Το Πεντάγωνο μπορεί να αφήσει τα drones με Τεχνητή Νοημσύνη να σκοτώνουν ανθρώπους αυτόνομα: Έκθεση

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Τ
Μη επανδρωμένα αεροσκάφη (Στρατός των ΗΠΑ/Απελευθέρωση)
08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 TIMOTHY FRUDD
Μια πρόσφατη έκθεση υποδηλώνει ότι η ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών με τεχνητή νοημοσύνη που είναι ικανά να λαμβάνουν αυτόνομες αποφάσεις σχετικά με το αν θα σκοτώσουν ανθρώπινους στόχους, γίνεται πραγματική πιθανότητα.

Οι New York Times ανέφεραν πρόσφατα ότι θανατηφόρα αυτόνομα όπλα ικανά να επιλέγουν στόχους μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης αναπτύσσονται επί του παρόντος σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και η Κίνα.

Σύμφωνα με το Business Insider, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών με τεχνητή νοημοσύνη, που περιγράφονται επίσης ως «ρομπότ δολοφόνων», θα μπορούσε να παρουσιάσει σοβαρό κίνδυνο, καθώς αυτόνομα μηχανήματα θα μπορούσαν τελικά να λάβουν θανατηφόρες αποφάσεις χωρίς επαρκή ανθρώπινη επίβλεψη.

Οι New York Times ανέφεραν ότι πολλές κυβερνήσεις ασκούν πιέσεις στα Ηνωμένα Έθνη για να εγκριθεί ένα δεσμευτικό ψήφισμα που θα περιόριζε τη χρήση drones δολοφόνων τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ, η Ρωσία, η Αυστραλία και άλλα κράτη αντιστάθηκαν στην ιδέα ενός δεσμευτικού ψηφίσματος.

«Αυτό είναι πραγματικά ένα από τα πιο σημαντικά σημεία καμπής για την ανθρωπότητα», δήλωσε στους New York Times ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Αυστρίας για το θέμα των drones με τεχνητή νοημοσύνη, Alexander Kmentt. «Ποιος είναι ο ρόλος των ανθρώπων στη χρήση βίας — είναι ένα απολύτως θεμελιώδες ζήτημα ασφάλειας, ένα νομικό ζήτημα και ένα ηθικό ζήτημα».

Σύμφωνα με τους New York Times, το Πεντάγωνο εργάζεται επί του παρόντος για την ανάπτυξη χιλιάδων μη επανδρωμένων αεροσκαφών με τεχνητή νοημοσύνη.

Τον Αύγουστο, η Αναπληρώτρια Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Kathleen Hicks τόνισε την πρωτοβουλία του Πενταγώνου “Replicator”, η οποία περιλαμβάνει την ανάπτυξη χιλιάδων αυτόνομων οχημάτων ελεγχόμενων από AI έως το 2026 για να βοηθήσει τον αμερικανικό στρατό να “ξεπεράσει το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, που είναι η μαζικότητα”.

«Θα αντιμετωπίσουμε τη μάζα του PLA με τη δική μας μάζα, αλλά η δική μας θα είναι πιο δύσκολο να τη σχεδιάσουμε, πιο δύσκολο να χτυπήσουμε, πιο δύσκολο να νικήσουμε», είπε ο Hicks. Πρόσθεσε: «Ώρα τώρα είναι να πάμε την αυτονομία όλων των τομέων στο επόμενο επίπεδο: να παράγουμε και να προσφέρουμε ικανότητες στους πολεμιστές με τον όγκο και την ταχύτητα που απαιτείται για να αποτρέψουμε την επιθετικότητα ή να κερδίσουμε αν αναγκαζόμαστε να πολεμήσουμε».

Ο υπουργός Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Φρανκ Κένταλ δήλωσε στους New York Times ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του αμερικανικού στρατού με τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να έχουν την ικανότητα να λαμβάνουν αποφάσεις για την εκτέλεση στόχων με ανθρώπινη επίβλεψη.

«Ατομικές αποφάσεις κατά των μη ατομικών αποφάσεων είναι η διαφορά μεταξύ νίκης και ήττας – και δεν πρόκειται να χάσεις», είπε. « Δεν νομίζω ότι θα το έκαναν αυτό οι άνθρωποι που θα αντιμετωπίσουμε και θα τους έδινε τεράστιο πλεονέκτημα αν περιορίζαμε τον εαυτό μας».

Ο New Scientist ανέφερε τον Οκτώβριο ότι drones με τεχνητή νοημοσύνη έχουν αναπτυχθεί από την Ουκρανία στη στρατιωτική της απάντηση στη ρωσική εισβολή. Ωστόσο, το Business Insider ανέφερε ότι παραμένει ασαφές εάν η ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών που κινούνται με τεχνητή νοημοσύνη έχει προκαλέσει ανθρώπινα θύματα.

americanmilitarynews.com

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα