Ο πρόεδρος της Ρουμανίας ζήτησε από τον Ζελένσκι να αναγνωρίσει τη ρουμανική μειονότητα

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

 

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις ζήτησε από τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι να αναγνωρίσει τη ρουμανική μειονότητα στην Ουκρανία.

Την Τετάρτη, ο Γιοχάνις είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι, στον οποίο μετέφερε ότι «ο νέος νόμος για τις εθνικές μειονότητες έχει δημιουργήσει ανησυχία και δυσαρέσκεια στο επίπεδο των ρουμανικών αρχών» και του ζήτησε να επιλύσει την κατάσταση, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της ρουμανικής Προεδρίας.

«Ο Πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του για τις  συνεχιζόμενες επιθέσεις του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικούς στόχους και ζωτικής σημασίας υποδομές της Ουκρανίας, που αποτελούν εγκλήματα πολέμου σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, και καταδίκασε σθεναρά τις συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας, οι οποίες έχουν αφήσει την Ουκρανία στο σκοτάδι και στο κρύο.

Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας υπενθύμισε τη συνεπή και πολυδιάστατη υποστήριξη που παρέχει η χώρα μας, τόσο μέσω της άμεσης βοήθειας, της στήριξης των προσφύγων, της παροχής γεννητριών, αντίστοιχα της διευκόλυνσης της διαμετακόμισης σιτηρών, όσο και της υποστήριξης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Ουκρανίας, της υιοθέτησης κυρώσεων κατά της Ρωσίας και, αντίστοιχα, ενεργειών που στοχεύουν στη διεθνή απομόνωση της Ρωσίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος Γιοχάνις επανέλαβε το γεγονός ότι η Ρουμανία θα συνεχίσει να δρα για να βοηθά την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό, όσο χρειαστεί.

Ο Πρόεδρος της Ρουμανίας αναφέρθηκε εκτενώς στον πρόσφατο νόμο για τις εθνικές μειονότητες που ενέκρινε η Ουκρανία, ο οποίος προκάλεσε ανησυχία και δυσαρέσκεια στις ρουμανικές αρχές και στους εκπροσώπους της ρουμανικής κοινότητας στην Ουκρανία.

Ο Γιοχάνις ζήτησε από τον Ζελένσκι να βρει γρήγορα λύσεις για την αντιμετώπιση και την επίλυση αυτών των ανησυχιών.

Υπό αυτή την έννοια, οι δύο Πρόεδροι συμφώνησαν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών θα έχουν συζητήσεις για τη διμερή επίλυση των εν λόγω ζητημάτων, γράφει η ρουμανική Digi24.

https://www.echedoros-a.gr

 

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
30,500ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα