Ο Μπορίσοφ ζήτησε συγνώμη που αποκάλεσε «βορειομακεδόνα» τον Ζάεφ

3/8/19 | 1 | 1 | 239 εμφανίσεις

Την βαθιά του συγνώμη εξέφρασε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, σήμερα στα Σκόπια, που αποκάλεσε πρόσφατα τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ως ‘βορειομακεδόνα’, τονίζοντας ότι ήταν ένα ακούσιο λάθος του.

Οι όροι  ‘βορειομακεδόνας’  όπως και ‘σλαβομακεδόνας’ θεωρούνται προσβλητικοί για τους Σκοπιανούς, αφού οι ίδιοι χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους  ως ‘Μακεδόνες’, όπως εξάλλου και η Συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα, αναφέρει με σαφήνεια.

«Είμαστε παράδειγμα για τα Βαλκάνια  στη Δυτική Ευρώπη, άλλωστε δεν θα ήταν δυνατή η συμφωνία με την Ελλάδα, εάν δεν είχε επιτευχθεί η συμφωνία με τη Βουλγαρία», είπε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό.

«Συμφωνήσαμε και ήδη γιορτάζουμε μαζί τους ανθρώπους και τα γεγονότα  της κοινής ιστορίας των χωρών και των λαών μας. Αποφασίσαμε για τέσσερα ιστορικά στοιχεία που θα γιορτάζονται από κοινού και υποσχεθήκαμε να βρούμε μια λύση για την ιστορική προσωπικότητα του ήρωα Γκότσε Ντέλτσεφ ο οποίος συνδέει τους δύο λαούς μας. Η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και η Βουλγαρία θα συνεχίσουν να τον τιμούν μέσα από τη γλώσσα της αμοιβαίας κατανόησης», είπε ο Ζάεφ.

Μετά τη συνάντηση στο κυβερνητικό μέγαρο οι δύο πρωθυπουργοί μετέβησαν στον τάφο του Γκότσε Ντέλτσεφ, όπου κατέθεσαν στεφάνια. Ο Μπορίσοφ συναντήθηκε με τον πρόεδρο Στέβο Πενταρόφσκι. Το απόγευμα μετέβη στο ανακαινισμένο μνημείο του Βούλγαρου συνταγματάρχη Κωνσταντίν Καβαρναλίεφ στη Δοϊράνη.

tv21.tv

https://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

( 1 )

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. 1
  Ξενοφών Βουρλιώτης says:

  Ρε ρεζίληδες!… Τι παλιάνθρωποι και συνειδητά προδότες και ψεύτες είσαστε εσείς!; Μιλώ για τους τσιπραίους τους αισχρούς. Θέλω όμως, να δω, τι θα κάνουνε και τα μητσοτάκια; Θα καθίσουνε πάνω στο αυγό που ζέσταινε ο αριστερόμορφος δωσιλογισμός ή θα τολμήσουν να σηκώσουν ανάστημα; Καλές οι διακομματικές σούπες, αλλά Ηγέτης δε γίνεσαι μόνον μ’ αυτά. Εδώ και τώρα να ακουστεί η Φωνή μας μπροστά στην προδοτική στάση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

  • 1.1
   Banned_Member says:

   Τι να κάνει ο Μητσοτάκης, ρε άνθρωπε;

   Να καταργήσει τη συμφωνία μ’ ένα νόμο κι ένα άρθρο;

Back to Top

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

  27/9/20 | (6 σχόλια)
  του Παντελή Σαββίδη Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρίσκεται από το Σάββατο το βράδυ στην Ελλάδα. Το γεγονός προκαλεί εντύπωση γιατί δεν διαφαίνεται κάποιος, ιδιαιτέρως, σοβαρός λόγος ο κ. Πομπέο να βρεθεί για άλλη μια φορά στην ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο

Φωτογραφία της ημέρας