Δεκέμβριος 28, 2023. Ελλάδα.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις φέρεται να χτύπησαν ένα ουκρανικό τρένο που μετέφερε το αμερικανικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Patriot.

Σύμφωνα με το κανάλι στο Telegram,  “Military Business”, όπως δημοσιεύει τουρκική ενημερωτική πύλη, το συγκρότημα Patriot Air Defense είχε προγραμματιστεί να μεταφερθεί από το Χέρσον σε άλλο τομέα του μετώπου.

Δεν έγινε καμία επίσημη δήλωση σχετικά με το περιστατικό και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε τους ισχυρισμούς.

Ανώνυμες πηγές του «Military Business», ισχυρίστηκαν ότι η επίθεση στο τρένο ήταν οδυνηρή για τη διοίκηση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και ανάγκασε τον Ουκρανό Πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι να ηχογραφήσει βίντεο, καθώς η ουκρανική πλευρά διέδωσε ότι είναι ψευδείς οι πληροφορίες για την επίθεση.

Στις ειδήσεις σημειώθηκε επίσης ότι η επίθεση δεν έγινε μόνο στο στρατιωτικό τρένο, αλλά και στο σημείο προσωρινής φιλοξενίας Ουκρανών στρατιωτών και ξένων στρατιωτικών εκπαιδευτών.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, ως αποτέλεσμα της επίθεσης, σκοτώθηκαν σχεδόν 40 στρατιώτες, μεταξύ των οποίων 4 στρατιωτικοί εκπαιδευτές από την Αγγλία.

Προηγουμένως είχε ανακοινωθεί ότι ρωσικά βομβαρδιστικά Su-25SM επιτέθηκαν σε μονάδες πεζικού και αμυντικά φρούρια των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην κατεύθυνση του Κρασνολιμάνσκ.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η πτήση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος και ταχύτητα 900 χλμ./ώρα. Κατευθυνόμενοι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν κατά μήκος μιας τροχιάς που τα αμυντικά συστήματα δεν μπορούσαν να εντοπίσουν, καταλήγει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team