Ο Ν.Δένδιας διέψευσε τον… Ν.Δένδια για τις κυρώσεις ΕΕ σε Τουρκία – Ευθυγράμμιση με Κ.Μητσοτάκη & Βερολίνο

27/8/20 | 0 | 0 | 236 εμφανίσεις

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών χθες δήλωσε πως «Το αίτημα της Ελλάδος, είναι αίτημα προετοιμασίας, όχι επιβολής κυρώσεων. Για να είμαστε συνεννοημένοι».

«Και δε θ’ αποφασισθεί  στο Gymnich μεθαύριο, στο Βερολίνο δηλαδή, Πέμπτη και Παρασκευή διότι το Συμβούλιο είναι άτυπο. Όσοι γνωρίζουν τα ευρωπαϊκά το γνωρίζουν αυτό. Το λέω για να μην υπάρξει οποιαδήποτε απογοήτευση της κοινής γνώμης», είπε προσθέτοντας πως το εγχείρημα είναι «εξαιρετικά δυσχερές».

Όμως προχθές ο Νίκος Δένδιας, ενώπιον του Γερμανού ΥΠΕΞ, πριν την υπόσχεση του Κυριάκου Μητσοτάκη,είχε κάνει ευθεία αναφορά για κατάρτιση πλήρους καταλόγου κυρώσεων από τον Τζοσέπ Μπορέλ, και παρουσίασή τους στο σημερινό «άτυπο» συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

«Προσβλέπουμε στην κατάρτιση καταλόγου κυρώσεων που έχει υποχρέωση να καταρτίσει ο κ. Μπορέλ και να παρουσιάσει στο επικείμενο άτυπο συμβούλιο, κυρώσεις που θα καταστήσουν σαφές ότι η συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα εάν συνεχιστεί θα επιφέρει συνέπειες. Ότι η ΕΕ είναι έτοιμη και πρόθυμη να υπερασπιστεί τα σύνορά της» 

Εκτός από τον εαυτό του ο κ.Δένδιας «άδειασε» και τον Στέλιο Πέτσα ο οποίος μάλλον δεν ενημερώθηκε εγκαίρως για τις υποσχέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στον Γερμανό ΥΠΕΞ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βγήκε χθες θριαμβολογώντας και είπε ότι ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ Μπορέλ θα καταθέσει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων κατάλογο μέτρων σε βάρος της Τουρκίας, λέγοντας πως «είναι βέβαιο ότι οι κυρώσεις αυτές θα δαγκώνουν».

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/909165_o-ndendias-diepseyse-ton-ndendia-gia-tis-kyroseis-ee-se-toyrkia

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    Επειδή θεωρούμε τον σεβασμό της ζωής, της ύπαρξης, δηλαδή, ως την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη αξία, είμαστε απολύτως αντίθετοι με τις πράξεις του Κουφοντίνα. Πρόκειται για έναν κατά συρροή δολοφόνο. Για τον ίδιο, ακριβώς, λόγο, επειδή αποδίδουμε απόλυτη αξία στη ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας