Ο Αλέξης Τσίπρας στα Σκόπια -Δείτε τη συνάντηση με τον Ζάεφ

Print Friendly, PDF & Email
spot_img
Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας βγάζουν selfie / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στα Σκόπια έφτασε ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι selfies Τσίπρα-Ζάεφ

Το κλίμα κατά την άφιξη στο κυβερνητικό μέγαρο των Σκοπίων ήταν πανηγυρικό και ο Ζόραν Ζάεφ δεν δίστασε να βγάλει το smartphone του και να τραβήξει selfies με τον Αλέξη Τσίπρα, πριν καν αρχίσουν να χαιρετούν τους υπουργούς και των δύο χωρών που είχαν παραταχθεί έξω από το κτίριο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας.

Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ πόζαραν στην κάμερα του κινητού του πρωθυπουργού της γείτονος αρχικά έχοντας πίσω τους τους υπουργούς τους και εν συνεχεία, αφού τους χαιρέτησαν όλους έναν προς έναν και φωτογραφήθηκαν κανονικά μαζί τους, έβγαλαν ακόμη μία selfie, αυτή τη φορά προς την πλευρά των δημοσιογράφων.

Ο Ζόραν Ζεφ δεν δίστασε να βγάλει selfie με τον Αλέξη Τσίπρα / Φωτογραφία: EPA/GEORGI LICOVSKIΟ Ζόραν Ζεφ δεν δίστασε να βγάλει selfie με τον Αλέξη Τσίπρα / Φωτογραφία: EPA/GEORGI LICOVSKI

H selfie Τσίπρα-Ζάεφ από το κινητό του πρωθυπουργού των Σκοπίων H selfie Τσίπρα-Ζάεφ από το κινητό του πρωθυπουργού των Σκοπίων

Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ ποζάρουν στην κάμερα του κινητού του πρωθυπουργού των ΣκοπίωνΑλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ ποζάρουν στην κάμερα του κινητού του πρωθυπουργού των Σκοπίων

Selfie με φόντο τους δημοσιογράφουςSelfie με φόντο τους δημοσιογράφους

Η καθιερωμένοι χειραψία μπροστά από τους δημοσιογράφους / Φωτογραφία: EPA/GEORGI LICOVSKIΗ καθιερωμένοι χειραψία μπροστά από τους δημοσιογράφους / Φωτογραφία: EPA/GEORGI LICOVSKI

Οι φωτό που πόσταρε ο Ζόραν Ζάεφ:

Η υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα από τον Ζόραν Ζάεφ

Τα χαμόγελα περίσσευαν κατά την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στο κυβερνητικό κτίριο, ενώ η υποδοχή από τον Ζόραν Ζάεφ ήταν θερμότατη.

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι Ελληνες υπουργοί / Φωτογραφία: Intimenews/Τοσίδης Δημήτρης Ο Αλέξης Τσίπρας και οι Ελληνες υπουργοί / Φωτογραφία: Intimenews/Τοσίδης Δημήτρης Η υποδοχή του Ζόραν Ζεφ στον Αλέξη Τσίπρα / Φωτογραφία: Intimenews/Τοσίδης Δημήτρης Η υποδοχή του Ζόραν Ζεφ στον Αλέξη Τσίπρα / Φωτογραφία: Intimenews/Τοσίδης Δημήτρης Χαμογελαστοί Ζάεφ-Τσίπρας λίγο πριν ξεκινήσει το τετ α τετ / Φωτογραφία: Intimenews/Τοσίδης Δημήτρης Χαμογελαστοί Ζάεφ-Τσίπρας λίγο πριν ξεκινήσει το τετ α τετ / Φωτογραφία: Intimenews/Τοσίδης Δημήτρης

«Άφιξη στα Σκόπια για μια επίσκεψη ιστορικής σημασίας, που βασίζεται σε ένα νέο στρατηγικό όραμα: Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία οφείλουν να είναι εταίροι και σύμμαχοι», έγραψε ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter λίγο μετά την άφιξη του στο διεθνές αεροδρόμιο των Σκοπίων.

To tweet του Ζόραν Ζάεφ

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter «Συναντήθηκα με τον φίλο και τον συνάδελφό μου Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας που επισκέφθηκε τη Βόρεια Μακεδονία. Πραγματικά μια ιστορική ημέρα.»

Η άφιξη των Ελλήνων υπουργών 

Οι 10 Ελληνες υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί που συνοδεύουν τον Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια έφτασαν λίγο μετά τις 11:00 στο κτίριο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας. Εκεί τους υποδέχθηκαν οι ομόλογοί τους από την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό συνοδεύει και επιχειρηματική αποστολή με πάνω από 140 στελέχη και εκπροσώπους από 100 και πλέον μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής έως αργά χτες το απόγευμα. Αυτοί θα συμμετάσχουν στο επιχειρηματικό φόρουμ που πραγματοποιείται το απόγευμα και το οποίο θα χαιρετίσουν οι δύο πρωθυπουργοί. Ανάμεσα στις εταιρείες, περιλαμβάνονται επιχειρήσεις όπως μεταξύ άλλων, Mitilineos Group, Intracom, Motor Oil, Promitheus Gas, ΓΕΚ Τέρνα, Ελληνικά Πετρέλαια, ‘Ακτωρ, Apitivita, ΔΕΗ, ΔΕΣΦΑ, ΤΙΤΑΝ, Βιοχάλκο, Sidenor S.A, Alpha Digital, Alumil S.A., Malamatinas & Son S.A., Ohonos Snack S.A.

Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στα Σκόπια στις 10:40. Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο η εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας Ραντμίλα Σεκερίνσκα και ο υπουργός Οικονομίας Κρέσνικ Μπεκτέσι.

Αμέσως μετά την υποδοχή στο αεροδρόμιο των Σκοπίων η ελληνική αποστολή κατευθύνθηκε στο κτίριο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, όπου έγινε η επίσημη υποδοχή, παρόντος του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.

Λίγο μετά τον Αλέξη Τσίπρα από το πρωθυπουργικό αεροσκάφος κατέβηκε και η σύντροφός του Περιστέρα Μπαζιάνα που τον συνοδεύει στην αποστολή. Επίσης χαμογελαστή, επιβιβάστηκε σε ξεχωριστό αυτοκίνητο προκειμένου να ακολουθήσει το πρόγραμμα που έχει δημιουργηθεί για εκείνη.

Το tweet Τσίπρα για την άφιξη στα Σκόπια

«Η Συμφωνία των Πρεσπών ενέπνευσε πολύ κόσμο που αναγνώρισε ότι είναι εφικτό να λύνεις διεθνείς διαφορές με αμοιβαίο σεβασμό. Οφείλουμε να δείξουμε ότι οι λαοί μας έχουν μόνο να κερδίσουν από τον δρόμο που ανοίχτηκε», σημειώνει ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας, σε δεύτερη ανάρτησή του στο Twitter.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα στα Σκόπια:

10:30 Άφιξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Σκοπίων
11:00 Τελετή επίσημης υποδοχής
11:10 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας
11:55 Ολομέλεια Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας
13:00 Υπογραφή διμερών συμφωνιών
13:30 Κοινές δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου
14:30 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας
15:30 Συμμετοχή και χαιρετισμός του Πρωθυπουργού στο επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας
19:30 Επίσημο δείπνο

Οι προετοιμασίες για την άφιξη Τσίπρα

Έξω από το κτίριο της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, από νωρίς το πρωί της Τρίτης γίνονταν οι απαραίτητες ετοιμασίες, ενώ απ’ έξω ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί φωτογράφοι και δημοσιογράφοι:

Πηγή: Ο Αλέξης Τσίπρας στα Σκόπια -Δείτε τη συνάντηση με τον Ζάεφ | iefimerida.gr

spot_img

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Και μονον οι συγγενεις του κ. Ζαεφ και των υπουργων του -μαζι με τους ανταρτες σλαβομακεδονες του ανταρτοπολεμου, -που πολεμησαν για την αποσχιση της Μακεδονιας απο τη Ελλαδα το 1946-1949 -να πηγαιναν θα εδιναν και ενα χρωμα λαικης υποδοχης στην πρωτη επισημη επισκεψη του Ελληνος αριστερου πρωθυπουργου με την δεκαδα των υπουργων του στα Σκοπια.
  Μετα την προφανη αρνηση υποδοχης του κ. Τσιπρα απο τον Σκοπιανο Προεδρο κ. Ιβαν-ωφ πρεπει να θεωρειται απο ανεξαρτητους παρατηρητες ψυχρη η ολη υποδοχη και προοιωνιζεται οτι ο κ. Ζαεφ δεν θα εκλεξει Προεδρο της αρεσκειας του, ΟΠΟΤΕ τα δυσκολα επονται και για τους δυο καρδιακους φιλους , που δεν βαριουνται να φωτογραφιζονται ”τα δυο τους”-ισως και για τελευταια φορα-.
  Το μονο αξιοσημειωτο και παρηγορο για την φαρετρα της Μακεδονικης Αμυνης των Ελληνων ειναι οτι την ”χαριν φιλιας” παραχωρηθεισα απο τον κ.Κοτζια ”μακεδονικη γλωσσα” στους Σκοπιανους ,δεν την θελουν , ουτε την αναγνωριζουν οι Αλβανοι ,που εγραψαν στο κτιριο της Βουλης των Σκοπιων -για οσους το προσεξαν- με την Αλβανικη γλωσσα την ονομασια του κρατους των Σκοπιων και η οποια γλωσσα τους θα επικρατησει σε λιγα χρονια , γιατι γεννοβολουν διπλασιως απο τους ”ευρωπαιους” Σλαβοσκοπιανους.
  Παντως το σιγουρο ειναι οτι θα επιτηρουν τον εναεριο χωρο των Σκοπιων τα Ελληνικα πολεμικα φτερα , σαν να ειναι εθνικος χωρος και αν – ο μη γενοιτο – γινει καποιο ατυχημα θα δημιουργηθει σοβαρο θεμα αποζημιωσεως και συνταξιοδοτησεως.
  Αλλο να στελνει εναλλαξ το ΝΑΤΟ αεροπλανα και αλλων χωρων και αλλο να ”χρεωθουμε με 108”τον Σκοπιανο εναεριο χωρο.
  Δεν εντασσονται οι ΑλβανοΣλαβοσκοπιανοι με δημοψηφισμα στην Ελληνικη επικρατεια να κανουμε τρικουβερτο γλεντι.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,751ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
23,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -spot_img

Τελευταία Άρθρα