Ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς στην Τρίπολη

Print Friendly, PDF & Email
- Advertisement -
Σε πρώτο πλάνο
 Ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA), Γουίλιαμ Μπερνς, έφτασε την Πέμπτη στην πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπέιμπα, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης εθνικής ενότητας.  Αυτή σηματοδοτεί την πρώτη επίσκεψη διευθυντή της CIA στη χώρα της Βόρειας Αφρικής μετά την επίθεση του 2012 στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη που σκότωσε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ Κρις Στίβενς, τον αξιωματικό πληροφοριών Σον Σμιθ και δύο πράκτορες της CIA.Ο Γκλεν Ντόχερτι και ο Τάιρον Γουντς.
 Κατά τη σημερινή συνάντηση στην Τρίπολη, ο Μπερνς επανέλαβε την ανάγκη για κοινή ασφάλεια και οικονομική συνεργασία, χαιρετίζοντας τη σταθερότητα και την ανάπτυξη που πέρασε πρόσφατα η Λιβύη.  Επεσήμανε ένα σημείωμα από την Τρίπολη, προσθέτοντας ότι ο Νταμπέιμπα είπε ότι στόχος του είναι η σταθερότητα της Λιβύης, καθώς και επανέλαβε την υποστήριξή του στις εκλογές που θα διεξαχθούν.
 Στη συνάντηση συμμετείχαν, από την πλευρά των ΗΠΑ, ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ, ενώ από την πλευρά της Λιβύης, η υπουργός Εξωτερικών Najla Al-Mangoush, ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών Hussein Al-Ayeb και ο Υπουργός Επικρατείας για θέματα υπουργικού συμβουλίου Adel Τζουμούα.
 Τα λιβυκά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Μπερνς θα επισκεφθεί επίσης το αρχηγείο των Αραβικών Ενόπλων Δυνάμεων της Λιβύης (LAAF) στην ανατολική Λιβύη.  Ο Μπερνς, επικεφαλής της CIA από τον Μάρτιο του 2021, είχε επισκεφθεί προηγουμένως τη Λιβύη το 2014 ως υφυπουργός Εξωτερικών για τη Μέση Ανατολή.  Ήταν επίσης ο πρώτος Αμερικανός αξιωματούχος που επισκέφτηκε τη χώρα όταν η Ουάσιγκτον έφτιαχνε τους δεσμούς με το καθεστώς του συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι το 2004.
spot_img

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
33,100ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα