Η τελευταία του δήλωση ήταν: «Παλεύω για την πατρίδα μου»

Δεκέμβριος 27, 2023. Ελλάδα

Ο 26χρονος Σαούλ Γκρίνγκλικ, ο οποίος θα εκπροσωπούσε το Ισραήλ στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, σκοτώθηκε στη Γάζα.

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο Γκρίνγκλικ πέρασε από οντισιόν για την εκπομπή που επιλέγει τους υποψηφίους που θα εκπροσωπήσουν το Ισραήλ στη Eurovision 2024 στη Σουηδία.

Στις 3 Δεκεμβρίου εμφανίστηκε στο ισραηλινό σόου «Israel’s Rising Star» και εκείνη την περίοδο βρισκόταν σε διακοπές μετά την επιστράτευσή του στον πόλεμο κατά της Χαμάς.

Ντυμένος με στρατιωτική στολή, τραγούδησε μια μπαλάντα που ενθουσίασε έναν από τους κριτές της προαναφερθείσας παράστασης,  ο οποίος μετά τον θάνατο του Σαούλ, έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ότι αυτός ο νεαρός άνδρας είχε προηγουμένως εγκαταλείψει τον διαγωνισμό, λόγω των στρατιωτικών του υποχρεώσεων.

«Φαντάστηκα διαφορετικά τη φετινή χρονιά, ως χρονιά φιλοδοξιών και ζωής των ονείρων μου. Τώρα ζω το παλιό μου όνειρο, να αγωνιστώ για την πατρίδα. Ένα νέο, διαφορετικό όνειρο θα πρέπει να περιμένει λίγο», έγραψε ο Γκρίνγκλικ στις 14 Δεκεμβρίου στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Σαούλ Γκρίνγκλικ ήταν αξιωματικός μάχης στην Ταξιαρχία Ναχάλ και έπεσε στις 26/12 σε μάχη στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Η σημερινή εκπομπή (27/12) είναι αφιερωμένη στη μνήμη του.

The Hellenic Information Team