Ο θύτης Μεβλούτ, παριστάνει το θύμα ψευδόμενος: «Καταπατάτε τα δικαιώματα της Τουρκικής μειονότητας στη Θράκη»

Print Friendly, PDF & Email
spot_img

Η Τουρκία είναι η χώρα που κρατάει σε ομηρία το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κυνήγησε και διέλυσε την πολυπληθή ελληνική παροικία της Κωνσταντινούπολης και έχει γεμίσει με πράκτορές της την γενικώς ευημερούσα μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Αυτή η ίδια χώρα, υπό το καθεστώς Ερντογάν σήμερα επιχειρεί για μια ακόμη φορά να παρέμβει σε θέματα που είναι προφανώς εκτός της δικής της δικαιοδοσίας, όπως αυτό που αφορά τις Μουφτείες στη Θράκη.

Με καταφανώς έωλα, για μια ακόμη φορά, επιχειρήματα το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί την Ελλάδα «να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο» και τα δικαιώματα της «Τουρκικής Μειονότητας» Δυτικής Θράκης, αναφερόμενο στη νομοθετική ρύθμιση για τις Μουφτείες.

Είναι προφανές ότι υπό τις οδηγίες Τσαβούσογλου η τουρκική διπλωματία επιχειρεί να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο και να επιβάλλει λύσεις σε ζητήματα που αποτελούν εσωτερικό ζήτημα της Ελλάδα και των κατοίκων της, συγκεκριμένα της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας, που όντως είναι τουρκικής καταγωγής, αλλά όχι τουρκική.

Και επίσης εντυπωσιακό είναι ότι επικαλείται προσχηματικά τρεις φορές της συνθήκη της Λοζάνης που θέλει να αλλάξει, σε ότι προφανώς δεν του αρέσει σε αυτή

Με μια νομική ρύθμιση για τις Μουφτείες στη Δυτική Θράκη, η Ελλάδα παραβίασε για άλλη μια φορά τα δικαιώματα και τις ελευθερίες της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης που έχουν την εγγύηση των διεθνών συνθηκών, ιδιαίτερα της Συνθήκη Ειρήνης της Λοζάνης.

Αυτή η νομοθεσία, που εκπονήθηκε χωρίς συνεννόηση με τους εκπροσώπους της Τουρκικής μειονότητας της δυτικής Θράκης , αγνοεί για άλλη μια φορά τους Μουφτήδες που εκλέγονται από την Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης και συνεπώς τη βούληση της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και την ελευθερία της θρησκείας. Σε αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζουμε πλήρως τη δήλωση που έκανε χθες η Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, η οποία αντικατοπτρίζει τη δίκαιη αντίδραση των συμπατριωτών μας.

Το άρθρο 40 της Συνθήκης Ειρήνης της Λοζάνης παρέχει στην Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης το δικαίωμα να ιδρύει, να διαχειρίζεται και να ελέγχει τις δικές της θρησκευτικές, εκπαιδευτικές και

φιλανθρωπικές-κοινωνικές οργανώσεις. Η παραβίαση αυτού του δικαιώματος από την Ελλάδα έναντι των συμβατικών της υποχρεώσεων έχει καταγραφεί και με αποφάσεις του ΕΔΔΑ στο παρελθόν.

Ενώ η Ελλάδα θα πρέπει να παρέχει στην Τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης την απαραίτητη υποστήριξη και διευκόλυνση για την εκλογή, τη διαχείριση και τη διάρθρωση των Μουφτήδων της, είναι απαράδεκτο να προσπαθεί να φέρει τον Μουφτή υπό τον δικό της έλεγχο, παρά τη θέληση της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

Με αυτή τη νομική ρύθμιση, η Ελλάδα συνεχίζει να παραβιάζει τα θρησκευτικά δικαιώματα και ελευθερίες των συμπατριωτών μας, που κατοχυρώνονται από διεθνείς συμφωνίες, και προσπαθεί να μετατρέψει τον θεσμό του Μουφτή σε δομή υπό τον έλεγχο του ελληνικού κράτους. Η Τουρκία δεν παρεμβαίνει στη λειτουργία των θρησκευτικών θεσμών των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων στη χώρα της και στην εκλογή των ηγετών τους με τέτοιους κατασταλτικούς νόμους και πρακτικές.

Καλούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις που απορρέουν από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λοζάνης και άλλες σχετικές συμφωνίες και να θέσει τέλος στις πολιτικές της πίεσης και εκφοβισμού έναντι της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Όπως και πριν, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά των δικαιώματα και τις ελευθερίες των ομογενών μας.

Ο θύτης Μεβλούτ, παριστάνει το θύμα ψευδόμενος: «Καταπατάτε τα δικαιώματα της Τουρκικής μειονότητας στη Θράκη»

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,751ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
23,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα