ε «θέση μάχης» βρίσκονται οι καναλάρχες καθώς μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πλειστηριασμού των περιουσιακών στοιχείων της Τηλέτυπος, ιδιοκτήτριας εταιρείας του τηλεοπτικού σταθμού Μέγκα.

Οι τράπεζες δεν αποκλείουν ο πλειστηριασμός να έχει ολοκληρωθεί ακόμα και τον Μάρτιο.

Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες υπάρχει αύξηση του ενδιαφέροντος για το «φιλέτο», από τα περιουσιακά στοιχεία του Mega, τηνταινιοθήκη και το σήμα του Μεγάλου καναλιού και δευτερευόντως για τα υπόλοιπα.

Σύμφωνα με το Secret των Παραπολιτικών, το πιο ζωηρό ενδιαφέρον προέρχεται από τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Open, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος επενδύει πάρα πολλά στην απόκτηση του Mega. Απολύτως λογικό, αφού σε μια τέτοια περίπτωση θα ενίσχυε κατά πολύ το πρόγραμμά του, που μέχρι και σήμερα το OPEN TV κινείται σε χαμηλά τηλεθέασης, πράγμα που προβληματίζει τον επιχειρηματία.

Ενδιαφέρον όμως υπάρχει και από άλλους επιχειρηματίας. Όπως λέγεται και ο μεγαλομέτοχος των τηλεοπτικών σταθμών Alpha και Star, Γιάννης Βαρδινογιάννης, είναι έτοιμος να διεκδικήσει την ταινιοθήκη και το σήμα του Μεγάλου Καναλιού. Ο ίδιος γνωρίζει από πρώτο χέρι το συγκεκριμένο προϊόν και θεωρεί ότι σε περίπτωση που καταφέρει να αποκτήσει την ταινιοθήκη, θα μπορέσει να ενισχύσει περαιτέρω τα δύο κανάλια που ήδη διαθέτει.

Κλειστά τα χαρτιά του για το θέμα αυτό κρατά ο ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1, Θοδωρής Κυριάκου.

Την πρόθεσή του να συμμετάσχει στη διαδικασία πλειστηριασμού των περιουσιακών στοιχείων της Τηλέτυπος έχει εκφράσει και ο εφοπλιστής Ευάγγελος Μαρινάκης, ο οποίος έχει καταθέσει φάκελο στο ΕΣΡ, διεκδικώντας τη μία από τις δύο «ορφανές» τηλεοπτικές άδειες.

europost.gr