Δεκέμβριος 3, 2023. Ελλάδα.

Η ουκρανική διοίκηση υποτίμησε τη ρωσική αμυντική γραμμή στην Ουκρανία, που δημιουργήθηκε από τον πρώην διοικητή της ομάδας στρατευμάτων στη Βόρεια Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσίας, Σεργκέι Σουροβίκιν (ονομάζεται «γραμμή Σουροβικίν»).

Αυτό δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) Ντέιβιντ Πετρέους.

«Δεν νομίζω ότι κανείς έχει συνειδητοποιήσει ή εκτιμήσει πραγματικά το βάθος των ναρκοπεδίων, ότι η Ρωσία έχει χτίσει πραγματικά άμυνες πολύ καλά, πολλές γραμμές και ούτω καθεξής», είπε ο Ντέιβιντ Πετρέους στην παρουσίαση του βιβλίου του «Conflict: The Evolution of Warfare from 1945 to Ukraine».

Σχετικό περιεχόμενο μεταδόθηκε από το κανάλι της Washington Post στο YouTube.

Ο στρατηγός σημείωσε ότι η σωστή τακτική από την πλευρά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και η έλλειψη όπλων, εμπόδισαν το Κίεβο να πετύχει τους στόχους του κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης.

Η «Γραμμή Σουροβίκιν» είναι μια γραμμή άμυνας πολλών χιλιομέτρων που αποτελείται από συρμάτινους φράχτες και αντιαρματικές οχυρώσεις (που αποκαλούνται «δόντια του δράκου»).

 Περιλαμβάνει επίσης αντιαρματικές τάφρους και ναρκοπέδια πολλών χιλιομέτρων. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) συνεχίζουν να προσπαθούν να διαπεράσουν την αμυντική γραμμή των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

The Hellenic Information Team