Ο Καλίν ανακοίνωσε στα Τίρανα την πρόθεση του Ερντογάν να επισκεφθεί τη χώρα

4/7/21 | 0 | 0 | 118 εμφανίσεις

Ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Τουρκίας, Ιμπραήμ Καλίν επισκέφθηκε τα Τίρανα όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Κατά τη συνάντηση ο Καλίν ανακοίνωσε  την πρόθεση του του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ερντογάν να επισκεφθεί την Αλβανία, αλλά δεν προσδιόρισε συγκεκριμένη ημερομηνία.

«Σήμερα είχαμε μια συνάντηση για να μιλήσουμε για τις προετοιμασίες στην προγραμματισμένη επίσκεψη στην Αλβανία (αναφέρεται στην επίσκεψη του Ερντογάν). Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε λεπτομερώς τόσο για τις διμερείς σχέσεις όσο και για τα περιφερειακά ζητήματα», δήλωσε ο Καλίν, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Όπως αναφέρει τα αλβανικά δημοσιεύματα, στη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, η αγορά τριών υπερ-ευφυών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων από την Τουρκία, η ανοικοδόμηση κατοικιών που καταστράφηκαν από το σεισμό της 26ης Νοεμβρίου που θα χρηματοδοτηθούν από την Τουρκία.

Ερωτηθείς για την έγκριση του πρόσθετου προϋπολογισμού από το αλβανικό κοινοβούλιο για την αγορά επιθετικών drone από την Τουρκία, ο Καλίν  δήλωσε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας είναι σημαντική και πρόσθεσε ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί προκειμένου να υποστηριχθεί η ασφάλεια, η ειρήνη και σταθερότητα της Αλβανίας.

«Η ειρήνη και η σταθερότητα της Αλβανίας είναι ειρήνη και σταθερότητα και δική μας και ειρήνη και σταθερότητα των Βαλκανίων», δήλωσε ο Καλίν.

https://www.echedoros-a.gr

 

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/7/21 | (0 σχόλια)
    Οι Αττίλες, με τον προχθεσινό, είναι τέσσερις. 1ος 20 Ιουλίου 1974 2ος 14 Αυγούστου 1974 3ος 14 Νοεμβρίου 1983 (Ανακήρυξη ψευδοκράτους) 4ος 20 Ιουλίου 2021 Η Τουρκία προχωρά και εμείς μετράμε. Συνήθης τακτική από τότε που, ουσιαστικά, παραδοθήκαμε. Το καθεστώς της Αμμοχώστου είναι διαφορετικό ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο