Φεβρουάριος 19, 2024. Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα ανακοίνωσε, τη Δευτέρα το βράδυ, την απόσυρση του πρεσβευτή της χώρας του από το ισραηλινό κράτος, σύμφωνα με επείγουσες ειδήσεις που μεταδόθηκαν από το Cairo News Channel.

Ο σύμβουλος του προέδρου της Βραζιλίας, Σέλσο Αμορίμ, δήλωσε ότι η απόφαση του Ισραήλ να θεωρήσει τον Πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα ως “persona non grata” είναι «γελοία».

“Αυτό είναι γελοίο”, ανέφερε η πύλη ειδήσεων G1, σύμφωνα με τον Αμορίμ. “Αυξάνει την απομόνωση του Ισραήλ. Προς το παρόν, το Ισραήλ δεν αναζητείται”.

Χθες, Κυριακή, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου θεώρησε ότι «οι δηλώσεις του προέδρου της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία εναντίον Παλαιστινίων αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας και ότι τους κάνει ό,τι έκανε ο Χίτλερ στους Εβραίους κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι ντροπιαστικές και ξεπερνά την κόκκινη γραμμή».

Ο Νετανιάχου είπε στην πλατφόρμα «Χ»: «Οι δηλώσεις του Βραζιλιάνου προέδρου είναι ντροπιαστικές και επικίνδυνες και αυτή είναι μια προσπάθεια να βλάψει τον εβραϊκό λαό και το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραήλ Κατς είχε προηγουμένως ανακηρύξει τον Πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα persona non grata επειδή παρομοίαζε τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας με το Ολοκαύτωμα.

The Hellenic Information Team