει δυτικά των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα 31 τουρκικά αλιευτικά σκάφη έπλεαν δυτικά της Λέσβου και της Χίου. Ίσως κάποιοι να θεωρούν ακόμη ασήμαντη την παρουσία τους. Θα τους υπενθυμίσουμε ότι η μαζική είσοδος των τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο, έγινε τρία 24ωρα πριν αρχίσει η μαζική έξοδος του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο. Θα επαναλάβουμε ότι δεν είναι μυστικό ότι πολλά από τα τουρκικά αλιευτικά που πλέουν στο Αιγαίο έχουν άλλες αποστολές και αυτό έχει επιβεβαιωθεί στο παρελθόν από τις ελληνικές αρχές. Συνεπώς ας μην υποτιμούμε την παρουσία τους.
Επιπλέον η μαζική παρουσία τουρκικών αλιευτικών στην καρδιά του Αιγαίου είναι μια αποτύπωση του χάρτη της “Γαλάζιας Πατρίδας” και μια “προετοιμασία” για τα σχέδια συνεκμετάλλευσης που πολλοί φίλοι μας οραματίζονται. Πρώτοι και καλύτεροι οι Γερμανοί.

https://www.militaire.gr/o-toyrkikos-stolos-apochorei-alla-ochi-kai-ta-toyrkika-alieytika-31-dytika-lesvoy-chioy-se-quot-prova-synekmetalleysis-quot/