Η πορεία αποχώρησης του Ερντογάν προφανώς έχει ξεκινήσει. Μετά από σχεδόν 20 χρόνια στην εξουσία αυτό θα ήταν αναμενόμενο ,ακόμη και χωρίς τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στο εσωτερικό της χώρας του. Αυτά ακριβώς τα προβλήματα και κυρίως η οικονομία ,έχουν πείσει πολλούς εκτός Τουρκίας ότι η αποχώρηση Ερντογάν εκτός από δεδομένη θα γίνει και σύντομα. Ας κρατήσουμε κάποιες επιφυλάξεις…

Ο Ερντογάν δείχνει διατεθειμένος να παραμείνει γατζωμένος στην εξουσία και θα παίξει όλα του τα χαρτιά για να παρατείνει την παραμονή του στο προσκήνιο. Έχει αποδείξει ότι είναι «παίκτης» που αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και γι΄ αυτό όσα ακούγονται και γράφονται περί «απομόνωσης» του ,διαψεύδονται διαρκώς από την πραγματικότητα. Προχθές δήλωσε ότι θα επιχειρήσει να βελτιώσει τις σχέσεις της Τουρκίας με Αίγυπτο και Ισραήλ ,όπως έκανε και με τα ΗΑΕ. Ας μην έχουμε αμφιβολία ότι κάτι θα πετύχει και με το Ισραήλ και με την Αίγυπτο.

Στο εσωτερικό της Τουρκίας ο Ερντογάν μετά από σχεδόν 2 δεκαετίες στην εξουσία διατηρεί σημαντική δύναμη με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν στο AKP από 30% και πάνω. Ο Τούρκος πρόεδρος γνωρίζει ότι στις επόμενες εκλογές θα τα παίξει όλα για όλα

Στο μεταξύ μετά από τόσα χρόνια στην εξουσία το καθεστώς Ερντογάν έχει για τα καλά ριζώσει στην Τουρκία, εκτοπίζοντας τους κεμαλιστές ακόμη και «εντός έδρας»! Οι αριθμοί των διώξεων στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δείχνουν ότι ο Ερντογάν «φτιάχνει» τον δικό του στρατό κι αυτό δεν πρέπει ουδείς να το υποτιμά.

Η Τουρκία έχει διώξει  24.253 στρατιωτικούς  μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, δήλωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας  Ταγματάρχης Πινάρ Κάρα.
Συνολικά 3.608  απολύθηκαν μόνο φέτος, αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Diken, , ενώ άλλοι 1.201 αντιμετωπίζουν διοικητικές διαδικασίες.

Όλοι κατηγορούνται ως γκιουλενιστές.

Τα ίδια και χειρότερα εξακολουθούν να γίνονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα της Τουρκίας. Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, συνελήφθησαν  δεκάδες χιλιάδες πολίτες και περισσότεροι από 100.000 υπάλληλοι απολύθηκαν στον δημόσιο τομέα.

Οι ρίζες του καθεστώτος Ερντογάν είναι πια βαθιές στην Τουρκία. Γι΄ αυτό και δεν πρέπει ακόμη να προεξοφλούμε τις εξελίξεις και την επόμενη μέρα της γειτονικής χώρας. Έτσι κι αλλιώς όπως λένε όσοι πραγματικά γνωρίζουν την Τουρκία, η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να βιάζεται να «ξεφορτωθεί» τον Ερντογάν. Υπάρχουν και χειρότερα…

https://www.militaire.gr/o-erntogan-exakoloythei-na-ftiachnei-ton-diko-toy-strato-stin-toyrkia/