Ο Ερντογάν έναντι δολαρίων μοιράζει υπηκοότητες και “μαγαρίζει” το… καθαρό τουρκικό έθνος

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -

Δώσε 250 χιλιάδες δολάρια, πάρε τουρκική υπηκοότητα

Η περίοδος τους τουρκικής λίρας -TL- έληξε στην πρακτική απόκτησης της ιθαγένειας της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Όσοι επενδύσουν τουλάχιστον 500 χιλιάδες δολάρια ή αγοράσουν ένα σπίτι αξίας 250 χιλιάδων δολαρίων θα μπορούν να γίνουν πολίτες της Τουρκίας.

Με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στο σημερινό φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, έγινε αλλαγή στον κανονισμό για την αποδοχή αλλοδαπών στην ιθαγένεια της Τουρκικής Δημοκρατίας με την τήρηση κάποιων προϋποθέσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση, το ύψος της επένδυσης θα καθοριστεί σε ξένο νόμισμα κατά την αίτηση απόκτησης του δικαιώματος τουρκικής υπηκοότητας με αντάλλαγμα επένδυση ορισμένου χρόνου, αγορά ακινήτων και διατήρηση των τίτλων σε τράπεζες για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Έτσι, στην πρακτική του δικαιώματος τουρκικής ιθαγένειας, που προσδιοριζόταν σε ξένο νόμισμα ή το ισόποσο του σε TL στην προηγούμενη ρύθμιση, τερματίστηκε ο καθορισμός του ισόποσου ποσού σε TL.

Το ποσό που απαιτείται για απόκτηση υπηκοότητας δεν έχει αλλάξει

Το χρηματικό ποσό και οι όροι παρέμειναν αμετάβλητα. Οι νέες προϋποθέσεις που απαιτούνται για να γίνουν υπήκοοι ξένων κρατών Τούρκοι υπήκοοι αναφέρονται ως εξής:

🔸 Όσοι προσδιορίζονται από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας ότι έχουν πραγματοποιήσει επένδυση παγίου κεφαλαίου τουλάχιστον 500 χιλιάδων δολαρίων ή ισοδύναμου ξένου νομίσματος,

🔸 Όσοι προσδιορίζονται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας και Κλιματικής Αλλαγής ότι έχουν αγοράσει ακίνητο με τουλάχιστον 250 χιλιάδες δολάρια και ισόποσο ξένο νόμισμα, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει σημείωση στο κτηματολόγιο ότι δεν πωλείται για 3 χρόνια,

🔸 Αυτοί που ορίζονται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ότι είναι ιδιοκτήτες επιχείρησης με απασχόληση τουλάχιστον 50 ατόμων,

🔸 Όσοι προσδιορίζονται από τον Οργανισμό Τραπεζικής Ρύθμισης και Εποπτείας ότι έχουν καταθέσει τουλάχιστον 500 χιλιάδες δολάρια και ισόποσες καταθέσεις σε ξένο νόμισμα σε τράπεζες που λειτουργούν στην Τουρκία με την προϋπόθεση ότι θα διατηρηθούν για 3 χρόνια,

🔸 Όσοι προσδιορίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών ότι έχουν αγοράσει κρατικούς χρεωστικούς τίτλους τουλάχιστον 500 χιλιάδων δολαρίων και ισοδύναμο ξένο νόμισμα, με την προϋπόθεση ότι θα διατηρηθούν για 3 χρόνια,

🔸 Πρόσωπα που έχει καθοριστεί από το Συμβούλιο Κεφαλαιαγοράς ότι έχουν αγοράσει μετοχές συμμετοχής σε επενδυτικά κεφάλαια σε ακίνητα και μετοχές συμμετοχής σε επενδυτικά κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου τουλάχιστον 500 χιλιάδων δολαρίων ή ισοδύναμου ξένου νομίσματος, υπό την προϋπόθεση ότι κατέχουν τουλάχιστον 3 χρόνια.

Όλοι οι παραπάνω θα αποκτήσουν το δικαίωμα να πολιτογραφηθούν ως πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Ο ενδιαφερόμενος θα καταθέσει το συνάλλαγμα σε τουρκική τράπεζε κι εκείνη θα το πουλήσει στην Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας

Σύμφωνα με άλλο άρθρο που προστέθηκε στην νέα απόφαση, πριν αποδοθεί η τουρκική υπηκοότητα, τα καθορισμένα ποσά σε ξένο νόμισμα θα κατατεθούν σε τράπεζα που λειτουργεί στην Τουρκία και η τράπεζα αυτή θα τα πωλήσει στην Κεντρική Τράπεζα.

Τα ποσά σε τουρκικές λίρες που αποκτήθηκαν από τον Οργανισμό Τραπεζικής Ρύθμισης και Εποπτείας ως αποτέλεσμα της πώλησης θα διατηρηθούν σε καταθέσεις σε τουρκικές λίρες και τα ποσά σε τουρκικές λίρες που αποκτήθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών και Οικονομικών θα διατηρηθούν σε χρεωστικούς τίτλους τουρκικής λίρας της κυβέρνησης για 3 χρόνια.

Η Κεντρική Τράπεζα θα καθορίσει τις πρακτικές και τις αρχές σχετικά με το θέμα. (REUTERS/DHA)

Σημείωση: Ειδικά για το ΜΗΡ, το κόμμα που συγκυβερνά με το ΑΚΡ, η “καθαρότητα” του τουκρικού έθνους θα πρέπει να διατηρείται και η “νόθευση” θεωρείται εθνικό έγκλημα.

spot_img

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. “Η “ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ” ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ”

    Άλλο το έθνος και άλλο το κράτος. Όποιος έχει την υπηκοότητα μίας χώρας, δεν σημαίνει ότι ανήκει στο κυρίαρχο έθνος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
31,300ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα