Ο Άρειος Πάγος στην υπηρεσία της κυβέρνησης: Η Κλάπα συγκαλεί την Ολομέλεια για να αντικρούσει το πόρισμα του Ευρωκοινοβουλίου

- Advertisement -

Πρωτοφανής μεθόδευση από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου – Διοικητική Ολομέλεια για να συζητηθεί και το πόρισμα του ΕΚ για το κράτος δίκαιου στην Ελλάδα.

H Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, συγκαλεί Διοικητική Ολομέλεια, την ερχόμενη Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, στην οποία αναμένεται να παραβρεθούν όλοι οι δικαστές και οι εισαγγελείς του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα θέματα συζήτησης, θα είναι η καταδίκη της Ελλάδας, με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο οποίο εκφράστηκαν «αρκετές ανησυχητικές εξελίξεις στην Ελλάδα που απειλούν το κράτος δικαίου», αναφορικά με την ελευθερία του Τύπου, στα Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα, τις παράνομες παρακολουθήσεις και τις ατομικές ελευθερίες.

Η πρωτοβουλία της Προέδρου του Αρείου Πάγου, που συγκαλεί Ολομέλεια, για την καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πέρα από ασυνήθης προκαλεί και τεράστια ερωτηματικά.

Όπως τόνισαν νομικοί κύκλοι, ενώ πότε μέχρι σήμερα ο Άρειος Πάγος δεν είχε ασχοληθεί με ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γατί τώρα ήρθε η ώρα να το κάνει?

Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει στην Ολομέλεια και τι θα κάνουν οι ανώτατοι δικαστές και εισαγγελείς.

Οι ίδιες πηγές ωστόσο τόνισαν ότι, δεν θα πρέπει να προχωρήσει ο Άρειος Πάγος σε απόφαση, που θα συνιστούσε απάντηση στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Έγκριτοι συνταγματολόγοι υποστηρίζουν ότι, «οι δικαστές και οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι θεσμικό – πολιτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις απαντήσεις σε αυτό μπορεί να τις δώσει μόνον η Εκτελεστική Εξουσία, δηλαδή η Κυβέρνηση και όχι ο Άρειος Πάγος».

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως τόνισαν, «το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας κινδυνεύει να διαπράξει θεσμικό ολίσθημα, διότι με τον τρόπο αυτό, προβαίνοντας σε στήριξη ή όχι της Εκτελεστικής Εξουσίας, παραβιάζει βάναυσα την Αρχή της Διάκρισης των Εξουσιών».

Και καταλήγουν:

«Πρέπει να καταλάβουν στον Άρειο Πάγο ότι, η Δικαστική Εξουσία είναι ΚΡΙΤΗΣ και δεν μπορεί να μετατραπεί σε ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΑ της ΕΞΟΥΣΙΑΣ»!

https://www.ieidiseis.gr/ellada/234934/o-areios-pagos-stin-ypiresia-tis-kyvernisis-sygkalei-tin-olomeleia-gia-na-antikroysei-to-psifisma-tou-evropaikoy-koinovouliou

spot_img

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. και μόνο το γεγονός ότι μέσα σε 10 ημέρες η ολομέλεια του Αρείου Πάγου ψήφισε να αρθεί ο νόμος που παρείχε κάποια προστασία κατα των funds και των πλειστηριασμών καταδεικνύει πόσο διεφθαρμένη είναι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Δεν πέσαμε απο τα σύννεφα αλλά αυτά όλα φάνηκαν και πριν τις εκλογές. Παρόλα αυτά ο κόσμος τους ψήφισε ξανά. Οπότε φταίμε εμείς οι ίδιοι και τα πρόστιμα θα πληρωθούν απο τις τσέπες μας.

  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει διαχωρισμός της εξουσίας. Η εκτελεστική εξουσία διορίζει την δικαστική και την χρησιμοποιεί ως εργαλείο άσκησης της πολιτικής.
    Η νομοθετική εξουσία εκφυλίζεται εντός της εκτελεστικής, ο βουλευτής είναι και υπουργός.
    Άρα έχουμε ένα πολίτευμα τρεις εξουσίες στα χέρια ενός ανθρώπου του πθ.
    Το αποτέλεσμα είναι 400 δις έλλειμμα και μια κοινωνία που εκλειπαρεί για ένα επίδομα για να ζήσει.
    Φυσικά πίσω από την εκτελεστική εξουσία και τον πθ βρίσκονται τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.

    • Ασφαλώς δεν υπάρχει διαχωρισμός εξουσιών στην Ελλάδα. Αυτό είναι και γνωστό και κατανοητό, για τούς λόγους που αναφέρεις κι έναν επιπλέον: Η νομοθετική εξουσία (Βουλή) παρεμβαίνει στο έργο τής δικαστικής, αφού αυτή, η Βουλή, πρέπει να αποφασίσει αν θα παρπεμφθεί σε δίκη ένα πολιτικός και όχι ο ανακριτής. Ο τελευταίος στέλνει το πόρισμά του στην Βουλή κι εκείνη αποφασίσζει δι επιτροπής.
      Γελοιότητες, δηλαδή, άνευ προηγουμένου.

  3. Το έγραψα και το ξαναγράφω .
    Το Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου -που εκφράζει πολιτική (όπως όλα) άποψη και δεν είναι εκτελεστό- έθιξε καίρια τους καλούμενους φορείς της Δικαιοσύνης , τους οποίους εκφράζει ο Άρειος Πάγος και γιαυτό χαίρομαι ως υπερήφανος Έλλην που η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου προφανώς θιγείσα από το Ψήφισμα αυτό συνεκάλεσε την προβλεπόμενη αυτή Ολομέλεια των Ανωτάτων Δικαστών για να το συζητήσουν και να δώσουν ή και να μη δώσουν απάντηση στο με πολιτικές σκοπιμότητες ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου.
    Και είναι ντροπή να θεωρούμε -πρώτη η αρθρογράφος και δικηγόρος κυρία Μπενέα ότι -οι τέτοιας ηλικίας ,νομικής μορφώσεως και δικαστικής εμπειρίας Αρειοπαγίτες – είναι ενεργούμενα της κυβερνήσεως.
    ΑΔΕΡΦΙΑ, μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση -που δεν έγινε ακόμη Ομοσπονδιακή και δεν έχει κοινή νομική πολιτική – ΝΑ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙΣ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ-ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ -ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ , ΣΤΟΥΣ ΙΣΟΒΙΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ;;;.
    Χάσαμε την εθνική μας υπερηφάνεια και τα βάλαμε και με τους Έλληνες δικαστές , για ”να ρίξουμε” την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μήπως ουρούμε τα πόδια μας;;;.
    Σταύρος Αθαν.Ναλμπάντης

    • Ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Και εδώ υπάρχει σαπίλα και μπόχα.
      Πρόβλημα έχουν αυτοί που μυρίζουν την μπόχα ως κολώνια.

  4. Εἶναι ἡ δικαστική ἐξουσία ἡ θεραπαινίς τῆς ἐκτελεστικῆς;

    Δεν ξέρω αν μέσα στα σχέδια επανίδρυσης (sic) τού κράτους, που μεγαλοστόμως απαγγελλόταν ο Καραμανλής ο βραχύς, συμπεριλαμβανόταν και η δημιουργία σαφούς διακρίσεως των τριών εξουσιών, πάντως αυτό το χάλι εξακολουθούμε να έχομε μέχρι σήμερα και μετά εκπλησσόμεθα που δεν μπορούν να μάς πάρουν στα σοβαρά. Είμαστε σκέτη μπανανία, πώς να το κάνουμε;

  5. Διάκριση Εξουσιών υπάρχει και τηρείται ,αλλά και δεν απαγορεύεται να κρίνονται οι φορείς τους -άνθρωποι πεπερασμένοι και ενίοτε ιδιοτελείς -, το δε Ευρωκοινοβούλιο δεν είναι στο απυρόβλητο .
    Και η εφημερίδα Εστία του φίλου κ. Κοττάκη γράφει ερωτώντας αν η Δικαστική Εξουσία είναι θεραπαινίς της Εκτελεστικής , δεχόμενος προφανώς την διάκριση των Εξουσιών.
    Θα συνιστούσα στον κ. Κοττάκη να απευθύνει ανοιχτή επιστολή στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου με το εξής ερώτημα ”μήπως κυρία Πρόεδρε με την σύγκληση της ολομελείας των Αρεοπαγιτών, γίνεστε ή είστε θεραπαινίδα της κυβερνήσεως και αυτό είναι αντισυνταγματικό για όλους τους συνταγματολογούντες Έλληνες , που σας αγαπούν ;;;”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Διαβάστε ακόμα

Stay Connected

2,900ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,767ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
37,800ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisement -

Τελευταία Άρθρα