«Ο κορωνοϊός είναι μία συνωμοσία των άθεων»

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Θρησκοληψία και συνωμοσιολογία είναι τα συστατικά της «επιτυχίας» για το ιταλικό Ράδιο Μαρία. Η επίσημη Καθολική Εκκλησία δεν βλέπει κάποια δυνατότητα να παρέμβει στη λειτουργία του προγράμματος.

    
Italien | Radio Maria | Screenshot Website  

Ο κορωνοϊός; Πρόκειται για συνωμοσία των άθεων, λέει το Ράδιο Μαρία και εκατομμύρια Ιταλοί παρακολουθούν μετά μεγίστης προσοχής. Ο πατέρας Λίβιο Φαντσάγκα, διευθυντής του σταθμού, βγαίνει και ο ίδιος στο μικρόφωνο για να εξηγήσει τη θεωρία του: «Αυτή η επιδημία είναι ένα εγκληματικό σχέδιο, που προωθούν οι παγκόσμιες ελίτ, με στόχο να δημιουργήσουν έναν κόσμο χωρίς την παρουσία του Θεού». Μάλιστα.

Επιπλέον, δηλώνει ο πατήρ Λίβιο Φαντσάγκα, οι πολιτικοί και τα ευθυγραμμισμένα με το κατεστημένο μέσα ενημέρωσης αποτελούν μέρος της ίδιας συνωμοσίας του σατανά. «Το σχέδιο είναι να εξουθενώσουν την ανθρωπότητα, να την γονατίσουν, ώστε να εγκαθιδρύσουν μία δικτατορία της υγείας. Να δημιουργήσουν έναν νέο κόσμο, στον οποίο δεν θα έχουν θέση όσοι δεν συμφωνούν με το εγκληματικό αυτό σχέδιο», υποστηρίζει ο επικεφαλής του Ράδιο Μαρία.

Ανταγωνιστής ακόμη και για τη RAI

Το Βατικανό δεν έχει τη δυνατότητα να παρέμβει στο πρόγραμμα του Ράδιο ΜαρίαΤο Βατικανό δεν έχει τη δυνατότητα να παρέμβει στο πρόγραμμα του Ράδιο Μαρία

Μία ακόμη θεωρία συνωμοσίας από τις πολλές που ακούγονται κατά καιρούς, θα έλεγε κανείς. Με τη διαφορά ότι τη συγκεκριμένη συνωμοσία ακούν καθημερινά περισσότεροι από ενάμισι εκατομμύριο Ιταλοί. Το Ράδιο Μαρία έχει στη διάθεσή του τόσες πολλές συχνότητες, όσες και η κρατική ραδιοτηλεόραση RAI, με αποτέλεσμα να έχει καθιερωθεί ως η φωνή των υπερσυντηρητικών, θρησκόληπτων Καθολικών και να αναδεικνύεται σε παράγοντα ισχύος στη δημόσια συζήτηση. «Το Ράδιο Μαρία είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός ραδιοφωνικός σταθμός», προειδοποιεί ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Φάμπιο Τονάτσι, ο οποίος για τις ανάγκες του ρεπορτάζ στην εφημερίδα La Stampa έχει ερευνήσει ακόμη και τους ισολογισμούς του σταθμού.

«Το ενεργητικό ανέρχεται σε περισσότερα από είκοσι εκατομμύρια ευρώ», λέει ο Τονάτσι. «Τα περισσότερα χρήματα διατίθενται για συντήρηση της τεχνικής υποδομής, καθώς ο σταθμός διαθέτει 874 συχνότητες. Επιπλέον, το Ράδιο Μαρία έχει παρουσία στο Ίντερνετ, ενώ παράγει περιεχόμενο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». Όλα αυτά ξεκίνησαν το 1986 ως πείραμα μίας μικρής ενορίας κοντά στη λίμνη Κόμο. Ο Εμανουέλε Φεράριο, βιομήχανος και παραγωγός τυριού μοτσαρέλα, άρχισε να χρηματοδοτεί το εγχείρημα, το οποίο επεκτάθηκε πολύ γρήγορα, υπό την αρχισυνταξία του Λίβιο Φαντσάγκα. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει κυρίως προσευχές, αποσπάσματα από τη Βίβλο, γρηγοριανούς ύμνους, αλλά και πιο σύγχρονη εκκλησιαστική μουσική.

Δωρεές σε μετρητά και …ακίνητα

Τιμωρία του Θεού ο σεισμός;Τιμωρία του Θεού ο σεισμός;

Για μία ώρα την ημέρα το μικρόφωνο παίρνει ο ίδιος ο διευθυντής του σταθμού, ώστε να αναπτύξει αναλυτικά τις θεωρίες του. Στο στόχαστρό του μπαίνουν συνήθως οι υποστηρικτές των αμβλώσεων, οι ομοφυλόφιλοι, οι μετανάστες και το Ισλάμ. Πιστεύει ότι ακόμη και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είναι όργανο του σατανά, ενώ αντιθέτως ο επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκα Ματέο Σαλβίνι είναι ένας «τίμιος καθολικός». Από την πλευρά του ο Σαλβίνι ανταποδίδει τη φιλοφρόνηση, λέγοντας ότι η επισκόπηση τύπου που μεταδίδει το Ράδιο Μαρία είναι πάντοτε ενημερωμένη.

Η επίσημη Καθολική Εκκλησία δεν συμφωνεί απαραίτητα με το Ράδιο Μαρία. Μάλιστα προ ετών, όταν έγιναν στην Ιταλία ισχυροί σεισμοί, τους οποίους το Ράδιο Μαρία χαρακτήριζε «τιμωρία του Θεού» για τη νομοθεσία περί ομόφυλων ζευγαριών που μόλις είχε εγκρίνει το ιταλικό Κοινοβούλιο, το Βατικανό ζήτησε «συγγνώμη» για όλα αυτά που ακούστηκαν. Ωστόσο, η επίσημη Εκκλησία δεν μπορεί να παρέμβει στο περιεχόμενο των εκπομπών. Όπως λέει ο Φάμπιο Τονάτσι, το Ράδιο Μαρία θεωρείται ιδιωτική επιχείρηση και χρηματοδοτείται κυρίως από δωρεές. «Έχουμε μιλήσει με παλαιούς συνεργάτες του σταθμού, οι οποίοι κάνουν λόγο για ολόκληρες σακούλες που έρχονται με το ταχυδρομείο και περιέχουν εμβάσματα ή φακέλους με μετρητά», επισημαίνει. «Το τυπικό δείγμα ακροάτριας του Ράδιο Μαρία είναι η ηλικιωμένη, θρησκευόμενη γυναίκα που ζει μόνη της. Κάθε μία ώρα ο σταθμός μεταδίδει έκκληση για δωρέες και πολλοί είναι αυτοί που ανταποκρίνονται». Κάποιοι αποδεικνύονται ιδιαίτερα γενναιόδωροι: το Ράδιο Μαρία φέρεται ως ιδιοκτήτης 70 ακινήτων, τα οποία έχουν κληροδοτήσει «πιστοί ακροατές»…

Γιοργκ Ζάισελμπεργκ (BR)

Επιμέλεια: Γιάννης Παπαδημητρίου

DW

spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
29,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα