Στο Μέγαρο Μαξίμου σήμανε συναγερμός από τις πρωϊνές δηλώσεις του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Αντιναύαρχου ε.α Αλέξανδρου Διακόπουλου. Δεν είπε κάτι που δεν το γνωρίζουμε όλοι οι κ.Διακόπουλος ,οι δηλώσεις του οποίου στο Open, ήταν ειλικρινέστατες. Αλλά αυτή τη περίοδο η ειλικρίνεια δεν είναι κάτι που εκτιμάται, ειδικά στα ελληνοτουρκικά. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι σοβαρότερο ο ΥΠΕΞ της χώρας να καλεί την Τουρκία να αποσύρει το Oruc Reis από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και κυβερνητικοί βουλευτές και ευρωβουλευτές να επιμένουν από τα τηλεοπτικά παράθυρα ότι δεν πλέει σε περιοχή ελληνικών συμφερόντων.

Ο κ.Διακόπουλος έκανε διευκρινιστική δήλωση ,προφανώς για να κοπάσει η θύελλα στο Μαξίμου. Η δήλωση:

«Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής, αναφορικά με τις πρωινές μου δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Καταρχάς, σημείωσα ότι δεν θα αναφερθώ στην τακτική κατάσταση και ότι αυτή δεν είναι η αρμοδιότητά μου.

Ως εκ τούτου, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η αναφορά μου αφορούσε “προσπάθεια” ερευνών, σύμφωνα και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, όχι όμως, “πραγματοποίηση”, με προφανή στόχο την επίδειξη σημαίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX.

Διευκρίνισα επίσης πως επιχείρησε να διεξάγει έρευνες και διέκοψε, εφόσον εξαρχής ο πραγματικός στόχος της Τουρκίας δεν ήταν η πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών. Η Ελλάδα έχει τη στρατηγική και διπλωματική πρωτοβουλία και διαμορφώνει τις εξελίξεις με τις κινήσεις της».

https://www.militaire.gr/o-symvoylos-asfaleias-dieykrinizei-gia-tin-paradochi-ton-ereynon-apo-to-oruc-reis/