Ο Ραΐσι ακυρώνει το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Τουρκία

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

ΤΕΧΡΑΝΗ, 03 Ιανουαρίου (MNA) – Μετά τις τρομοκρατικές εκρήξεις στο Κερμάν, ο πρόεδρος Ραϊσι ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Τουρκία για να παρακολουθήσει προσωπικά το περιστατικό.

Μετά το τρομοκρατικό επεισόδιο στο Κερμάν, το οποίο οδήγησε στο μαρτύριο μεγάλου αριθμού συμπατριωτών μας, ο πρόεδρος Raeisi ακύρωσε το ταξίδι του στην Τουρκία για να παρακολουθήσει προσωπικά αυτό το θέμα, ανακοίνωσε ο Mohammad Jamshidi, αναπληρωτής διευθυντής πολιτικών υποθέσεων στο γραφείο του προέδρου την Τετάρτη βράδυ εκτιμώντας την πρόσκληση του Τούρκου Προέδρου.

Αυτό το ταξίδι θα γίνει σε άλλη κατάλληλη στιγμή, πρόσθεσε ο Jamshidi. Νωρίτερα την Τετάρτη, πηγές των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ιρανός πρόεδρος Σεγιέντ Εμπραχίμ Ραεΐσι θα αναχωρήσει για την Άγκυρα, την πρωτεύουσα της Τουρκίας το πρωί της Πέμπτης.

Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στις καταστάσεις στη Γάζα και τη Συρία καθώς και στους διμερείς δεσμούς. Αυτό συμβαίνει ενώ η προγραμματισμένη επίσκεψη του Ραΐσι στα τέλη Νοεμβρίου αναβλήθηκε λόγω των αντικρουόμενων χρονοδιαγραμμάτων των υπουργών Εξωτερικών των δύο περιφερειακών δυνάμεων, είπε επίσης ο αξιωματούχος. Εκείνη την εποχή, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας βρισκόταν στη Νέα Υόρκη ως μέρος μιας «ομάδας επαφής» μουσουλμανικών χωρών στη Γάζα.

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα