Ο Ερντογάν κάλεσε τις ισλαμικές χώρες να συναλλάσσονται σε εθνικό νόμισμα

20/12/19 | 0 | 0 | 239 εμφανίσεις

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε τις ισλαμικές χώρες να συναλλάσσονται στα εθνικά νομίσματα στις εμπορικές συναλλαγές τους.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η μετάβαση στη συναλλαγή με εθνικά νομίσματα αποτελεί προτεραιότητα για τις ισλαμικές χώρες.

«Η μετάβαση στο εμπόριο σε εθνικό νόμισμα αποτελεί προτεραιότητα για τις ισλαμικές χώρες. Η συναλλαγή σε διαφορετικό νόμισμα καθιστά την οικονομία ευάλωτη σε εξωτερικούς κραδασμούς»  είπε ο Ερντογάν σύμφωνα με το Ria Novosti.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, πρόσθεσε επίσης ότι κατά την περίοδο της αύξησης των εμπορικών πολέμων, η ανάπτυξη της ισλαμικής τράπεζας έχει ιδιαίτερη σημασία.

Υπενθυμίζεται- σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα- ότι τα υπουργεία Οικονομικών της Ρωσίας και της Τουρκίας υπέγραψαν συμφωνία στις εμπορικές συναλλαγές τους οι πληρωμές να γίνονται σε εθνικά νομίσματα.

russian.rt.com

http://www.echedoros-a.gr

Category: Ειδησεις

Leave a Reply

 characters available

 


Το σχόλιο της ημέρας

    23/6/21 | (1 σχόλια)
    Η τραγική εμπειρία του Συριζα, και της εφαρμοσμένης Αριστεράς, μας έκανε να δούμε με ανακούφιση την έλευση Μητσοτάκη, παρότι ιδεολογικά αποκλίνουμε. Ο Συριζα παραμένει σημαντική δύναμη στο πολιτικό σκηνικό και η παρουσία του απειλεί να δυναμιτίσει και την πολιτειακή ...

Ροή Ειδήσεων


Εορτολόγιο